היי לכם..

melikeu

New member
היי לכם..

אני די חדשה בעסק של הפסנתר, תווים אני יודעת מצויין והתחלתי ללמוד אקורדים לבד. שאלתי היא, נגיד יש לי אקורד G. אני מנגנת את 3 הצלילים ביחד- איך מפרקים אקורדים? כדי שזה ישמע ייפה יותר?

Noopy

New member
את יכולה לעשות..

סקסטאקורד וקוארטסקסטאקורד...תלוי מה את רוצה... (אני מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת)...

Noopy

New member
טוב.. אני אנסה...

אבל זה קשה להסביר את זה ככה...
נניח שיש לך את האקורד דו מז'ור, והוא בנוי מדו, מי וסול באותה אוקטבה. עכשיו, כדיי ליצור ממנו סקסטאקורד את פשוט צריכה להעביר את הדו לאוקטבה אחד מעל, כלומר, שיהיה לך מי, סול ודו, ושבין המי והדו תהיה סקסטה. וכדיי ליצור קווארטסקסטאקורד, מתחילים שוב מהאקורד הבסיסי (דו, מי וסול) ואז מעלים את הדו באוקטבה ואז את המי באוקטבה... אני מקווה שהבנת..
אם לא הבנת אז... לא נורא.. שמישהו אחר ינסה להסביר!!

הסבר יותר פשוט...

סקסטאקורד זה כאשר הצליל האמצעי (צליל הטרצה) עובר לבס -- להיות הצליל הראשון. קוורטסקסטאקורד זה כאשר הצליל החמישי (צליל הקווינטה) עובר לבס. את יכולה גם לעשות אקורדים של 7.

RAmitos

New member
היא התכוונה למשהו אחר

נראה לי.... תשמעי, כשכותבים לך G פשוט נותנים לך אפשר לומר בסיס, זאת אומרת אומרים לך שמה ששלושת הצלילים באקורד הם צלילי האקורד. זה די ברור ואת כבר יודעת את זה. חוץ מזה, אין חוקים לפירוק אקורדים, תפרקי איך שאת רוצה ומתי שאת רוצה, פעם אחת ככה ופעם ככה... איך שנשמע לך יפה... ואם את רוצה שייצא יותר יפה, את יכולה גם להוסיף את ה-9, שזו הדרגה התשיעית של הסולם למשל ב-G תנגני את התווים שידועים לך שהם סול סי רה, ובנוסף תנגני גם לה... כמה שאפשר "לפזר" את האקורד על הפסנתר כך ייצא יותר יפה. גם כדאי שהבס יבלוט בשביל שלא הכול ייתערבב... משתמשים המון במהלך הזה, אבל הוא לא תמיד מתאים. לפעמים אפשר להוסיף צלילים אחרים.. מקווה שעזרתי

RotemAss

New member
אני חושב שכולכם הבנתם לא נכון

שבירת אקורדים? את יכולה לנגן אותם לפי הסדר סול-סי-רה-סול-סי-רה או סול-סי-רה-סי-סול-סי-רה-סי

Noopy

New member
טוב..

מכל התגובות שבשרשור אני מקווה שלפחות אחת תעזור..

למעלה