היי לכם..

היי לכם..

אני בחורה בת 19. מתגייסת עוד שבועיים. היחסים עם אבא שלי ממש נוראיים ואני רוצה לעזוב את הבית. אך אני מתגייסת ואני לא חיילת בודדה, וכמובן שיש בעיה שיכירו בי בתור חיילת בודדה כי יש לי משפחה {למרות שאני לא מסתדרת איתה..}. יש איזשהי אפשרות לעבור לקיבוץ בזמן שאתה חייל? הצבא עוזר איכשהו עם המשכורת? כי אני מקבלת רק 350 ש"ח משכורת צבאית.. יש לכם הצעות של מה לעשות? תודה רבה:)

אממ...

מהנסיון שלי את יכולה לפתור את הבעיה באלגנטיות ע"י שרות בבסיס רחוק מהבית. אני הכרתי בשרותי הצבאי כמה אנשים עם בעיות דומות לשלך, ששרתו בבסיס פתוח וגרו בבית החייל ונשארו בו גם בסופי שבוע. אמנם זה לא אידאלי כמו דירה לבד אבל זאת אופציה די סבירה, בהתחשב בעובדה שזה לא עולה לך שקל ואפילו מנקים לך את החדר. אחרי שאת צוברת "ותק" של כמה חודשים בבית החייל אם הבסיס מספיק מרוחק מהבית, את יכולה לדרוש במקום השתתפות בשכר דירה. בהצלחה!

Mיקי_

New member
אפשר להוציא חיילת בודדת גם אם יש

משפחה, בשביל זה את צריכה לפנות למשקי"ת תנאי שירות, הם שולחים אלייך אנשים שבודקים איך את מסתדרת בבית, ובמידה שהם קובעים שאכן המצב גרוע את מקבלת גם הרבה יותר כסף, וגם סידור בבית חייל או בדירה שכורה, אבל זה תלוי מה תעשי. וכמובן יש את האופציה של בסיס סגור רחוק מהבית. אני אומרת לך את זה על בסיס ידע אישי, אומנם לא התגייסתי בסוף (פציפיסטית) אבל הייתי אמורה להתגייס, וקיבלתי עוד לפני הגיוס תנאים של חיילת בודדת, שהובטח לי עם גיוסי, דברים שכבת שירות לאומי רק יכולתי לחלום עליהם (אני עבדתי וממימנתי לעצמי גם שכ"ד וגם תנאי מחייה שזה אוכל וחשבונות לגמרי לבד במשך כל השירות הלאומי שלי) זה רק עניין של לפנות למדור תנאי שירות ולספר להם את כל האמת ורק את האמת על המצב.

היא יכולה להסתדר גם בלי להוציא

חיילת בודדת. כל העניין עם מש"קית ת"ש זו פרוצדורה שתיקח כמה חודשים. היא יכולה במקום להיכנס לזה פשוט לבקש לשרת רחוק מהבית, אם לא בבסיס סגור אז בבסיס פתוח ואז לבקש סיוע בשכר דירה שכל חייל שמשרת בבסיס פתוח רחוק מהבית זכאי לו (אני עשיתי את זה) ולשכור דירה עם שותפים שתוכל להישאר בה גם בסופ"שים. בתור חיילת תהיה לה הנחה בארנונה ושאר הבלאגנים, ואם המצב יאפשר היא תוכל גם להוציא אישור עבודה ולחיות בכבוד. אז רק שתדעי שקיימת עוד אופציה ושבשום מקרה את לא צריכה להתפשר ולהישאר בבית. בהצלחה!

למעלה