היי לכם.......

היי לכם.......

היי לכולם: אחלה פורום חבל שנפתח מאוחר מדיי! :) אני סיימתי ללמוד הנדסאית תעשייה וניהול, ושנה 2 בחרתי בהתמחות בלוגיסטיקה. לכל ההנדסאים של תעשייה וניהול הקורסים מאוד מאוד קלים! אין ממה לחשוש. רק הפרוייקט גמר גורם לכאב ראש...וזה לגביי כל ההנדסאים. בהצלחה לכולם:)

רותם ™

New member
../images/Emo54.gif למה מאוחר מדיי?

לדעתי לא טוב שלא היה עד עכשיו אז תיקנתי את הטעות
ודרך אגב אני הנדסאי תעו"נ ובחרתי ניהול הייצור

המתלבט5

New member
היי, שלגיה!!!!!! שאלה לי אליך....

אני הבנתי שאת כבר סיימת את הלימודים, האם מצאת עבודה בתחום? אני רואה שתחום של הנדסת תעשיה וניהול( מהנדס/הנדסאי) דווקא נדרש בכל העיתונים, אני נרשמתי להנדסאי אדריכלות מתוך אהבת ארכיטקטורה, ודווקא תחום הביצועיסטי ( שרטוטים וכו') מה שמושך אותי, אבל משיקולים היותר פרקטיים , האם בכל זאת לבוגר תעשיה וניהול יש יותר סיכוי להשתלב בעבודה ? ביי

אז ככה:

לכל מקום עבודה קשה מאוד להתקבל. רוב החברות מחפשות ניסיון של 3 שנים מינימום. אבל יש גם יתרון להנדסאים מכיוון שהרבה חברות מעדיפות הנדסאי על מהנדס כי בתכלס הם עושים את אותה העבודה אך להנדסאי משלמים פחות. אני אישית במשך הלימודים עבדתי בתור הנדסאית תעשייה וניהול וזה רק בגלל שסידרו לי להתקבל לשם אחרת לא היה מצב. אז רכשתי ניסיון של שנתיים- ושם אין אפשרות של קידום וגם המשכורת מינימום ואין שעות נוספות ככה שאין דבר כזה 150%.. אז עזבתי את המקום עבודה. אני אישית כרגע עובדת בשירות לקוחות ומרוויחה בהרבה יותר... אני מציעה לך ללמוד מה שאתה אוהב..ולא מה שמצליח בשוק! למשל אני נורא התחברתי למסלול תעשייה וניהול כל החישובים המתמטיקה ואם לדוגמא היה ביקוש למשל למקצועות ספרות או היסטוריה בחיים לא הייתי ניגשת ללמוד את זה. ברגע שאתה לא מתחבר למקצוע ככה גם אתה תסבול במשך הלימודים, תלמד בכוח ובלי חשק וככה גם התוצאות. תתחבר למה שאתה אוהב זה הכי חשוב. בהצלחה זזתי למשמרת :)

4tis

New member
החיסרון באדריכלות שמעבר למשכורת

נמוכה (רב הפעמים...) ,זה שגם אין אפשרויות להתקדם ב99% מהמקרים...

amazone

New member
אלא אם כן לאחר צבירת הניסיון והמוני

והמוניטין לוקחים את הלקוחות הקבועים והופכים לעצמאיים -מכירה כמה בעלי שם שעשו את זה

4tis

New member
ברור שיש כאלה מקרים אבל לצערי

על כל אחד שהצליח בתהליך הזה יש הרבה שלא ,במיוחד ביחס למקצועות אחרים ,ובמיוחד עם תעודת ההנדסאי אדריכלות ולא תואר ראשון... ואני אומר את זה כאחד שאוהב את המקצוע...

amazone

New member
אז זה מקצוע קשה במיוחד לבנות

מבחינתי יש כמה אפשרויות: לוותר, לבנות איגלו מצדפים על החוף בהרצליה פיתוח וכך תוכלו להיות "גאים" במקום בו שאתם גרים ללמוד וללכת לעבוד בתחום על תקן מזכיר / האיש שמשרטט עם העיפרון ועושה את העבודה השחורה באוטוקד ללמוד, לצבור ניסיון ומוניטין להכיר אנשים וכשיגיע הזמן אם זה מתאים לכם - לפרוח

למעלה