שעכשיו הוא היה כבר בצבא שנה [23.10.01] ואיך הייתי מחכה לטלפונים ממנו, ואיך כל הזמן הייתי דואגת, ואיך הייתי מחכה שהוא ידיע לחופשות, והפגישות עם חברים שגם הם חיילים והמון המון סיפורי צבא... ואיך מכינה לו את האוכל שהוא הכי אוהב, ומדים שצריך לכבס מהר מהר שיהיו מוכנים לחזרה לצבא ועוד ועוד ועוד... כבר לא יהיה
ובטח כל אחד חושב על מה היה עכשיו עושה המת שלו. זה כאן, ההוא שם, בני כמה היו כבר, ומה היו מספיקים או לא... שולחת לך חיבוקון. ואני פורשת, ליל מנוחה לך ולכולם.
ממש חגגנו ליד הקבר...ואני גם אפיתי עוגה שאמיר אהב... השנה התקשר אלי חבר של אמיר הנמצא בחו"ל כאשר כל החברים שלו היו אצלי, ושאל האם אפיתי את העוגה של אמיר..ואמרתי לו שלא...השנה היה רק כיבוד קל.
על כל מיני דברים שזה עניין של זמן... אבל אני די מרגישה מצד אחד שהזמן עמד מלכת, נעצר ביום שאיבדתי אותו, ומצד שני הזמן טס מהר כל כך והנה כבר חלפה שנה ועוד... מהו זמן בעצם?
כך אני רואה את זה... והכל תלוי במה שאנחנו עושים עם התהליכים האלה. אני מאמינה שאין דבר כזה שמשהו עומד מלכת...אולי ישנה תחושה כזו...אבל באמת...הכל כל הזמן זז. גם השכול משנה צורה כל הזמן.
ונותן לי את הדחיפה להיות... זו ביתי שנותרה לי ואני יודעת שאני חייבת לתמוך בה בכדי שהיא תוכל להמשיך בחייה [רק בת 11] בצורה הכי נורמאלית, לכן אני אומרת לעצמי בכל יום ויום שאסור שאפול, היא הרי כבר פגועה מספיק וכך ממשיכה וזה כרוך בהמון כוחות נפשיים שאני משקיעה, וקשההההההה
והמחשב נתקע. כן. בהתחלה את אולי חייה רק בשבילה. ודרך זה שאת מנסה לאפשר לה חיים "נורמליים", את בסוף מקבלת את החיים "הנורמליים" שלך בחזרה. כי הכוח שיש בילדים הוא הכוח שממנו יוצא החיבור שלך חזרה לחיים. וזה קשה. כן. כוחות נפש בלתי רגילים. רק אל תשכחי גם את עצמך לפעמים. מותר גם לך לפול קצת. מדי פעם. מה שהבת שלך צריכה זה אמא שחייה ובריאה ושמחה. זה מה שיעשה לה הכי נורמלי את החיים. ולכן את גם צריכה לראות את עצמך כל הזמן. ולקושי מגיעה לאט לאט ההקלה. והחיוך. והשמחה. ותנסי לאמץ את זה. למרות שקשה. כי כשאת תאמיני בזה, החיים יהיו יותר קלים ולבת שלך יהיו חיים יותר נורמליים.