היי לפאנל המקסים..שאלה על זמן איכות

היי לפאנל המקסים..שאלה על זמן איכות

בניי בני כמעט 4 ורוצים ודורשים המון תשומת לב לאורך כל היום אם אנחנו בחוץ אז הם עסוקים באופניים וובמשחקי הגינה. אם בבית הם לא עוזבים אותי ..רוצים שאשחק איתם המון אלמד אותם, אשב איתם, אגזור אצייר אדביק ..הכל מהכל וכל הזמן. אני מוצאת עצמי מותשת ויחד עם זה רוצה להעניק להם ככל שאפשר יחד עם מגבלות אחזקת הבית..שאני חייבת לבצע תוך כדי.. מה זה בכלל זמן איכות עם הילד הסיפור לפני השינה? השעה שאני משחקת איתם אחד על אחד? או שאני יכולה גם לבשל או לקפל כביסה ולהקשיב להם ולשוחח איתם וגם זה מספיק? תמיד מרגיש לי שאני לא מעניקה מספיק בטח לכל האמהות איך מגדירים את זמן האיכות עם הילדים??

האגו של האנושות הלך וגדל והרצונות גדלו בהתאם

היום הורים מקדישים זמן לג'יפ הבא, כביכול מרוויחים היום יותר כסף ובקלות אך למעשה כל הרדיפה הזו אחרי העושר והרצון לקבל, לא מותירה זמן איכות של הורים לילדים. ההורים גם לא תמיד מכירים את ילדיהם. יש חוסר הבנה כמה באמת זמן פנוי יש ובפרט עבור הילדים. סדר החשיבות בחיים קלוקל והפוך למה שצריך כדי לחנך דור איכותי. אין סדר עדיפויות נכון של הורים והילדים סובלים מזה. הדוגמא האישית של הורים הרבה פעמים גרועה. אבות תתחילו לפנות זמן לקריאה לפני השינה לילדיכם ולא יזיק לעשות עם בנים פעילות ספורטיבית יחד, זה ממש כמו גיבושון והשיחה קולחת ומשוחררת. אמהות מומלץ להיות קשובות ולעשות דברים יחד עם בנותיכן. חשוב מאוד לא להעניש על כל דבר קטן כי זה ידחה את ילדיכם מלשוחח איתכם ויציבם ברמת חשודים בפועל. שיחה פתוחה ללא ביקורת אלא בהצבת מטרות ודוגמאות אישיות מיכם יעזרו. כל זה מנסיון אישי!

Rinat 789

New member
זה לא מדוייק נשמה...

מאז היותי אמא הגעתי להבנה שתנאי החיים שלנו לא ישתנו...יעני הבנתי שלרוץ אחר עושר, לא יעבוד אצלנו, כי אין לנו את הכפית כסף הזו ואת היכולת להגיע לכך. מה שכן, הרצונות שלי הן אלו שהחלו לגרום לי חוסר מנוח - רצון לספק את עצמי בכל מיני בחינות, זה מה שגרם לי יותר להתמקד בעצמי מאשר בבתי...ואני כל הזמן מנסה למצוא איזון אך מה לעשות, רצונות אלו הן רצונות

כלומר אצלך זה לא ג'יפ אלא דבר אחר

הבורא ברא רצון, ואכן יש למצוא קו אמצעי בעזרת האור המחזיר למוטב. ישראל אורייתא קודשבריכו חד הוא! כלומר התיקון הוא בשורשים, אך פתרון זמני הוא לפנות זמן גם אם בצורה מלאכותית.

Rinat 789

New member
נשמה , לא מבינה את השפה בה אתה משתמש

אבל בשפה פשוטה, כפי שציינתי , יש עוד רצונות מלבד רדיפה אחר כסף. זה יכול להיות רדיפה אחר : כבוד, שליטה ועוד....אז זה בהחלט חלק מהרצונות שעברו/עוברים בי. מי אמר שצריך כסף בשביל זה...אפשר גם אלימות :) lol

סביבה

ילד כמבוגר מושפע מהסביבה בה הוא גדל . לכן כהורים עלינו לברר בקפידה את הסביבה שאליה אנו שייכים ! הסביבה בה אני בחרתי היא סביבה שבה אהבת הזולת והחיבור שולטים - בעולם הקבלה !

באמת אמא יש רק אחת

הילדים שלנו הם כמו זרעים ששותלים ורק כשקוצרים את הפירות יודעים מה הטעם,ותמיד מרב דאגה שהפרי יהיה טעים וחוסר הוודאות גורמת לנו כל יום מחדש לשאול את השאלה הזאת: האם אני עושה מספיק בשבילהם? מקשיבה מספיק? מפתחת אותם? האם זה בדיוק המתכון? וכל זה הרבה פעמים יוצר רגשות אשם וכנראה זאת דרך הטבע כדי שנרצה לגדלם נכון. כן, יש לנו הרבה מטלות, והרבה רצונות משלנו, מצבי רוח ומצבים שונים שכל המשפחה צריכה להכיל, שלפעמים קצת יותר קשה שהילדים צריכים להכיל אותם, אבל גם זה טיבעי, הבדיקה צריכה להיות: במה אני רוצה עבורם? איזה דוגמא אני נותנת להם במה חשוב לי בחיים, ילדים לוקחים את זה בסופו של דבר ומפנימים את זה. להגיד לך להקשיב להם כל הזמן? את זה את יודעת כבר שלא תמיד יש סבלנות וכח וזה טיבעי, את יודעת לבד להשתדל, להגיד לך להפסיק לקפל כביסה? זאת המציאות ונועדנו לעשות כמה פעולות ביחד. מה שכן כטיפ: אפשר להקציב לכל ילד בנפרד בשבוע איזה זמן נטו, 15 דקות או חצי שעה, שהוא יודע שזה רק זמן שלו.

Rinat 789

New member
הי יקירה, אנסה להשיב על כך

זמן איכות הכוונה, הזמן שאת יכולה להקדיש לילדים את כולך. זה יכול להיות אפילו רבע שעה...אבל איכותית. שכולך נמצאת בקשב מול הילדים. זה יכול להיות בארוחת צהריים, ארוחת ערב - כשיושבים ומשוחחים, או צופים יחדיו בסרט ועונים לשאלות הילדים כמובן ממליצה על הקראת סיפור לפני שינה , אם זה אפשרי מקווה שנתתי קצת מקום למחשבה שיהיה שבוע נפלא :)

GnarledCynic

New member
תמיד אפשר לשאול,

מה הכי כיף להם ונעים להם - כשאמא מדברת איתם, או עוזרת להם במשחק? כשאמא נמצאת רק איתם אחד על אחד או עם כולם יחדיו? הגדרת זמן האיכות ודאי משתנה מילד לילד, בהתאם לאופיו ולגילו. והיי, אמא לא תמיד יכולה להיות צמודה. לפעמים צריך גם להסביר, שיש זמן שבו צריך ללמוד לשחק לבד, וזה דווקא יכול להיות זמן נהדר.

למעלה