היי - מדריך opengl

חפ1234

New member
היי - מדריך opengl

שלום האם תוכלו להפנות אותי בבקשה למדריך (רצוי כמה שיותר מובן לאדם חסר נסיון) לספריית opengl והפונקציות השונות שבה. תודה

חפ1234

New member
אוקיי-שאלה נוספת

האם בתוכנות התלת מימד שאתם עובדים עמן, קיים גם קוד בנוסף לעיצוב ? האם יש דרך לראות את הקוד שמאחורי העיצוב ? כלומר במידה ויצרתי כדור לדוגמה האם ניתן לראות את הקוד עצמו בGL ?

eldarinn

New member
קוד בדרך כלל קיים בתכנות שרטוט

תקנו אותי אם אני טועה אבל נדמה לי שבגרסאות ישנות של מאיה היה שורת קוד אבל עד כמה שאני יודע היום כל התכנות עוברים הסבה לממשק גרפי יותר (כפתורים ייעודיים).

מדריך OPENGL

מדריך די טוב לOPENGL באנגלית תוכל למצוא כאן (משמאל OPENGL TUTORIALS), ויש מישהו מפורום שפות תכנות שתרגם חלק מהם (הכינוי שלו זה floyd3 או משהו כזה). בקשר לקוד - לא נראה לי שאפשר לראות את הקוד של הסצנה בOPENGL אבל אפשר לראות אותו בSCRIPTS של התוכנות... אני לא מבין הרבה בנושא, אולי מישהו אחר יפרט לך על זה... מקווה שעזרתי

mad ox

New member
המדריך המקיף

המדריך הרשמי של openGL נקרא openGL programming guide , זהו ספר מקיף ויסודי ומומלץ מאד . יש צורך בהבנת העקרונות המתמטיים מאחורי האלגריתמים המשמשים להדמייה , אחרת הנושא לא כל כך ברור .

TomerEp

New member
אם לא בא לך להזמין אותו מחו"ל

אני יכול למכור לך אותו, יש לי אותו במצב מצויין ולא יצא לי לתכנת בOPEN GL יותר מידי, כמו כן יש לי גם את opengl super bible שזה גם ספר מעולה.

Noamz2

New member
המדריכים הרשמיים:

(אם כי אני לא סבור שהם הכי פשוטים למתחיל בתחום) חפש בגוגל: opengl red book opengl blue book

למעלה