היי, מה נשמע?

אורי 88

New member
היי, מה נשמע?

אנחנו הורים לגל, בן שנתיים. גל עדיין לא הולך לגן ילדים. לפני כמה חודשים גל התחיל להגיד כמה מילים, למשל הוא היה אומר "שירים". הוא אף פעם לא אמר אבא ואימא. עכשיו הוא כבר לא מדבר כמעט, ואנחנו חושדים שיש לו בעיה כלשהי - אולי אוטיזם, בעיית שמיעה או אולי בעיה אחרת? מצד שני יכול להיות שהוא בסדר ורק מתפתח יותר לאט. גל התחיל ללכת רק לפני כחודשיים, לפני זה הוא עמד הרבה זמן אבל לא היה הולך. עכשיו הוא הולך די מהר אבל הוא לא מוכן להחזיק את היד שלי כשהוא הולך, הוא הולך לבד וגם כשאני קורא לו הוא לא בא. הוא לא עונה כשקוראים בשם שלו ואנחנו לא יודעים מה הבעיה, כלומר אם יש בעיה. מה צריך לעשות? חשבנו להכניס אותו לגן ילדים אבל אנחנו לא יודעים אם הוא מוכן כבר לגן ילדים ואם אפשר לשלוח אותו לגן של ילדים "רגילים". אשתי הייתה איתו אתמול אצל הרופאה והרופאה שלחה אותו לבדיקה, הבדיקה תהיה רק עוד חודש בערך ואנחנו לא יודעים מה לעשות בינתיים. איזה בדיקות אפשר לעשות ואיפה? אשתי בקופת חולים לאומית. אנחנו גרים בהרצליה אבל שוקלים לעבור דירה לתל אביב או איזור המרכז.

תודה, אורי.

SMADAR55

New member
ברוך הבא לפורום

האם הילד נבדק ע"י רופאת התפתחות? האם רופאה זו היא ששלחה אותו לבדיקה ואם כן לאיזו בדיקה? האם ההפניה היא לבדיקה במכון התפתחות הילד?
הדבר הראשון המומלץ הוא בדיקת שמיעה במכון שמיעה. צריך לשלול שאין בעיות שמיעה.
לאחר מכן, רצוי לעשות אבחון . יתכן שילד יש עיכוב התפתחותי אך יתכן גם שיש לקות תקשורתית. ויתכן שאתם סתם דואגים והכל בסדר.
אבחון כזה ניתן לעשות במכון התפתחות הילד דרך קופת החולים שלכם. במסגרת האבחון יפגשו את הילד מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוגית, רופאה התפתחותית או נוירולוגית. יתכן גם שנוירולוג ימליץ על בדיקת EEG בשינה כחלק מהליך האבחון.
במידה ויש תורים ארוכים מאוד, אפשר לשקול ללכת לאבחון פרטי. היתרון הוא שאם יש לילד בעיה תוכלו להתחיל לטפל בה יותר מוקדם ויותר מהר .
במידה ותחליטו על אבחון פרטי, הוא כולל מספר מפגשים וניתן להגיש להחזרים על חשבון התייעצות עם רופא מומחה .
בהצלחה. ואם תרצה המלצות להיכן ניתן לבצע אבחונים פרטיים, תשאל

SMADAR55

New member
ולגבי הגנים- יש חשיבות רבה לאבחון גם מבחינת

קבלת החלטות לגבי המסגרת החינוכית המתאימה לו.
אם יש לילד בעיה של עיכוב התפתחות יש גנים מתאימים. אם הילד על הספקטרום הוא יכול להיכנס למעון יום שיקומי מתאים.
הדבר מצריך המון בירוקרטיות (ועדות למיניהם) ואם אתם חושבים על ספטמבר הבא צריך להגיע לועדות מתאימות במרץ/ אפריל (במועדים מאוחרים יותר אולי כבר לא יהיו מקומות בגנים המתאימים).
ואם יימצא שהילד הוא על הספקטרום יש הליך בירוקרטי נוסף מול ביטוח לאומי.
בקיצור, המלצתי היא לקדם ולזרז את האבחון, בין אם פרטי או ציבורי.
בינתיים, האם הילד מקבל טיפול כלשהו? כדאי להתחיל עם קלינאית תקשורת לפחות. תנסו דרך הקופה .

אורי 88

New member
קודם בדיקת שמיעה, ואחרי זה בדיקת התפתחות

חוץ מזה אני לא יודע את כל הפרטים, לא הייתי אצל הרופאה.

SMADAR55

New member
בדיקת התפתחות אצל רופאת התפתחות או הפניה

לאבחון במכון התפתחות הילד?
בכל מקרה, אני ממליצה לקדם ולנסות לזרז את כל הליכי הבדיקות/ בירורים/ אבחונים בכדי שתוכלו לקבל החלטות לגבי המסגרת החינוכית לשנת הלימודים הבאה , מה עוד שאתם שוקלים לעבור מקום מגורים.

למעלה