היי, מה נשמע?

NiR AbR

New member
היי, מה נשמע?

מה שלומכם? אצלי די בסדר. אני קצת חסר מצברוח... יש לי שאלה. נכון הקטע של הנשירת שיער? למה זה קורה? כאילו, מה ההסבר היותר מפורט לזה? האם יש דרך (אולי אלטרנטיבית) למנוע או להקטין את התופעה? האם השיער גדל שוב אחרי זמן רב? האם הוא גדל להיות כמו לפני הטיפולים? מה קורה עם כל העסק הזה...? השיער שלי עדיין לא נשר, אבל זה מתחיל. וזה עושה לי ממש רע. באמת. אני לא רוצה להתקרח, ולא רוצה "להרגיש חולה" כל פעם שאני אסתכל במראה. :( אוף. מצטער על חוסר האופטימיות, אבל ככה זה עכשיו...

אחשל

New member
"מעלה קרחות"../images/Emo22.gif

הנשירה באה כתופעת לוואי של מרבית הטיפולים. אני בטוח שהרופא שלך יוכל לתת לך הסבר מדעי על הסיבה
... אני לא מכיר דרכים להקטין או למנוע את ההתקרחות, אבל אתה יכול להתנחם בכך שבד"כ השיער מתחיל לצמוח חזרה תוך חודשיים מהפסקת הטיפולים. בהתחלה זו פלומה, כמו של תינוקות ותוך כמה חודשים זה בד"כ חוזר לשיער נורמאלי. יש אנשים שהולכים עם פיאות בתקופה הזו. אני הסתובבתי בחוצות קרח וחלקלק, בלי גבות ובלי ריסים,"הפחדתי" את העוברים והשבים בלי להתחשב באף אחד, וגם כשהסתכלתי במראה לא ראיתי את עצמי חולה
ניר

למה קרחת

ההסבר (פחות או יותר) שהכימו פוגע בתהליך החיים של התא, ומכיוון שלכל תא יש קצב חיים אחר, הנפגעים הראשונים הם התאים שקצב הגדילה שלהם הוא מהיר יותר, כמו זקיקי השיער למשל. אז לפעמים השיער נושר לגמרי ולפעמים הוא רק נהיה דליל. אבל בערך שלושה שבועות אחרי הטיפול האחרון השיער חוזר לצמוח. בהתחלה כמו שכתב אחשל, תהיה ממש פלומה כמו של תינוק אבל לאט לאט השיער חוזר לצמוח כמו לפני הטיפולים. אתמול פגשתי מישהו שסיים טיפולים לפני כמה חודשים. כבר יש לו שיער מלא באורך של 4-5 ס"מ. מה שמוזר זה שקצות השיער שלו בצבע בלונד בהיר בהיר ואחרי איזה 1-2 ס"מ הצבע משתנה בבת אחת לשטני. והוא מספר שכולם שואלים אותו מי הספר שעשה לו צבע :) כשאצלי התחיל לנשור השיער ממש התבאסתי. ידעתי שזה יגיע אז קודם כל אחרי הטיפול הראשון הסתפרתי קצר עד לכתפיים וכשראיתי שזה נושר, לקחתי מכונת גילוח ופשוט הורדתי הכל עד אורך מילימטר. ככה גם הרגשתי שאני קצת לוקחת שליטה חזרה על החיים שלי וגם זה פחות שערות לספור על הכרית כל בוקר. אל תשכח שעוד מעט חורף ואתה יכול ללכת עם כובעים בלי לגרור יותר מדי תגובות. אתה יכול כמובן לבחור במראה הזה
או הזה
או הזה
. אני בטוחה שתמצא את הדרך שלך לעבור את השלב הזה, ותשתדל לזכור שזה רק שלב בדרך שלך להיות בריא.

צפור לילה ואחשל יקרים,../images/Emo39.gif../images/Emo41.gif|כלני

תארתם כל כך יפה את הרגשות עם הנשירה המעצבנת הזו, וזה די משונה אצלינו האנשים, איך מכל הסיפור המחור.... של המחלה הזו, לנו אכפת דוקא כן קרחת, לא קרחת....אבל זה כל כך ככה כפי שתארתם, לא אוהבת פאות, הכי טוב הגילוח בגובה אפס וכובעים בשלל צבעים. והשיער החדש שצומח הוא כל כך רך ונעים וצפוף....נהדר איילת האביב

ניר יקר ../images/Emo24.gif

אתה נמצא עכשיו בקטע של האיכסה האמיתי, אבל האמן וזו לא קלישאה זה עובר וזה באמת עובר. עכשיו זה מדכא כי כל השיער, קרחות יער קטנות על הראש. קח לך מכונת גלוח וקצוץ קצר קצר, לך קנה לך שלל כובעים, חתיכיים כאלה והשיער גודל וצומח כה יפה, רך, סמיך ונהדר. שולחת לך ויטמין מצב רוח וחיבוק עוטף ניר איילת האביב

תמר 26

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo66.gifקרחת

לי אמרו שאם עושים צמה השיער פחות נושר (אמרו לי את זה לקראת הטיפול ה-2 ואני מניחה שלך זה לא יעזור
). באתי לטיפול ה- 2 עם צמה אבל עד הערב כבר פירקתי אותה כי לא היה לי נח (יש לי המון תלתלים וזה לא מסתדר בצמה זה מתפרע אז ויתרתי על הניסיון). הנשירה התחילה לאחר הטיפול ה- 2 הייתי מאושפזת בביה"ח עם דלקת ריאות וחזרתי הביתה עם 1/2 השיער שלי.... שאר השיער נשר מידי פעם. אמא שלי ביקשה שאני אעשה עם זה משהו כי הישרתי שערות בכל הבית וסתמתי את האמבטיה אבל לא רציתי לעשות משהו דרסטי. בא הטיפול ה- 3 ושם סוף לעניין. כשזה היה כבר סופי וברור שככה אני נראית עד אחרי הטיפולים ושצריך להתרגל קראתי לבת שלי את הסיפור מעלה הקרחות. בסיפור מסופר על כפר שכולם היו בו קרחים גם ראש הכפר היה קירח עד שיום אחד אוי ואבוי!!! צמחה לו שערה אחת באמצע הראש
...לא אקלקל לכם את סוף הסיפור... קראו בעצמכם. אבל הרעיון הוא שהכל עניין של תרבות ואופנה. גם לי אמרו שכאשר השיער יחזור לצמוח לפעמים הוא קצת בהיר יותר כמו שיער של תינוקות. האמת כל החיים שלי מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי שיער באותו אורך באותו סגנון אף פעם לא היה לי האומץ לנסות משהו אחר, וכשהוא יתחיל לצמוח חזרה זה יהיה שונה ומעניין ננסה סגנונות שונים. בינתיים הלכתי להצטייד לקראת החורף בהמוני כובעי צמר כי עכשיו הבנתי שתפקיד השיער הוא לחמם. נראה לי שיש לי את אוסף הכובעים הכי גדול בעולם.
שמתם לב שכל האייקונים של התפוזים קרחים ? לדוג'
ו
ו
ו
וכך גם כל השאר, אז אנו במקום הנכון ובחברה טובה

אני הסתובבתי במחלקה ו..

כולם מזמזו לי את הקרחת. וכל הזמן מלמלתי לעצמי "קירח עלה! קירח עלה!" כל התקופה הסתובבתי עם כובעים, וכשהורדתי פעם את הכובע בעבודה, מישהו שאל אותי מתי הסתפרתי... מדהים. אנשים לא רואים מה שהם לא רוצים לראות. "אבל היה לך שיער כזה יפה, למה?" "הפסדתי בהתערבות" (התערבות עם אלוהים. אלוהים זכה. טוב, הוא אלוהים) "נמאס לי מארוך, רציתי לנסות משהו חדש" לגבי כובעים אני ממליצה בחום על הכובעים של "אשליות". יש להם כובעים יפהפיים ודי זולים, מה שמאפשר הרכבת מלתחה מכובדת לכל ארוע.
(זה הכובע, השפם מגיע לבד)

שלהבת3

New member
ציפור לילה../images/Emo45.gif

יפה לך ככה עם המטפחת כפי שאת נראית בתמונה יש הרבה נשים דתיות שנראות ככה-לא? לך זה נראה מתאים...... בלי קשר למחלה ולטיפולים.....

תמר 26

New member
גלי../images/Emo70.gif ממש יפה לך

חוץ מזה שהכינוי שלך תמיד גורם לי לשיר את השיר
"ציפור לילית שורקה בשמי הליל... "
וכן נשים דתיות נשואות מכסות את השיער גם כך. לגבי כיסוי ראש לנשים דתיות יש כל מיני אסכולות מאלה שמחמירות לחלוטין ומגלחות את השיער שלהן כדי שלא יראו אפילו שערה קטנה. לדעתי זה מנוגד לרוח התורה וההלכה כי אשה צריכה להרגיש טוב עם עצמה ולהיראות יפה בפני בעלה, אבל זה נעוץ במנהג עתיק מתקופה כאובה של הקהילות הללו וזו דרכן לשמר ולזכור.
יש את אלה שאוספות ומכסות את כל השיער ומשאירות את הפוני בחוץ, (ככה אמא שלי)
יש את אלה שאוספות הכל ומכסות הכל הכל ומשאירות רק פס מעל המצח שבו רואים את התפצלות השביל,
אח"כ יש את אלה שעושות קוקו או צמה ושמות כובע ומשאירות את הקוקו או הצמה בחוץ (לפעמים הייתי מסתובבת כך)
ויש את אלה שפשוט שמים כובע או מטפחת על הראש (בסגנון הבנדנה) ומשאירות פזור (וכך עשיתי בדר"כ אז אני רגילה להסתובב עם כובע על הראש). אלו היו 60 שניות על כיסויי ראש בציבור הדתי – אכן, התעמקתי בזה הרבה לפני החתונה.
ועכשיו סוף סוף אני דוסית למהדרין אין לי יותר שערות סוררות שמציצות אבל עדיין מסתובבת עם מכנסיים
נו שוין, לא הכל מושלם. אביתר אמר שאם עד פורים לא יחזור לי השיער נתחפש לזוג חסידי סאטמר.

רמי28

New member
קרחת זה סקסי אח שלי

אהלן ניר, האמת שגם לי היה הקטע של המצב רוח הזיפתי כשגיליתי על הכרית בבוקר שערות וכל ליטוף של השיער היה משאיר לי שערות ביד, אבל ההחלטה לעשות קרחת היתה החלטה נהדרת: א. לא צריך להסתרק בבוקר ב. חיסכון של שמפו ג. מאז שעשיתי קרחת מתחילות איתי הרבה יותר בנות נראה לי שאני אמשיך לעשות קרחת גם אחרי סיום הטיפולים מסתבר שנשים חושבות שקרחת זה באמת סקסי יאללה ניר מקווה שעודדתי אותך קצת ונסיים במשפט סיני עתיק: "אם השיער היה חשוב הוא לא היה צומח בתחת" : -) Be Happy

ברוך הבא לפורום, רמי../images/Emo70.gif ../images/Emo41.gif

אני מסכימה איתך לגבי החסכון של השמפו. אני זוכרת שאחרי הטיפולים חזרתי לחפוף עם אותה כמות של שמפו שהייתי שמה קודם, ובכל פעם היו צריכים לשלוח אחריי חוליית חיפוש בערימות הקצף שיצאו שם. מבקבוק בחודש, עברתי לבקבוק בחצי שנה. ובאמת תחשבו, לא צריך לסדר בבוקר, לא צריך להסתרק, לא צריך להחזיק בבית כמויות של אביזרי שיער, אפשר להתנגב במגבת אחת גם אחרי שחופפים, אם עושים צבע והוא יוצא ירוק, אז זה לא נורא מבאס כי תמיד אפשר להגיד שזה היה בכוונה. חוצמזה שגברים הרוויחו בעניין הקרחת מבחינת סטיגמות. שהרי אומרים שאצל גבר קירח רמות הטסטוסטרון גבוהות יותר וכו', ונשים קירחות עדיין קשה לחברה לקבל. כשהייתי אומרת לאנשים שיש לי שיער קצוץ היו שואלים אותי אם אני לסבית, או אם יש לי אופנוע וז'קט ניטים. אני חושבת שפעם, כל מה שהיה מעליב, או מתסכל, או מנדה, כל האנשים שמגיבים ככה, אולי הבעיה היא אצלם ולא אצלנו. יום טוב ואושר לרוב גלי

ברנשית

New member
למה כובע?

קרחת, עבורי, זה השלב בו כאילו אתה הולך ברחוב, ויש לך שלט שאומר אני חולה, וכל מי שבעל טיפת שכל בקודקוד מבין, והמחלה היא כבר לא רק משהו שאתה בוחר אם לספר ואם לא. (כן יש גם הערות של עוברי אורח כמו - מה היום גם בנות הולכות עם קרחת, או למה שלא תשימי פיאה - ששוברות את הלב) לי היה שיער ארוך ממש ארוך , וכשהתחיל לנשור זה היה בלתי נסבל, אז קיצצתי אותו בחצי, ואח"כ הורדתי את הכל, ואחרי כמה זמן למרות הצביטה בלב התחלתי להנות מזה, מקלחות מהירות יותר פחות שמפו וחיסכון אדיר בקרמים, גומיות לשיער, פחות זמן התארגנות בבוקר, והשיער שצומח אח"כ נעים כמו של תינוק. עבורי מבחינה נפשית נשירת השיער היה אחד הדברים הקשים - אבל עוברים גם את זה, אז תמצאו מי שיסרוג לכם אינספור כובעים לחורף.. ותצתלמו הרבה שיהיה למזכרת...

tami500

New member
היי ניר.

אתחיל בזה שאאחל לך החלמה מהירה ומוצלחת. שער הראש והגוף נושר בעקבות הטיפולים הכמוטרפים בגלל המרכיב הכימי והטוקסי שבתוכם.התופעה ניקראת הלופציה. לדעתי זו תופעת הלוואי הפחות מעצבנת לפחות אינה כואבת. תופעות הלוואי הנילוות לטיפול מטרידות יותר כמו:הקאות בחילות חוסר תאבון פצעים בפה ובלע.ירידה בספירת הדם רגישות לכל ווירוס שמסתובב באוויר. ירידה במערכת החיסון ועוד. לכל תופעות הלוואי יש טיפול.נוגדי בחילה תרופות וטיפולי פה. טיפול אנטיביוטי במקרה של נוטרופניה ובידוד בבית החולים עד יעבור זעם. מקווה שעל כל אלה תדלג בקלות תשאר חסון חזק ובריא. תוך מספר חודשים מתום הטיפולים יצמח שערך מחדש יפה ורענן כפי שהיה. חשוב שתשאר חסון אופטימי ושמח במהלך הטיפולים אל תכנס למרה שחורה בגלל נשירת השער הוא יצמח כפי שציינתי. מאחלת לך הרבה הצלחה בריאות אושר שמחה ובעיקר הצלחה בטיפולים. עם הכותרת קיור בתיקך הרפואי. הייתי ממ

יריב48

New member
תעשה עגיל ותהיה גזעי

היי היתי בסרט הזה אתה עוד תצחק כשתקרא את השאלות שלך בעתיד שי

קרחת

מצטער לשמוע שמעיק עליך. אני קרח טבעי באמצע הראש. כל-כך נמאס לי, שכבר יותר משנה מקפיד לגלח את כל שיער ראשי, והולך עם קרחת מבריקה למשעי

למעלה