היי! מחפשת מתכון לעוגת גבינה אפויה דחוסה

היי! מחפשת מתכון לעוגת גבינה אפויה דחוסה

וטוב! מתכון שנוסה על ידכן/ם בהצלחה ומומלץ! המון תודה! דפנה

bali

New member
מנהל
אין לי מתכון כזה שנוסה על ידי אבל

רק לתת כיוון, העוגות הדחוסות הן בד"כ אלה שעשויות עם גבינת שמנת, ניו יורק סטייל. יש מתכון שכן ניסיתי לעוגת גבינת שמנת ושוקולד של אורן גירון, אם זה מעניין אותך (לא כול אוהבים את השילוב של גבינת שמנת חמצמצה קלות עם שוקולד).

bali

New member
מנהל
מציעה לחפש ניו יורק צ'יז קייק

אלה עוגות גבינה דחוסות וכבדות יחסית, בלי חלבונים מוקצפים (שתורמים לאווריריות).

bali

New member
מנהל
וכשאני חושבת על זה...

את יכולה לאפות את העוגה שמצורפת למטה, פשוט בלי השוקולד (ואת התחתית להכין מביסקוויטים או עוגיות חמאה בלי קקאו). תקבלי עוגת גבינת שמנת קרמית ודחוסה, דומה מאוד לניו יורק צ'יז קייק. עוגת גבינת שמנת ושוקולד אלוהית – אורן גירון רכיבים: לבסיס: 200 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים מרוסקים 70 גרם חמאה מומסת 2 כפות קקאו לתערובת הגבינה: 500 גרם גבינת שמנת או גבינת מסקרפונה (יש בכל סופר, של מחלבות גד) 3 ביצים 2 כפות קורנפלור כפית תמצית וניל אמיתית (או תוכן של מקל וניל למקפידים) 1 גביע שמנת חמוצה 1 כוס סוכר 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות (או 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 25 גרם חמאה, מקורר) לציפוי (לא חובה) 200 גרם שוקולד מריר 1 מיכל שמנת מתוקה אופן ההכנה: 1. מערבבים את חומרי הבסיס עד שפרורי הביסקוויטים סופגים את החמאה ורטובים. משטחים בתבנית קפיצית מס' 24 מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים למקרר כדי שהבסיס יתקשה. 2. מערבבים במיקסר את כל חומרי תערובת הגבינה מלבד השוקולד. אם רוצים עוגה אוורירית יותר, מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים בנפרד ומקפלים לתערובת הגבינה (אני לא הקצפתי חלבונים בנפרד). 3. מוזגים מחצית מתערובת הגבינה על הבסיס. 4. מפזרים קוביות שוקולד מריר או כפיות מתערובת השוקולד והחמאה המקוררת (כך השוקולד נשאר רך בתוך העוגה גם אחרי קירור, וזה מה שאני עשיתי). מוזגים מעל השוקולד את שארית תערובת הגבינה. 5. אופים בחום של 160 מעלות צלזיוס למשך 50-60 דקות, עד שהתערובת מתייצבת והלמעלה של העוגה זהוב (אם המרכז של העוגה נשאר קצת רך זה לא נורא, זה מתייצב בקירור). 6. מצננים את העוגה ושומרים בקירור לפחות כמה שעות לפני ההגשה. 7. אם רוצים מכינים רוטב שוקולד – מרתיחים את השמנת המתוקה, מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד שבור לקוביות. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת חלקה. מוזגים את הרוטב החם על העוגה הקרה ומגישים. *אפשר להחליף את עוגיות החמאה בעוגיות אוריאו. אפשר להטביע בגבינה כדורי טראפלס במקום קוביות שוקולד.

למעלה