היי, מישהו יכול להמליץ על סוגי תה צמחים?

nofear10

New member
היי, מישהו יכול להמליץ על סוגי תה צמחים?

הבנתי שישנם חליטות שעוזרות למשל לעיכול וכדומה.. ?
 

gs1234

New member
זה לא נכון

להקלה על העיכול צריכים מזון עם סיבים תזונתיים, כמו פירות. בתה אין סיבים תזונתיים, ובפרט בחליטות אין EGCG וויטמינים שאפשר למצוא בתה ירוק. ובכל זאת, ההמלצה שלי היא על תה ירוק מסוג סנצ'ה יפני, שאפשר להשיג בכל בית טבע. חולטים 2 דקות, לא במים רותחים אלא במים שהורתחו והושארו 2-3 דקות להתקרר קצת. בצורת הכנה זו התה פחות מריר. שותים בלי להמתיק, כמובן.
 

shookyg

New member
קצת סדר

ישנם אלפי צמחים שמשמשים למטרות רפואיות, ויש הבדל עצום בין הצמחים ואופן השימוש בהם במזרח הרחוק, במזרח התיכון, באירופה ובאמריקה. אצל הסינים, למשל, כל צמח מאופיין לפי מספר תכונות שקשורות לא למחלות ספציפיות אלא להשפעה על הגוף בפרמטרים של לחות/יובש, חום/קור וכו' - כמו מזונות. השיטה שלהם מאד עדינה, דורשת טיפול לאורך זמן עם התאמה אישית, אבל גם מאד מאד יעילה. לעומתה, רפואת הצמחים הבדואית מבוססת על מספר קטן יותר של צמחים (כמה מאות לדעתי) שהשימוש בהם מותאם לבעיות רפואיות ספציפיות. לדוגמא, קורנית משמשת לכאבי בטן חזקים, זרעי שומר לגזים וכו'. צמח המרפא שהכי כדאי להכיר ולנסות, לדעתי, הוא הבבונג (קמומיל). הוא מתאים לרוב האנשים ויעיל בהקלה על כמה סוגים של בעיות נפוצות - בעיקר במערכת העיכול ובדרכי השתן. יש לו השפעה מרגיעה ויש בו חומר פעיל אנטי-דלקתי קל. חולטים חופן, מסננים ושותים. אפשר להוסיף תה רגיל. בניגוד למה שאמר המגיב שלפני, סיבים לא טובים לכל האנשים ועלולים אפילו להיות רעים מאד למי שסובל משלשול. לעומת זאת, תה ירוק הוא טוב מאד לרוב האנשים - בעיקר אם מקפידים לא לשתות אותו על קיבה ריקה.
 

nofear10

New member
תודה

מדוע סיבים עלולים להיות רעים למי שסובל משלשול? ושמעתי שישנו צמח שממתיק את התה טבעית עם חולטים אותו. ידוע לך על כך?
 

shookyg

New member
סיבים והמתקה טבעית

"סיבים" או "סיבים תזונתיים" הוא כינוי לקבוצה גדולה של חומרים שנמצאים בכל מיני סוגים של מזונות, בעיקר מהצומח. מקובל להבחין בין סיבים "מסיסים" שמגדילים את נפחם במערכת העיכול ולכן תורמים ליצירה של תחושת שובע, לבין סיבים לא מסיסים שנחשבים טובים לעיכול או "ממריצים את מערכת העיכול" משום שהמעיים לא יכולים לפרק אותם. אצל מי שמערכת העיכול שלו "איטית" ורדומה - מה שבדרך-כלל מתבטא בעצירות - הסיבים הלא מסיסים גורם למערכת העיכול להתאמץ יותר בניסיון לעכל. הם עצמם לא מתעכלים, אבל שאר המזון מתעכל טוב יותר. במחקרים שונים נמצא שזה עשוי לצמצם את הסיכון לסרטן המעי הגס ולמחלות אחרות. לעומת זאת, מי אצל מי שנוטה לשלשול או סובל ממעי רגיז, הסיבים עלולים לגרות את המעיים בצורה מוגזמת ולהחמיר את הסימפטומים. וכמובן, כל מה שאמרתי כאן הוא לא תחליף להתייעצות עם רופא. לגבי "הצמח שממתיק טבעים אם חולטים אותו". לדעתי את מתכוונת לסאטיבה, צמח שהוא קרוב משפחה של המרווה ומפיקים ממנו ממתיק חזק מאד. רבים מתלהבים ממנו אבל לדעתי הטעם שלו לא פחות מלאכותי מסוכרזית. הדרך הכי טובה לצמצם את צריכת הסוכר, מנסיוני, היא פשוט לרדת בהדרגה. פעם נהגתי לשתות קפה עם שתי כפיות סוכר והיום יותר מחצי כפית זה הרבה בשבילי, פשוט כי הרגלתי את עצמי לפחות. כל אחד יכול.
 
למעלה