היי מישהו שמע על אוניברסיטת ליידן בהולנד?

amit966

New member
היי מישהו שמע על אוניברסיטת ליידן בהולנד?

הבנתי שיש שם תואר בפסיכולוגיה קלינית שנמשך שנה ומוכר בארץ ואין מבחני קבלה מיוחדים חוץ מבחינה באנגלית(אולי עם השלמה של קורס שניים בארץ)
ורציתי לדעת אם מישהו יודע קצת פרטים, שמע מאנשים או בירר על התוכנית עצמה??

תודה ושבוע טוב!

sense9

Member
מנהל
נשמע שווה למדיי.

קצת מוזר שתואר חד-שנתי יהיה מוכר בארץ ,לא? אגב, הלמודים עצמם בהולנדית או אנגלית?
בכל מקרה, מצאתי את זה http://www.hebpsy.net/showprofile.asp?id=22304

יש למטה מייל שלה, אם תשלח/י לה בקשה למתן אינפורמציה ותקבל/י תשובה, אודה לשיתוף!

amit966

New member
הבנתי מבחורה שחזרה לארץ ולמדה שם(לא ממקור ראש

המליצו לה להשלים 2 קורסים אך לא חייבו אותה.התוכנית עצמה באנגלית.
את גם מנסה להתקבל לקלינית בארץ?

והמייל הוא של מי?

sense9

Member
מנהל
תכנסי ללינק.

זה כרטיס בפסיכולוגיה עברית של פסיכולוגית קלינית, וכתוב שם שלמדה בליידן הולנד. יש שם מייל שלה, ייתכן והיא תסכים למסור פרטים מדויקים יותר.

amit966

New member
לדעתי היא לא עשתה התמחות

היא רשמה שהיא למדה פסיכותרפיה ,ייתכן שדרשו ממנה הרבה השלמות ולכן היא לא עשתה התמחות והעדיפה ללכת על מסלול אחר...
נחכה לתשובה ממנה

katzeran

New member
היא רשומה בפנקס הפסיכולוגים

יש לה מומחיות קלינית החל מאוגוסט האחרון

Philip Jr

New member
לגבי התוכנית והאוניבסיטה

מדובר באוניברסיטה מצוינת, וגם התוכניות של המחלקה הזו טובות. אם הסתכלת קצת על הפרטים באתר של המחלקה אכן לא נראה שקשה מדי להתקבל למחלקה, ואם אתה אזרח של האיחוד אז שכר הלימוד נמוך מאד.

לגבי ההכרה בארץ כדאי לבדוק מול הפ"י או מי שאחראי על כך בימינו, כי אלו דברים שיכולים להשתנות ולא כדאי לקחת סיכון לדעתי.

amit966

New member
נורא קשה להשיג אותם

מישהו יודע עם מי אפשר ליצור קשר בארץ שאחראי על הנושאים האלה במועצת הפסיכולוגים? מייל של מישהו?

Philip Jr

New member
אני מודע לכך

"המערכת מקולקלת", וזה למה מאד לא פשוט לטוס לחו"ל לאוניברסיטה X ולחזור כדי להתמחות ולקבל את התואר של פסיכולוג קליני מומחה. להערכתי חוסר הזמינות של הפ"י זו רק ההתחלה, ולכן המצב קצת יותר מורכב ממה שתיארת בהודעה המקורית.

בכל מקרה אני מקווה שתסתדר!

amit966

New member
לפי מה ששר הבריאות אמר, המצב צפוי להשתפר

אבל אני ממש לא בונה על זה...

צריכים פשוט לדבר עם אנשים שלמדו שם. במקרה הגרוע ביותר הם יבקשו להשלים קורסים מסוימים, אבל אני לא מאמינה שהם לא יכירו בתואר באופן גורף. יש גבול. ואולי בגלל שהמסלול הוא כ"כ ארוך, אז שווה באמת לקצר לפחות את התואר השני לשנה. (למרות שזה עשוי להיות לחוץ שזה גם שיקול,וללמוד ובמקביל לעשות תזה בשנה,נשמע כמעט בלתי אפשרי).
מבחינת תנאי קבלה-אין תנאי קבלה ממה שהבנתי. אלא רק צריך לעבור מבחן ידע באנגלית-טופל למשל.והתואר נפתח ב-2 מועדים(ספטמבר ופברואר) ואכן השכר לימוד נמוך מאוד לבעלי דרכון אירופאי(לי לצערי אין).
יש גם את המסלול בהונגריה, שהוא שנתיים, אבל ממה שהבנתי, הסטודנטים שחוזרים משם מוצאים התמחות ביתר קלות מכיוון שהם נחשבים תושבים חוזרים(כי הם נמצאים מעל שנתיים בחו"ל)ולכן זוכים למלגות של משרד הקליטה. אז אולי דווקא שווה ללכת לכיוון הזה :)

אכן המסלול הקליני בעייתי ביותר בארץ, ולא בדיוק באים לקראתנו..חבל שזה המצב. נקווה שהפורמה תשנה אותו קצת ושהמדינה תתחיל להפריש קצת יותר תקציב לתחום הכל כך חשוב הזה.

מקריאה באתר המחלקה

מלבד ההתמחות לאחר התואר (אותה אני מניח תרצה לעשות בארץ), יש צורך בפרקטיקום במהלך התואר. באתר המחלקה כתוב כי רק בעלי הולנדית ברמת שפת אם יוכלו לעשות פרקטיקום. סטודנטים זרים לא דוברי הולנדית, יוכלו לעשות מה שנקרא פרקטיקום מחקרי (אין לי מושג מה זה אומר), אולם הוא אינו מאפשר קבלה להתמחות לאחר התואר (או משהו כזה).

אני באותה סירה כמוך.
מקווה שהגברת ששלחת לה מייל תאיר את עניינו.

amit966

New member
היא ענתה לי למייל

היא סיימה את התואר לפני הרבה שנים(ועשתה את המסלול בהולנדית) ככה שהיא לא יודעת על התוכנית באנגלית.
נכון שנצטרך להשלים פרקטיקום. אבל גם כשחוזרים מהונגריה נדרשים להשלים פרקטיקטום וזה מסתכם ב-3 שנים(לפני התמחות).
אז אולי שווה לברר עם מועצת הפסיכולוגים בכל זאת. (נשמעת חוויה לא כל כך גרועה לגור בהולנד שנה : )

Shlomile4

New member
ראיתי שהמחיר של התוכנית הוא משהו כמו 10 אלף

יורו. זה פשוט מחיר מטורף..(בארץ זה יגיע ל32 אלף נראה לי.. 16 אלף שקל לשנה)

אני מתעניין בתארים בחול למרות שהגשתי השנה מועמדות לאקדמית, לרופין ולחיפה.
כמובן שאני ראלי- אחוזי הקבלה הם נמוכים מאוד.

חוץ מהתסכול הרגיל על האופן שבו המסלול אל המקצוע הזה מתנהל בארץ, מעניין האם יש סיכוי טוב לעשות את כל התהליך ולהתקבל לחול (מהם האחוזים שמתקבלים לתוכנית באנגלית). כמובן שאם לא ננסה לא נדע אך האם מישהו מצא נתונים על הנושא?

amit966

New member
המחיר לא כ"כ מטורף

בהונגריה יותר יקר.שנתיים עולות כמעט 17 אלף יורו. וכאן אתה חוסך שנה. העניין הוא שהמחיה בהונגריה יותר זולה.
אני לא ממש מכירה את התוכנית בהולנד ,היא נשמעת מעניינת אבל אני יודעת שהתוכנית בהונגריה בטוח מתקבלת בארץ ולכן אני חושבת שאם אלך ללמוד בחו"ל זה כנראה יהיה בהונגריה.

Shlomile4

New member
מצחיק שבסכומים כאלה אנו מדברים ב"זול"

זה רק מראה כמה השכלה יקרה...

התאמת שגם אני שמעתי שלימודים בהונגריה מוכרים ושהמחייה שם מאוד זולה. כמו כן, שמעתי שיש שם הרבה ישראלים בכללי.

נ.ב - הגשת השנה מועמדות בארץ או שאת מראש הולכת על תוכניות חול? (אם אפשר לשאול כמובן)

amit966

New member
כמובן שהגשתי גם בארץ-השאיפה היא כן ללמוד כאן

אכן השכלה היא יקרה..ועוד בארץ המצב טוב(מבחינה כלכלית,ביחס לשאר העולם). פשוט מאוד קשה להתקבל ללמוד את התחומים המבוקשים: כגון פסיכולוגיה.
וכן בתוכנית בהונגריה יש הרבה ישראלים וזה הולך וגדל משנה לשנה. שנה שעברה נסעו 19 ישראלים.
השנה צפויים לנסוע יותר..דיברתי עם ח'ברה שלומדים שם, וגם עם כמה שחזרו לארץ והתחילו התמחות, וכולם מאוד ממליצים. הם אומרים שמעבר ללימודים עצמם זוהי חוויה בלתי נשכחת ושהם מאוד נהנים מהחיים בבודפשט ומהאווירה האירופאית.
את האמת שאני כבר עשיתי בירורים ואני גם בקשר עם הנציג שלהם בארץ, אם אתה צריך פרטים נוספים , אשמח לעזור :)

beltal8

New member
אשמח אם תפרסמי כאן :)

ואם זה לא אפשרי, אז שתשלחי גם לי

למעלה