היי, מכירים מתכונים שווים עם עדשים? תודה!

tamartlv

New member
היי, מכירים מתכונים שווים עם עדשים? תודה!

ואם יש בהם עוד מרכיבים שיכולים להעלות את הברזל הנמוך שלי - זה יהיה נפלא!
 

אבי519

New member
ברזל מקבלים מבשר במיוחד בשר אדום ואברים פנימיים

מאכילת מנה קטנה של בשר אדום או כבד וכ"ד פעם בכמה ימים תקבלי כמות ברזל בכמה סדרי גודל מכל אכילה של צמח אחר שתאכלי כל יום.
 

tamartlv

New member
אני יודעת, עובדת גם על כך

פשוט התזונאית שלי המליצה גם על עדשים, ומודה שמעולם לא אכלתי עדשים, פשוט לא יצא...
 

אבי519

New member
אני אוכל כל יום עדשים . את החומות הקטנות.

אני משרה אותם , ומנביט במסננת עד הנבטה חלקית -יומיים שלושה, ( עד שיוצא שורשון לבן ) ואז מבשל אותם בישול קצר של כמה דקות במים ( מפסיק את הבישול לפני שהם הופכים לעיסה).
אחרי זה מצנן אותם שם במקרר ,וכל פעם לוקח קצת מערבב אותם עם יגורט , עם גבינה, עם אורז או עם סלט או רק מטבל פלפל מלח ואוכל אותם ככה.
&nbsp
&nbsp
 

1Shir

New member
אני משתדלת לאכול בשר בקר כל שבוע שבועיים

למשל מנה של כמה קציצות גדולות
אני אף פעם לא בטוחה אם זה באמת עוזר
יש כאלה שאומרים שעדיף ויטמין במקום
 

אבי519

New member
עודף ברזל מתוספי תזונה יכול לגרום נזק

הברזל מתחרה במינרלים אחרים ויכול להגרם בהם חוסר .
תמיד עדיף לקבל נוטריאנטים מהמזון .
 
מתכון לסלט בטטות ועדשים

בטטה - 3 כוסות (שטופה וחתוכה לעיגולים, ללא צורך בקילוף)
עדשים שחורות - ¼ כוס
מים - ½ כוס (בתוספת קמצוץ מלח, לבישול העדשים)
בצל בינוני - 1
לימון - מ- ½ לימון (סחוט)
שמן זית - 3 כפות
סילאן - 2 כפות
בצלים ירוקים - 3 (גבעולים בלבד)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט:
העבירו את העדשים והמים לסיר ובשלו על אש קטנה עד לריכוך העדשים (כ-10 דקות).
בסיר נפרד בשלו באותה הצורה גם את פרוסות הבטטה.
חתכו את גבעולי הבצל לפרוסות דקות.
בקערה קטנה ערבבו את מיץ הלימון, שמן הזית, הסילאן ומעט מלח ופלפל.
הוסיפו את הירקות החמים לקערה עם הבצל הפרוס, וצקו את הרוטב מעל התערובת. ערבבו עם כף עץ.
אפשרו לסלט להתקרר כשהוא מכוסה ואחסנו בקופסה.

מקור:
http://www.baba-mail.co.il/recipes/recipe.aspx?recipeid=127
 
למעלה