היי, מ'מצב?

היי, מ'מצב?

בטח כבר ראיתם מספיק הודעות של משתמשים חדשים שמכריזים על עצמם בקול גדול, אז אני לא אשעמם אתכם. מפעם לפעם אני כותב סיפור, לרוב פנטזיה, וגם פירסמתי פה אחד, לפני כמה חודשים, אם מישהו זוכר, אבל לא נשארתי בפורום. אני מקווה שעכשיו זה ישתנה. הנה סיפור שכתבתי לפני כמה שבועות, אני מקווה שתאהבו אותו: נשיפת הסוס העלתה אד באוויר הקפוא. "אתה בא?" שאל ג'וני, מגרד בפדחתו. אבל הסוס רק רקע ברגליו, כאילו מפחד מדבר מה, בעוד הרוח סביבם מתגברת. למרות יכולתו המפורסמת להבין את רחשי ליבם של סוסים, יכולת שגרמה לו להיבחר לסייר בצבאו של הלורד, כל מה שהצליח ג'וני לשמוע מן הסוס כעת היו רק מלמולים חסרי כל פשר. הנער הקטון, רק בן 15, כבר השתתף בקרבות רבים, אך מעולם לא נמנה עם צבא שרוחו שפופה כמו צבאו הנוכחי. ויש לכך סיבה טובה, הוא ידע, מסובב את ראשו אל עבר השריפות הנוראות שהשתוללו באופק, תוך שהוא מחזיק את כובע הבוקרים החבוט שלו כדי שלא יעוף עם הרוח המתחזקת במהרה. במערב השמש כבר החלה במסלול ירידתה, והוא תהה האם כדאי לו להמשיך בסיורו עוד 1-2 ק"מ, או שמא כדאי לו להפנות פעמיו אל עבר מחנו המרוחק. הוא היה בטוח שעד שיחזור כבר יחשיך לגמרי, ולכן החל להפנות את סוסו אחורה, אך הסוס לא הגיב. נראה היה שהוא קפא במקומו. קול זמזום מרוחק החל נשמע, ומילא את ג'וני בפחד. לפתע זה הכה בו, והוא תהה איך לא נזכר בכך קודם. הרוח הסוערת, קול הזמזום, לכך יכול להיות רק הסבר אחד- שרי המכשפים של האויב המזמנים אלמנט אוויר. לא כוח יוצא דופן ולא גבורה מהוללת הביאו לצבאו של הברון דנדלדורף האיום את התקדמותו המהירה והאכזרית, כי אם כישוף רב עוצמה עד למאוד, חזק כמו שרק דברים מעטים חזקים, ושכאשר משוחרר עליו הרסן יכול להביא לתוצאות הרסניות. ג'וני החל לברוח, חושיו מורים לו לעשות זאת בעוד מוחו עסוק במציאת הדרך הטובה ביותר לטפל באיום. בריחה, הוא ידע, משמעה מוות, שכן אין צבאו מסוגל לעמוד מול אלמנט אוויר. ככל שהרהר וחשב על הדבר, הבין כי ישנו רק פתרון אחד, אף כי הלה כמעט ושיתק את קרביו. כשהוא מגייס את כל כוח רצונו, ובעודו נלחם בסוסו על כל צעד וצעד, ג'וני החל לפנות אל מרכז הסערה, אשר עכשיו געשה סביבו. תוכניתו הייתה בעלת סיכוי קלוש לכל היותר, אך היו אלה סיכויי ההישרדות הטובים ביותר של הצבא. צבאו של דנדלדורף חנה במרחק של 3 ק"מ לערך, על גדתו הקרובה של נהר שאת שמו לא ידע ג'וני. המחנה היה שמור בקפידה, וערפל שחור בקע ממנו לכל רחבי הסביבה, עוד אמצעי הגנה קסום. המאמץ הנפשי כבר הפך מזמן לכאב פיזי, מה גם שהיה חייב לשמור על הסוס שקט וחבוי. ג'וני וסוסו התקרבו למחנה מכיוון הנהר, משום ששם הייתה השמירה המצומצמת ביותר. זה עכשיו או לעולם לא, חשב ג'וני בעודו מכין את עצמו למעשה, מתדרך את סוסו, מרגיע אותו, ומודה לאל על שכשרונו הופך את התוכנית לאפשרית, גם אם בעלת סיכויי מימוש אפסיים. הוא לקח נשימה עמוקה, הכניס שתי אצבעות אל בין שפתיו, ופלט את האוויר בשריקה רמה. ג'וני הרגיש את סוסו קופץ, אך עשה מאמצים רבים לשלוט בו ולבסוף הצליח. הצלחה פחותה במשימה זו נחלו שומרי המחנה הרכובים על סוסי הקרב שלהם. שריקתו של ג'וני שילחה בהם גל חזק של פחד, ויחד עם עצבנותם הקודמת בגלל הקירבה לקסם השחור, החלו הסוסים להתפרע. השתררה אנדרלמוסיה בקו הראשון של המחנה, ואז היה הרגע לפעול. ג'וני מיקד את מבטו במרכז המחנה, היכן שטקס הזימון התרחש, והדהיר את סוסו בכל המהירות לעבר המקום, בתקווה שסוסו לא יכזיב אותו, ושהשומרים לא יצליחו לשלוט על סוסיהם. הוא התקרב. מאתיים מטרים. מאה מטרים. חמישים מטרים. לבסוף עבר סוסו בזינוק אדיר את השומרים, והמשיך במהירות מסחררת אל עבר בטנו הרכה של המחנה. אך בינתיים כבר החלו הסוסים לחזור לעשתונותיהם, והחיילים המקצועיים, כאשר ראו איום מוחשי מגיח מן הצללים, החלו בנסיונות "לטפל" בו. ג'וני כבר הרגיש את האדמה רועדת כאשר עשרות לוחמים דהרו בעקבותיו, ושיערותיו סמרו בגלל המספר הרב של החיצים ששרקו ליד ראשו. אך לא סכנה זו, ולא הערפל שולח הפחד שבקע ממקום הכישוף הפריעו לג'וני, לא עוד. הוא כבר השלים עם מותו, וכעת התרכז רק במשימתו, עיניו הנחושות מופנות אל עין הסערה. שם הם עמדו, שבעה קוסמים, כל אחד מהם לובש גלימה באחד מצבעי הספקטרום, לא שמים לב למתרחש סביבם, מרוכזים בכישוף, משום שההפרעה הקטנה ביותר משמעה מוות. וזה בדיוק מה שניסה להוות ג'וני, הפרעה קטנה ביותר. כמו דברים רבים בחיים, התרחשות זו הייתה מקרית בהחלט. כמו שהיה ברור שיקרה, ולמען האמת היה זה נס שהדבר לא קרה כבר וחיסל את תוכניותיו של ג'וני, פגע אחד מהחיצים בנער, בעוד הוא מתקרב לקוסם הירוק. הצלחתו הייתה כל כך מדהימה, משום שאם היה החץ פוגע בו רק צעד אחד קודם, היה נכשל. ג'וני הרגיש את פגיעת החץ, אך כבר לא היה לו אכפת. גופתו נפלה מן הסוס, וממש כמו בסרטים, ידיו היו שלוחות קדימה. בעוד הוא נפל, כף ידו פגעה בזרועו המתנועעת כל הזמן של הקוסם. הזרועה הוסטה מעט, והאיזון המושלם הדרוש להצלחת הזימון הופר. כוחות הקסם האדירים שהוחזקו במרכז הכישוף שוחררו מריסנם, וההרס היה גדול. המחנה נהרס כמעט לגמרי, וגופתו של ג'וני פורקה לחלקיקים. הבזק אור גדול נראה עד לבסיס של צבא הלורד. צופים נשלחו מיד למקום, מופרעים באמצע ארוחתם או באמצע שנתם. עד זריחת החמה קיבל הלורד ידיעות על המכה הקשה שניחתה על אויביו. בו ברגע הוציא פקודה לארגן את הצבא ליציאה מיידית במלוא המהירות. עד רדת הלילה כבר הובס צבאו הבלתי מנוצח של דנדלדורף. קוסמיו האפלים נשחטו, והברון עצמו הובל בבושת פנים לאסיפת האצילים, אותו המקום שרק לפני שבוע הזכרת שם הברון בו העבירה גלי חיל ורעד רבים, במיוחד מצד אותם האצילים שכבר ספגו מנחת זרועו ונמלטו ממוות קשה בייסורים רק בעור שיניהם. בהצבעה מהירה התקבלה ההחלטה להוציא להורג את הברון, ובאמצע יום המחר כבר התנוססה גופתו חסרת החיים בכיכר העיר. בעקבות נצחונו הועלה הלורד לדרגת דוכס, ולימים נעשה לראש איחוד האצילים, שהוקם על מנת למנוע התפתחותם של איומים דוגמת הברון דנדלדורף. הוא אפילו לא הכיר את ג'וני בשמו, ואם היו מראים לו את דיוקנו של הנער, לא סביר שהיה יודע ששירת בצבאו. את היעלמו של ג'וני גילו רק כמה ימים לאחר הקרב, בעת שהיו בדרכם אל עיר הבירה, במפקד שערך מפקד יחידת הסיירים. איש לא יכל לספר בדיוק כיצד נספה, אך אין זה משנה, לא כן? עוד חיים צעירים שנגדעו באיבם במלחמה, שום סיפור יוצא דופן. כנראה נפגע באחד מסיוריו, נפל מסוסו ושבר את מפרקתו או משהו בסגנון. אילו רק היו יודעים, היה הופך לגיבור, אולי אפילו היו קוראים ליום הזה על שמו. אבל זהו טבעם של הגיבורים האמיתיים, החיילים הפשוטים שעשו את מה שהיו צריכים לעשות, בלי לקבל על כך הכרה. חודשים לאחר מכן, שיירה עברה במורד הנהר שלגדותיו התרחש הקרב, מרחק קילומטרים רבים מהמקום. נער, בן גילו של ג'וני בערך, התקרב למורד מתוך סקרנות. הצטברה שם זוהמת דרכים רבה, והוא שם לב בתהייה לכובע בוקרים שנח על ערימות הרפש. "קולין, תפסיק להתעכב ובוא כבר! יש לנו לוח זמנים לעמוד בו!" צעק איש מגודל שהתקרב לגיל העמידה. "כן, אני כבר בא" אמר הנער, ופנה בחזרה אל הדרך, שוכח מהכובע. השיירה עברה, וכובע בוקרים חבוט נותר נטוש במורד הנהר. נו, מה אתם אומרים?

Rivendell

New member
קודם כל ברוך הבא !!

גם אני מקווה שהפעם תשאר, בעיקר כי קראתי את הפסקה הראשונה שלך והיא מצאה חן בעיני. השפה שלך נקייה ואני אוהבת את זה. אין לי כרגע זמן לקרוא את הכל, היה לי יום ארוך, אבל אני מבטיחה שבמהלך השבוע אני אקרא ואכתוב לך ביקורת מפורטת. תחזור לבדוק

Yuli Gama

New member
סיפור חמוד :)

וקי קצת קשה לי להגיב, מצד אחד נורא אהבתי את הרעיון והעלילה מצד שני היו כצה וכצה דבריםנ שממש הציקו לי : א) תסמוך קצת על עצמך, אתה לא צריך להצתדק כל כמה פיסקאות ולהגיד "זה אומנם לא אפשרי אבל מובן ש במצב הנוחכי..", "כמה שבילתי אפשרי זה לא ישמע..." .זה לא בידיוק המילים בהם השתמשתה, אבל זה הרעיון הכללי, יש לזה שם בלקסיקון "אתה לא יכול לפטר אותי- אני מתפטר" נידמה לי. ב) אתה מכניסמוסגים ממד"ב ומהמציאות שלנו אל תוך סיפור פארנטזיה המתרחש בתקופת טכנוטלוגית ימי הביינים "כמו בסרט", "חלקיקים" ועוד כמה וכמה מקומות. ג) הסיפור חמוד, כתוב יפה וזורם, אבל לא מלוטש וזה מורגש. כידי אם אפשר להעביר אותו דרך כמה אנשים כידי שיסמנו את הפינות החדות, כי היו כמה וכמה כאלו (למשל : "מפחיד כפי שרק דבר מפחיד מאוד יכול להיות" או משהו מאוד דומה שהיה בטקסט) בגדול, נהניתי לקרוא, תמשיך כך :)

תודה על התגובה

א. לא בדיוק הבנתי למה התכוונת. נכון, לפעמים אני מאתר מקומות שבהם עלולות לצוץ שאלות מצד הקורא, ואני מפרט קצת יותר, אז אני מניח שלזה את מתכוונת. מצד שני, אני ממש לא השתמשתי במלים כמו שאת אמרת, אז זה מאוד מבלבל... ב. חוץ משני המושגים שנתת כדוגמא, סרקתי את הסיפור בקריאה מרפרפת ולא מצאתי עוד בסגנון. אם תמצאי בבקשה תגידי לי, בינתיים אני אתייחס למושכגים שכן נתת כדוגמא: "כמו בסרט": ג'וני לא חושב ולא מעלה בדעתו את המושג סרט. הדימוי נכתב מנקודת מבט שלישית, והוא נכתב לקריאתם של אנשים בני המאה ה-21, שרובם הגדול, אני מאמין, יודע מהו סרט. "חלקיקים": שוב, הסיפור נכתב כדי שבני המאה ה-21 יבינו אותו. ג. אפשר לדעת, למה אני מפרסם את הסיפור פה, אם לא כדי שאת ומשתתפי הפורום האחרים יסמנו את הפינות החדות ויעזרו ללטש אותן? אני שמח שנהנית לקרוא, ומקווה שגם עוד נהנו, גם אם הם לא הגיבו. מחכה לעוד תגובות (לא ששלך לא טובה, אבל בעניין הזה כל המרבה הרי זה משובח), ביי.

ננסק

New member
שמע, לא רע בכלל

ראיתי שבאת אלינו מפורום כותבים צעירים, וזה באמת מסביר את ההתנסחות הקולחת יחסית. אני מסכים עם כל מה שאמרה יולי, וכדאי גם שתקשיב לה (ותבקש שהיא תפרט את מה שלא הסברת), היא טובה בביקורות האלו. אותי אישית הסיפור לא ממש -עניין-, אבל אני גם לא אוהב פנטזיה קלאסית. אני מוצא אותה משעממת בכל מקרה שהוא. חוצמזה, אל תתכונן להרבה יותר תגובות על הסיפור. מעטים בפורום הזה נותנים את דעתם הביקורתית, לצערנו.

alonyo

New member
הכל בסדר, מה איתך?

זה מחולק לסעיפים בלי סדר או קשר מיוחד ביניהם: *זה הזכיר לי מאוד את הסרט שראיתי שלשום, "הקו האדום", סרט על מלחמת העולם השניה (סרט מומלץ). אני לא יודע עד כמה הסיפור הוא פנטזיה, כלומר, אמנם יש בו קסם ("אלמנט אוויר"), אך איני בטוח שזהו אלמנט "פנטסטי". באותה מידה יכולה היתה זו פצצת אטום המאיימת על קיומם. וגם אם זו פנטזיה, היא נוסחתית ובשל כך היא קלישאתית ביסודה. *דנדלדורף- האם רק במקרה נשמע השם הזה כמו המילה קשקשים באנגלית (Dandruff) ?
* ריבוי בביטויים במשפט אחד : "בושת פנים", "גלי חיל ורעד", "בעור שיניהם". עכשיו, לא שזה לא מובן, זה מובן לחלוטין, אבל נשמע מאולץ, לא טבעי. *אהבתי את הרעיון העומד מאחורי הסיפור, שבמציאות גיבורים אמיתיים הם אנשים שנשכחים (או יותר נכון, לא נזכרים כלל). משהו בסגנון "אם אתה לא שם- אתה לא קיים" או "האנשים הקטנים שעושים את ההבדל הגדול" (ואני לא מדבר על עתודאים). *לדעתי, הסיום (הפסקה האחרונה) מעט חלש, הוא לא חד מספיק בהעברת התחושה, מה שלא תהיה. אני הייתי מעדיף סיום "בועט" יותר. *אני חושב גם, שהיית צריך לספר לנו על הגיבור קצת יותר, על משפחתו, שאיפותיו וכו'. זה היה מוביל להזדהות, והזדהות מקרבת את הקורא לחוויה אותה אתה רוצה להעביר, ובשל כך מותירה רושם רב יותר. ובאותו עניין, אני מסכים עם מה שאמרה יולי בסעיפים א' ו-ב'. תיאורים וביטויים כאלה מותירים את הקורא במאה ה-21, מרוחק. אל "תביא" את הסיפור לקוראים, תמשוך אותם לסיפור. חובבי מד"ב ופנטזיה, כשמם כן הם, יש להם חיבה גדולה לעולמות אחרים, לזמנים אחרים, ולבלתי אפשרי או סביר לקרות. לכן, אין צורך להתנצל (או להתנסח בצורה שכזו) בפניהם (=בפנינו). *כמו שנאמר, הסיפור כתוב בצורה טובה והתיאורים, ברובם, מוצלחים (אם אפשר לקרוא לזה כך).
המשך כך

Rivendell

New member
הבטחתי, ואני מקיימת!

אז ככה: בעקרון אהבתי, אבבבבבבבבל (נתחיל עם הדברים הטובים) - זה כתוב יפה, זה מעניין, זה זורם, והעברית תקינה ברוב המקומות. צדקה יולי שזה נראה קצת לא מלוטש - אבל זה משהו שבד"כ מסתדר עם הזמן, התרגול והקריאה (אי אפשר לכתוב בלי לקרוא, אם אתם שואלים אותי. גם סטיבן קינג מסכים). והאבל: 1. יש כמה נקודות בסיפור שמרגישות כאילו זה סתם נמרח. אתה צריך לשמור על רמת מתח אחידה יותר (עניין של טכניקה, אל תרגיש רע עם זה
) 2. יש כמה בעיות קטנות בשפה (למשל - בעברית לא אומרים "משום ש". משום לא יכול לבוא עם ש. אפשר להגיד בגלל ש או מפני ש. משום יכול לבוא רק בלי "ש". אני לא זוכרת למה, אבל תסמוך עלי
). 3. יש קצת יותר מדי קלישאות לטעמי "עכשיו או לעולם לא", "מפחיד כפי שרק דבר מפחיד" וכו' (תודה ליולי גמא!) - ושוב, עניין של שפשוף. ואם יורשה לי להמליץ לך על ספר - "על הכתיבה" של סטיבן קינג. זה מצויין לכל כותב, מתחיל או מנוסה, והוא נותן שם טיפים טובים ולא רק מורח. גם הוא ממליץ לקרוא הרבה. בגדול, באמת אהבתי את זה, ואני אשמח לראות עוד דברים שלך בעתיד. גם לזה ספציפית יש המון פוטנציאל.

למעלה