היי, מנשמע,

גליושע

New member
היי, מנשמע,

יש כאן מישהו שיכול להסביר איכשהו *בפשטות* את כל הקטע של האקורדים? אני מנגנת פסנתר כבר כמה שנים טובות אבל לא מצליחה לקלוט את זה
זה כמו מתמטיקה בשבילי. ואני לא מצליחה לזכור את השמות של הקלידים:S מישהו מבין בכלל על מה אני מדברת? תודה על העזרה <בתקווה שתהיה כזו>

Molchansky

New member
היי../images/Emo13.gif ברוכה הבאה

אקורדים - אקורדים באופן כללי זה שילוב של כמה תווים בשביל ליצור גוונים שונים, או מתחים. כמו שבציור אפשר לערבב את הצבעים כדי לקבל גוונים שונים, ככה גם במוזיקה "מערבבים" את התווים כדי לקבל גוונים שונים בדר"כ משתמשים באקורדים ליצירת אווירה או ליווי, מעין נוף לסיפור שבמלודיה. את יכולה גם לקרוא בשרשור פה למטה איך בונים את האקורדים. לגבי הקלידים, את צריכה לזכור שיש דו, רה, מי, פה, סול, לה, סי אלה הקלידים הלבנים, אם תסתכלי תראי שיש רצף של 2 שחורים, ורצץ של 3 שחורים הקליד הלבן השמאלי ברצף של 2 השחורים הוא תמיד דו משם את יכולה כבר למפות איזה קליד זה איזה תו הקלידים השחורים הם של דיאז או בימול ברצף של שני הקלידים השחורים זה שמצד שמאל זה דו דיאז או רה בימול וכן הלאה קליד שחור הוא גבוה בחצי טון מקליד לבן שמשמאלו ונמוך בחצי טון מקליד לבן שמימינו תראי שיש גם שני קלידים לבנים מחוברים בלי הפרדה איפה שיש את הדו (לפי המיפוי מלמעלה) זה שמשמאלו זה סי, בין דו לסי יש רק חצי טון ולכן לא מפריד ביניהם קליד שחור כמו כן בין מי לפה לא מפריד קליד שחור כי יש ביניהם חצי טון מקווה שלזה התכוונת והצלחתי להסביר

SHEX

New member
בורכה הבאה../images/Emo95.gif

נראה לי אייל הסביר מה שיש לדעת, וכשאייל מסביר משהו אפחד לא מסביר יותר טוב ממנו...

SHEX

New member
לא אני צריך להגיד את זה?../images/Emo95.gif

ברוכה הבאה, חומד אין מישהו שיותר רציתי לראות פה מאשר אותך

SHEX

New member
ורציתי לספר לך../images/Emo95.gif

למדתי שיר חדש, אני צריך להשמיע לך מתישהו מתי אני בא אליך?

melikeu

New member
תבוא מתי שבא לך!

והפסדת את אחד הערבי מגמה הטובים! (אני יודעת שהיית בחצי הקלאסי אבל ההרכבים היו מדהימים!!) וואי עופר לא ניגנתי כבר כ"כ הרבה זמן...

SHEX

New member
לא נורא, הייתי בהופעה אחרת../images/Emo95.gif

והיה ממש ממש ממש טוב! תומר קלינג בהחלט יצא מלך אתמול... יש פה מישהו שהיה בהופעה שלו?

למעלה