היי, מצטער שלא הייתי פה הרבה זמן,

היי, מצטער שלא הייתי פה הרבה זמן,

איך שיהיה - רציתי להודות לכל מי, שסיפרו לי על הספר הנפלא של חנן קוגל - הנה, זה בנאדם אחד, שבאמת יודע איך לכתוב... "ארמדין - חרב אלף הראמות" - הדבר הגדול ביותר בספרות העברית, מינימום מאז הקמת המדינה!

Boojie

New member
הפלת אותי ברצפה.

"יודע איך לכתוב"??? מילא, אם תגיד "בונה עולם עשיר". אני אאמין לך. אם תגיד "כותב סיפור מעניין" - עוד איכשהו. אם תגיד "טווה עלילות מורכבות" - גם עובר. אבל "יודע איך לכתוב"? צר לי, ידידי היקר, אם נדמה לך שקוגל באמת יודע איך לכתוב, יש לך בעייה רצינית לזהות כתיבה טובה. הכתיבה ב"חרב אלף הראמות" לקויה, מבחינה טכנית טהורה, בכל כך הרבה מישורים שונים, שהוא היה יכול לשמש כאמצעי הדגמה בקורסים של "איך לא לכתוב". המון המון נטייה להגיד דברים במקום להראות אותם, נטייה מפלצתית ממש להשתמש בעזרים חיצוניים (הדגשות, סימני קריאה, שינויי פונטים וכדומה) כדי להתגבר על העובדה שהוא לא ממש מצליח להעביר רגשות דרך הכתיבה נטו, כתיבת דיאלוגים מגוחכת ולא אמינה, לרוב תוך עירוב משלבים וסגנונות חסר כל הגיון, שפה שלא מצליחה לשמור על אחידות כלשהי וגם עשירה בטעויות, ודמויות בעומק של שלולית, שהמאפיינים העיקריים שלהן הם בצד החיצוני, ושנוטות לעשות דברים שלחלוטין לא תואמים את מאפיניהן ותפקידן. מה שכן, אני חייבת להודות, "חרב אלף הראמות" הוא אחד הדברים הגדולים בספרות העברית, לפחות מבחינת הנפח. כמו שאומרים, "אם זה נופל עלייך, זה חורג אותך".

cwen

New member
חשבתי שהוא היה ציני

לפי הצחוק בסוף ההודעה.

Boojie

New member
את מנסה להגיד לי שהוא נדבק מקוגל,

ולא יודע להעביר ציניות בטקסט שלו אלא רק באמצעות סימנים גרפיים??? אמא'לה! לא ידעתי שזה מדבק! אם כי זה רעיון יפה, את יודעת. אני אתחיל לשקול לשלב סמיילים בסיפורים שלי, במקומות המתאימים. חסכוני מאד.

מצד שני..

אם תחטפי את זה קשה מדי תוכלי ליצור קומיקס.. ובכלל, אני חושב שסיקרנתם אותי עם הביקורת השלילית, איך אמרו בבשורות טובות : עדיף פרסום שלילי על אלמוניות..

Boojie

New member
אני אומרת: לך על זה. קרא את הספר.

אם אני סבלתי, כולם צריכים לסבול. (גם זו דרך ליצור רב מכר). אגב, ביקורת מפורטת שלי מופיעה בגליון הקרוב, או הנוכחי, של חלומות באספמיה (אין לי מושג אם הוא יצא כבר או לא).

michaelg123

New member
להערכתי הוא לא ציני

אבל אפשר לנסות פה משהן מעניין. ה
חצה את השמיים בטיסה נמוכה קולו הדהד בראשו של גידי כמו
ענק, הוא איבד את התיאבון וזרק את שארית ה
שהחזיק בידו לפח האשפה, סיים ללגום את השוקו מן ה
ויצא לחצר.
התחכך ברגלו, זה לא היה לא נעים, בזה הוא היה חייב להודות.
הציץ מעבר לגדר והחל לנבוח לעבר ה
שהקשית את גבו וסמר את שערותיו. אם לא ארחיק את ה
אצטרך להגיש ל
או שכל תדעת ה
שלו תפרחנה. אתם מוזמנים להמשיך, נוכל להוציא יחד ספר בקופרודוקציה. אני חוזר לעבוד אז סלמת בינתיים, היה ממש
ות לגבות. עוד משהו, אפשר גם לכתוב פה אחלה קללות, 1. בא'נה ה
הזה הוא חתיכת
. 2.
בן
3.
4. אני אדפוק לך
בראש ועוד ועוד. שלכם אלימלך זרח וירוחם זורקין.

למעלה