הפלת אותי ברצפה.
"יודע איך לכתוב"??? מילא, אם תגיד "בונה עולם עשיר". אני אאמין לך. אם תגיד "כותב סיפור מעניין" - עוד איכשהו. אם תגיד "טווה עלילות מורכבות" - גם עובר. אבל "יודע איך לכתוב"? צר לי, ידידי היקר, אם נדמה לך שקוגל באמת יודע איך לכתוב, יש לך בעייה רצינית לזהות כתיבה טובה. הכתיבה ב"חרב אלף הראמות" לקויה, מבחינה טכנית טהורה, בכל כך הרבה מישורים שונים, שהוא היה יכול לשמש כאמצעי הדגמה בקורסים של "איך לא לכתוב". המון המון נטייה להגיד דברים במקום להראות אותם, נטייה מפלצתית ממש להשתמש בעזרים חיצוניים (הדגשות, סימני קריאה, שינויי פונטים וכדומה) כדי להתגבר על העובדה שהוא לא ממש מצליח להעביר רגשות דרך הכתיבה נטו, כתיבת דיאלוגים מגוחכת ולא אמינה, לרוב תוך עירוב משלבים וסגנונות חסר כל הגיון, שפה שלא מצליחה לשמור על אחידות כלשהי וגם עשירה בטעויות, ודמויות בעומק של שלולית, שהמאפיינים העיקריים שלהן הם בצד החיצוני, ושנוטות לעשות דברים שלחלוטין לא תואמים את מאפיניהן ותפקידן. מה שכן, אני חייבת להודות, "חרב אלף הראמות" הוא אחד הדברים הגדולים בספרות העברית, לפחות מבחינת הנפח. כמו שאומרים, "אם זה נופל עלייך, זה חורג אותך".