היי מקסימות שלי

אורית27

New member
היי מקסימות שלי../images/Emo41.gif

אתם בטח תחשבו שאני מש מפונקת.....(טוב נו אני קצת....)זה לא עד כדי כך גרוע
. האמת שיש לי איזה עניין קטן שדיי מעסיק אותי לאחרונה... עניין הלידה כלומר העדיפות של מי יהיה בחדר לידה? האם זה יהיה הבעל(המלחיץ,וזה שנראה לי יתעלף בלידה?) או אולי כדי שזאת תיהיה האמא(התומכת, העוזרת ,שיודעת בדיוק מה לעשות?) מפחיד אותי קצת העניין הזה ואני בטוחה שאת בעלי זה מלחיץ יותר. בנות מה אתם מייעצות לי לעשות? אולי זה ישמע דבילי אבל זה באמת מה שמעסיק אותי.......

mogit

New member
דעתי האישית...

דעתי האישית היא שאם את סומכת על אמא שלך, את יודעת שהיא תוכל להרגיע ולתמוך ולייעץ ברגעים המפחידים "ההם", אז אני בהחלט חושבת שזה עדיף. גם לי יש את אותה דילמה (למרות שזה רחוווווקקקקק נורא) - גם אני בטוחה שבעלי יתעלף, רק שלהבדיל ממך, אני בטוחה שגם ההורים שלי יגיבו באותה צורה :) לכן נראה לי שבעלי יבוא בכל זאת, ואם חלילה הוא "יעשה הצגות", אני פשוט אעשה את זה לבד (למרות שנראה לי שב"רגע האמת" הוא יהיה גיבור בשבילי). אם בעלך עצמו לא ממש רוצה להיות שם (ואני חושבת שאני יכולה להבין את זה), אין ספק שאפשר לוותר לו. ואם יגידו לך שאין כמו הרגע הראשון הזה של שלושתכם יחד ? אולי, אבל אני בטוחה שהרגע הזה יוכל להתקיים גם בחדר התאוששות או בחדר שבו תשוכני מאוחר יותר....

אורית27

New member
תודה מתוקה../images/Emo51.gif

תודה מוגית את באמת עזרת לי להחליט בעניין.... האמת שאי אפשר לדעת עוד מה יהיה... שיגיע הרגע אני יראה מה אני עושה עם העניין... אני גם חושבת שבעלי פתאום שהרגע יבוא יהפוך לגיבור גדול
אבל חסר לי עם לא.. כי לבד אני לא יעבור את זה (אני סופר פחדנית). נראה לי יותר שאני ילך לכיוון האמא... אבל שהרגע יבוא(עוד 3 שבועות בערך) אז נחליט ושוב תודה

noa2

New member
אחרי שלוש לידות....

אז אני חושבת ש החוויה הזאת היא כל כך של שניכם הרי עשיתם אותו ביחד, לבדכם, והרגע הזה, שבו הוא יוצא לאויר העולם, הוא כל כך מופלא ומרגש ומדהים ששווה שווה שווה להתגבר על כל הפחדים, ולעבור את החוויה הזאת אחד עם השני. מנסיון של שלוש לידות לא הייתי רוצה לידי אף אחד אחר מלבדו הרי כל מה שהוא צריך לעשות זה פשוט להיות שם איתך הוא לא צריך ליילד אותך, בשביל זה צוות מיומן ומקצועי מסביב רק להיות שם איתך, וללטף ולעשות מסג´ אם צריך - כל מה שהוא היה עושה גם בבית, פשוט לעבור את זה ביחד איתך! אז שיהיה בהצלחה (ולגבי הלחץ של הגברים בסופו של דבר- רובם לא מתעלפים)

אורית יקירתי

לי יש אומנם עוד הרבה זמן עד הלידה וההריון הוא הריון ראשון כך שזה לא ממש מנסיון אבל... אצלנו לפחות הנושא כבר עלה וקצת כדרך אגב הבעל (הפחדן) הפגין רגשות קנאה בנושא האמא אז לדעתי אולי כדאי לדבר איתו על הנושא שלא יתעורר אחר כך עם קנאה גדולה מידי... אחרי הכל, זה גם שלו.

נירית1

New member
לדעתי בתור התחלה את צריכה לשאול

את בעלך מה הוא מעדיף אני חושבת שיש לו זכות ראשונים בתור האבא לעתיד, ואולי תגלי בו כוחות שלא הכרת?
אני יודעת שבאופן אישי לא הייתי יכולה לסבול אף אחד אחר מלבד בעלי בלידה הראשונה- והוא היה איתי שם עד הרגע שלצערי עברנו לנתוח ואז הוציאו אותו החוצה. זו צריכה להיות החלטה של שניכם יחד על תנתקי אותו מההריון והלידה.

אורית27

New member
חס וחלילה

אני ממש לא מנתקת אותו מההריון והלידה הוא גם שותף בעניין.אני יתן לו לעשות בסופו של דבר את ההחלטה. אבל משום מה אני ירגיש יותר נוח עם האמא נראה לי אתם יודעות... פחות לחץ ומה שבטוח זה שהיא בטוח לא תתעלף לי

הבעיה עם אמהות

(ואני מתה על שלי) היא שהן ילדו לפני XX שנים, שאז הכל היה שונה. כשאני הגעתי ללידה, אמא שלי וחמותי עוד ניסו לשכנע אותי לא לקחת אפידורל כי "אנחנו ילדנו בלי ותראי איזה ילדים מקסימים אתם", אז קחי בחשבון. אני רציתי רק, ואך ורק, ואף אחד מלבד בעלי בזמן הלידה עצמה, לפני זה היתה לי טיילת בחדר וזה היה נורא נחמד. בכל מקרה - מי שלא יהיה שיגיע מצוייד באוכל. אני שלחתי את בעלי לאכול באיזשהו שלב ונאלצתי לעבור 2 צירים בלעדיו, שהם היו הכי קשים.

anat_i

New member
היום בהרבה בתי חולים מאפשרים

לשני מלווים להיות עם היולדת בשעת הלידה. בלידה השניה שלי היו איתי גם אמא שלי וגם בעלי. אז גם זה פיתרון... (הם יכולים לתמוך אחד בשני...).

אורית27

New member
לענתי!

באמת? מאפשרים ל2 להיות? זה דיי חדש לי כי אני יודעת על רק אחד שיכול להתלוות... ענת את יודעת גם אם זה מתאפשר באיכילוב ב"ליס"? נשמע לי אחלה רעיון.... אבל האמת שאני לא רוצה יותר מדיי בלאגן ואנשים שיסתובבו לי בין הרגלים בלידה...

anat_i

New member
אני ממש לא יודעת

אני יודעת רק על בתי חולים בירושלים. בהדסה עין כרם מאפשרים. בהדסה הר הצופים, היכן שאני עומדת ללדת, מאפשרים בתנאי שאין עומס גדול בחדר הלידה. בלידה הראשונה שלי היה לחץ אטומי ולכן אמא שלי התחלפה כל הזמן עם בעלי ובשעת הלידה עצמה נשאר רק בעלי ואפשרו לה להכנס מיד לאחר מכן. בלידה השניה היה ממש שקט ולכן שניהם היו איתי כל הזמן וגם בלידה עצמה. לא מאפשרים ליותר משניים כך שזה לא יותר מידי בלגן. בכל מקרה אני מציעה לך להרים טלפון לחדר הלידה ולברר.

למעלה