היי. משהו שנתקלתי בו.

The Evil Rabbit

New member
היי. משהו שנתקלתי בו.

דבר ראשון, שלום. כתבתי פה הודעת "אני חדש" כשהפורום רק נפתח, אבל מאז לא נכנסתי. אבל זה לא העניין כרגע. העניין הוא, שחבר שלי (שלא קרא את הספרים), העיר לתשומת ליבי שבהרבה ציורים מציירים את היד של ישו ככה. מוכר לכם מאיפושהו?
ממש לא נראה לי שזה במקרה, זאת פשוט אחת מההתחכמויות של פולמן...

האבק

New member
../images/Emo6.gif גאוני

אף פעם לא שמתי לב לזה! מעניין מה זה אומר.

אקס93

New member
מדהים

גאוני ומוזר באותה מידה כמו סטיבן הוקינג (חחחחחחח) אבל אם חושבים על זה זה הגיוני הרי התפקיד של ויל (וגם של ליירה) הוא להציל את העולם, להושיע אותו אז ויל הוא ישו וליירה היא מריה מגדלנה אבל אם חושבים על זה חומריו האפלים זה ספר אטאיסטי (מילה מתוסבכת) אז פולמן כאילו יורד על הסיפור של ישו? צריך לחשוב על זה אז כמו שאמרתי קטע מוזר וגאוני מבאותה מידה

yael ziv

New member
נושא הסכין הוא זה שגורם, בעזרת

הסכין, להיווצרות רפאים (שהם נגד האבק, כמו הסמכות והדת), לכן יש הקבלה בין נושא הסכין לישו. נשמע יותר הגיוני לאור העובדה הידועה- שפולמן באמת רצה להוציא את הדת באור שלילי

Enderverser

New member
אבל...

ליירה היא לא ממש אמא של ויל... (ואני לא מאמין לאף מילה שדן בראון אומר, אז גם זה לא) ויל לא הקריב את עצמו למען עמו או משהו כזה, הוא פשוט נבחר והוא אף פעם לא נראה שמח במיוחד על הגורל שלו. והתפקיד של ויל זה לא להציל את העולם, התפקיד שלו זה לשמור על הסכין...

yael ziv

New member
למה ליירה צריכה להיות אמא של ויל?

להיפך, אם ליירה חוה, זה קצת הופך את ויל לאדם, ואדם הוא סוג של (לא בדיוק) בנו של אלוהים. מה שמחזק את ההקבלה בין ישו לויל.

אקס93

New member
אמרתי

אמרתי מריה מגדלנה לא מריה הבתולה (או איך שלא קוראים לזאת)

yael ziv

New member
אתה מדבר על התאוריה

שהייתה בצופן דוינצ'י? ליירה היא לא חוה??

Enderverser

New member
OFF

--OFF רציני, כל מי שלא כתוב למטה שיתעלם-- איתי? שקד? עומר? ככה עושים איחוד ולא קוראים לי?! רשעות טהורה...
(אני עדיין במסן אם זה מעניין מישהו... ואודי, סורי אבל האייסי נפל לגמרי, אז לא יכלתי תדבר איתך...) --אפשר להמשיך בדיון...--

We Miss Roni

New member
אעעע

בן!! וואי אז (כמעט) כולנו פה =] מה נשמע?? ובקשר לישו-ויל, לא ידעתי על זה, כמה מגניב. אני לא חושבת שפולמן רצה ליצור הקבלה, בהיותו אתאיסט קשוח, אבל אולי זה סוג של סאטירה- "חה חה! לקחתי את אחד המאפיינים של סטיות הדת שלכם והפכתי אותו למאפיין של הדמות האתאיסטית בספר האתאיסטי הקשוח שלי!" .

למעלה