היי נאווה-אולי לך יש עצה,אני בהריון

mevav1

New member
היי נאווה-אולי לך יש עצה,אני בהריון

שלישי+שניים בוגרים,אני חולת פיברו ותשישות(יותר פיברו)מאוד קשה לפי דברי הרופא.. כעת אני בחודש חמישי(אמצע חמישי)ורק המחשבה על החודשים המתקרבים להם בצעדי ענק מפחידים אותי..האם יש משהו שיקל עליי בתור הריונית ולאחר הלידה..ושיהיה לי קל להתמודד עם הכאבים והעייפות,אולי איזו תרופה טבעית או עיסוי או מה שלא יהיה? פשוט אני יודעת ומודעת לקושי מבחינת הכאבים שיחכו לי כשתיוולד בתי(מבחינת להרים אותה הרחצה וכד'. ורציתי אולי מעתה להקל על עצמי מכל הבחינות. אודה לך לתשובה ושוב פעם, יום טוב, מירב.

מגנזים (כל חברה) + חומצה מלית (GNC)

היי מירב, שימשיך הריון קל ותקין ושתהיה לידה כייפית
המגנזיום מרפה את השרירים (וגם קצת מרגיע נפשית) הוא תמיד חסר אצל חולי פיברו אז ובדרך כלל חסר אצל הריוניות (מכירה את ההתכווצויות בשוק / בכף הרגל?) אין לך חשש של הרעלה. החומצה המלית תוודא קליטה מהירה וטובה. עיסוי - זה תמיד כייף (לגוף ולנפש) וותרי על שמנים אתריים - עדיף בלי. ושלא ילחצו חזק מדי או ממוקד מדי בגב התחתון ובקרסול. הכי נשמע לי מתאים לך - עיסוי עם המון שמן - שהיד תחליק, תלטף זה מאוווווווד מרגיע - שנטי אמיתי. נוחי מספיק, שתי מספיק ואיכלי מזון בריא. והעיקר, שימרי על שמחה ועשייה של דברים שנעימים לך
נאוה

ornelia

New member
נאווה - מגנזיום - שאלה?

האם מגנזיום יכול לגרום לכאבי ראש איומים? בתוקף חולת פיברו' יש לי הרבה כאבי ראש, אך לאחר שהתחלתי ליטול מגנזיום אחרי שקראתי את ההמלצות שיש כאן(מגנזיום+B6 של סולגאר -התחלתי עם כאבי ראש בלתי נסבלים ישר שייכתי אותם למגנזיום - האם זה אפשרי? ואם כן לנסות מה הכמות המומלצת?

לא ממש קלאסי אבל אנסה לקשר לך

אני מנסה לחשוב איזו סיבה פיזיולוגית יכולה לתרום לעניין. מגנזיום מרפה. איך הלחץ דם שלך? - אולי ההרפיה תוריד אותו?!
לא ממש חד משמעי. איך הצואר? - אם הוא נוקשה בדרך כלל, קיראי את ההסבר על התכווצויות השרירים להלן. כי... אם את מחזיקה הרבה מתח (צורך בשליטה), ההרפיה יכולה לשחרר אותו. זה הולך ככה: את מעמיסה השריר כואב. את מתעלמת ומעמיסה עוד, השריר כואב יותר. את ממשיכה להתעלם, ומעמיסה עוד - השריר נתפס. את לוקחת כדור "נגד כאבים" או "מרפה שרירים" ואפילו עושה עיסוי, אבל... ממשיכה להעמיס. הגוף אומר: היא ממילא לא מקשיבה לי. אני אכווץ את השריר עוד ואשתוק. לך לא כואב ואת ממשיכה להעמיס. "פתאום" יום אחד... נזק רציני!! פגיעה בחוליות, שבר או פיברומיאלגיה - לגוף 'נשבר' והוא עוצר אותך בכוח. עכשיו, מחוסר ברירה את מקשיבה ומתחילה לטפל נכון. מה קורה? הכאבים חוזרים!!!! בגדול!!! זו סיבה לשמחה
את מקשיבה אז הגוף מדבר
כאבים בראש מייצגים קונפליקט - את לא רוצה לדעת. שבי עם עצמך ודברי עם הכאב, עם הגוף, עם האני הפנימי שלך. הכל שם - זו רק שאלה של הפתיחות לדעת... נוחי הרבה, הרפי את הגוף והתמכרי לכאב כנסי לכאב ותני לו לעטוף אותך עד שאת הכאב עצמו. תני לעצמך לשקוע בתוך הכאב לשינה עמוקה (אם את אחד איתו - הוא לא יפריע) הימנעי מכאבים. קחי את השמן + לימון שכתבתי עליו באחת ההודעות (יזרז פינוי רעלים) אם יש לך אל מי להעביר את הילדים כדי שיהיו לך 2-3 ימים לעצמך - אחלה!! וחפשי את הקונפליקט - מה את לא רוצה לדעת, מה את לא רוצה לראות? מה את מרגישה ש'אסור להרגיש'? מה את מסתירה מעצמך? אל תפחדי מהדברים הפחד = כאב ראש, תחושה של 'חוסר אוויר' ועוד. תזרמי, והכאב יזרום החוצה. די בטוח שתרגישי הרבה יותר טוב אח"כ

ששרון

New member
../images/Emo79.gifנאוה ברוכה הבאה, ושאלה

הילכולם שמחה לראות את התאוששות הפורום ונאוה, שמחה מאוד לראותך פה
שאלה, מנסיונך כנטורופטית-האם לחולי פיברו כדאי ללכת לנטורופטט להתאים תזונה נכונה, והאם יש לך המלצות ספצפיות למחלה? זה כוון שעוד לא ניסיתי. שאלה נוספת=רשמת על הצורך במגנזיום. בדיקות הדם שלי בנושא היו תקינות. האם בכל זאת כדאי לקחת, למרות שהבדיקות לא מעידות על חסר בנושא? תודה, שרון ושיהיה בהצלחה...

ברפואה משלימה אין טיפול במחלה

הרפואה המשלימה מטפלת באנשים שסובלים מסימפטומים ולפעמים, רופאים נתנו לסימפטומים שם (מחלה). כל אדם צריך לחפש לו מטפל שאמין עליו. מטפל שהאדם מוכן לשים בידיו את חייו ובריאותו. זו צריכה להיות תחושת בטן. המטפל שתמצאי מתאים ל ך ולא למחלה שלך. לגבי מגנזיום - התוצאות תקינות = הן בגבולות הנורמה שהמעבדה קבעה. האם זה התקין שלך? אולי לא? איך את לפני הווסת? כאבים? עצבנות? ולפני המחלה? בכל מקרה, כאבי שרירים הם אינדיקציה למגנזיום, כדאי לקחת בלוויית חומצה מלית (GNC) למשך תקופה, ולשים לב מה קורה. התאמת תזונה יכולה להיעשות ע"י נטורופת, או תזונאי (אלטרנטיבי, לא של האוניברסיטה), ע"י רופא סיני, או רופא איורוודי (צורות תזונה שמבוססות על רעיונות אחרים) ובהצלחה רבה ע"י קינסיולוג (שבכלל לא מבין בתזונה אבל יודע לדבר עם גופך) תודה על הברכות והאיחולים, אני מקווה שעניתי

ששרון

New member
הי נאוה, תשובות לשאלותיך והמשך ../images/Emo13.gif

לפני מחזור אין בעיות כלל (בניגוד לכל השאר שיש...) לגבי מגנזיום- נמצא תקין-2, כשהנורמה של הבדיקה היתה בין 1.9-.2.5 כאבי שרירים מן הסתם יש וגם כאבי פרקים קשים, האבחון אצלי זה פיברו כאמור (+ סממנים דלקתיים בשנה האחרונה ללא זיהוי ספציפי, שכרגע בודקים אצל פרופסור כספי לעומק...). ובחזרה למגנזיום- אמר לי הרופא לא לקחת מגנזיום. האם את מציעה לקחת בכל זאת, גם א הבדיקה תקינה? ואם כן, לקחת על דעת עצמי לפי מינון שאת מציעה, או לגשת לאבחון ישיר אצל איש מקצוע ולא דרך המחשב... (שאני דיועת שזה בעייתי ככה להמליץ)? תודה רבה, שרון

הכי טוב זה כמובן, מטפל מקצועי.

לגבי בדיקות הדם, 2 קרוב מאוד לגבול התחתון. לא נראה לי שתהיה בעיה אם המגנזיום יעלה ל- 2.3 או 2.4 וזה כמובן בתנאי שהגוף שלך לא צריך דווקא 2.6. חשוב לזכור, שהערכים שמוגדרים כ"נורמליים" מוגדרים בצורה גורפת ע"י המעבדה בה נעשות הבדיקות. מעבדות שונות קובעות לעיתים ערכים שונים
חוץ מזה, כל גוף זה עניין אחר. לכל האנשים יש לב בצד שמאל - האם? מדי פעם, אנשי צוותים רפואיים נדהמים למצוא אדם חי ומתנועע "ללא לב" בבירור מהיר מתגלה הלב בצד... ימין. ואנשים עם מערכת כפולה של כליות? או רק כליה אחת? ועוד חריגויות שונות. מה מצב הסידן? שאלי את הרופא על היחס בין הסידן והמגנזיום - האם הוא תקין או גבולי? גשי למטפל שייקח החלטה אחראית.

ששרון

New member
נאוה, תודה רבה על התשובה הזריזה

והמעמיקה הסידן בבדיקות דם תקין, אך מצאו רמה מאוד מאוד נמוכה בבדיקת צפיפות עצם של בעיה... (גם אצל אימי זה כך והבנתי שיש פה גם שילוב של גנטיקה...) אז התחלתי לקבל תוסף של סידן שבא בכדור עם ויטמין די ואני לוקחת אחד כל יום עם האוכל (אמר לי רוקח שאם זה אחרי אכילת מוצרי חלב אגב, לחכות 10 דקות...) אין לי מושג לגבי הקשרים בין הדברים, שוקלת ללכת לנטורופת, האם את מקבלת בסביבת אזור המרכז???
ושוב תודה שרון

בצמוד לבלוטת התריס יש בלוטה אחרת

קוראים לה: יותרת התריס או פראתירואיד. היא אחראית על משק סידן מאוזן ב ד םוהיא יודעת להוציא מהעצמות כשחסר. סידן ומגנזיום "הולכים יחד" וצריכים להילקח יחד. כשיש מחסור בסידן, יש לקחת תוסף סידן + 1/4 הכמות מגנזיום הסידן חיוני לנו לא רק למבנה העצמות, אלא גם לפעילות השרירים. הסידן אחראי על התכווצות השריר והמגנזיום על הרפייתו. את מוזמנת לפנות בפורום רפואה משלימה לבקשת המלצות

ששרון

New member
תודה רבה נאוה ../images/Emo13.gif

כמות הסידן שאני לוקחת היא 600, אז אני מניחה שיש לקחת 150 של מגנזיום לפי מה שרשמת צריכה יומית... שרון

mevav1

New member
ערב טוב נאווה ותודה על התשובות

תודה רבה על הברכות ואמן.. באשר למגנזיום,לפני כשנה וחצי או פחות,קיבלתי עירויי מגנזיום במרפאת הכאב בביה"ח ורק לאחר כחודשיים זה החל לעזור לי.. שאלתי היא,האם עכשיו בהריון,זה לא יעשה לי יותר גרוע? מכיוון שאם זה לא הקל עמי בהתחלה,אז עכשיו גם לא יקל,נכון? התכווצויות יש לי כל החיים עם הפיברו שזה כ11 שנה ואינני מכירה את עצמי ללא ההתכווצויות וחבל שכך,פשוט אני שונאת את כל הכדורים הללו ואני כבר לא יכולה לבלוע שום כדור. באשר לעיסוי,אני אכן אברר איפה יש מעסה טוב שיודע לעסות אשה הרה ואם זאת להקל עמי.. תודה רבה לך על הכל, מירב.

הייתי מתחילה עם ניקוי רעלים

ב ז ה י ר ו ת ! ! ! תתחילי עם הלימון + שמן זית - כפית וכפית - 3 ימים תעדכני אותי באיך את מרגישה ונמשיך משם. במקביל, כנסי ל- GNC, וודאי איתם שחומצה מלית מותרת בהריון וקני לך צנצנת או שתיים. האם את יודעת באיזו צורה נתנו לך את המגנזיום? (יש כל מיני) זה ייקח לי זמן להתפנות לחפש לך את המוצר שהכי כדאי לך, כי אני עוברת בית במהלך השבוע הקרוב. אבל... תזכירי לי, נדנדי לי - עד שאמצא (בלי בושה!!) ועיסוי תמיד טוב. רק תוודאי שיעבדו בעדינות (גם הפיברו וגם ההריון) ועם זאת, (לאט ובסבלנות), שייכנסו עמוק (כדי בכל זאת לעשות משהו לשריר)

mevav1

New member
נאווה,ראשית תודה רבה,שנית ../images/Emo49.gif

על הבית החדש
ושיהיה לכם מעבר קל,תרתי משמע
באשר אליי,המגנזיום,אותו קיבלתי הינו דרך הוריד,דהיינו בעירוי ונדמה לי שקיבלתי בהתחלה סידרה של 4 או 8 טיפולים ואח"כ המשך של כמדומני 5 טיפולים ויכלתי להמשיך עם עוד סידרת טיפולים,אבל כבר הייתי הרוסה מעייפות וויתרתי על ההמשך,אבל אגב,הרופא במרפאת הכאב המליץ לי לקבל זריקות לאזור הכאב,מה שכמובן,שללתי מיד,הן מהפחד מפני הזריקה והן מהחשש של החומר המוזרק ישירות. אז כאמור זה באשר למגנזיום ואגב,קניתי גם מגנזיום בכדורים,אך לא נטלתי אותם מפאת האיכסה שבכדורים. באשר לכל הויטמינים,אני אומר לך את האמת,אני די חוששת מההשלכה שלהם,לאחר כל הכתבות שקראתי לגבי הויטמינים ומספר צמחים שהיו אסורים לשימוש ובכל זאת מכרו אותם. וכאמור,כרגע בהריון אני מעדיפה לסבול ולא לקחת שום כדורים מכיוון שגם ככה אנייכולה להכנס לספר השיאים של גינס מבחינת נטילת האנטיביוטיקה והכדורים שאני חייבת לנטול,אז אני כרגע לא במיוחד ששה לקחתם,אבל אולי אחרי הלידה אם יהיה משהו שיראה לי אני אשאל אותך מה לקחת ואז נראה מה אני אעשה. בכל מקרה,אני מאוד מאוד מודה לך על הכל ושיהיה לך המשך ערב מקסים ומהנה(כמה שאפשר)עם העברת הדירה. מירב.

mevav1

New member
היי נאווה-באשר ללימון,כרגע אני עם

צרבות איומות ולא נראה לי שאוכל להכניס לפה שלי אפילו טיפת לימון.. האם נראה לך שאני צודקת? או שמא כן לקחת את כל הנ"ל? אם תגידי לי שכן אז אני אנסה,רק תזכירי לי בבקשה,האם לקחתם פעמיים ביום? ואחרי זה אפשר לשתות כרגיל? האם זה לא ישפיע לי על הצרבת? אני אחכה לתשובתךותודה רבה לך ע"כ.. ועוד דבר,יש לך בתור נטרופטית איזו עצה טבעית אולי לצרבות? פשוט ללא קשר להריון,אני סובלת מרפלוקס וכמעט כלום אני לא יכולה לאכול ללא צרבות..אודה לך גם לתשובה זאת,אגב הרפלוקס שלי היא בדרגה בינונית ורציתי לעבור ניתוח,אבל כרגע כמובן שאין על מה לדבר,ואגב,יש לי סדק או בקע בסרעפת.. אז תודה רבה לך ושבת שלום ורק טוב, מירב.

אגדה - צרבת יש רק אחת! ../images/Emo31.gif טעות!!

יש צרבת של עודף חומצה ויש של חוסר חומצה. יש שקשורה לכבד, יש ללב, ויש לקנדידה צריך לעשות אבחנה ביניהם. אל תדאגי - אצלך זה לא לב
עוד משהו מעניין: באנגלית צרבת = hart burn ברפואה סינית = עודף חום (בערה?) ובערה זה כעס... בעבודת גוף נפש אנחנו שואלים: מי שורף לך את הלב. חומר למחשבה... את הלימון והשמן - נסי, ודווחי מה קורה. התחילי ביום ראשון או שני כדי שאהיה כאן ללוות אותך. ספרי לי על הצרבת שלך. האם היא מתגברת אחרי אכילת מטוגן? או מתוק? בכלל, מה מעורר אותה? מה מחריף אותה? האם חומץ טוב לך ולימון לא? להפך? (הם מגיבים שונה בקיבה) שקדים מושרים במים וקלופים נחשבים יעילים מאוד בצרבות. להימנע משכיבת פרקדן (ישר על הגב) - חשוב להגביה את הגב והראש זהו בינתיים, נמשיך בתחילת השבוע

mevav1

New member
נאווה,לא הבנתי מה אגדה? כמובן שצרבת

יש רק אחת,לא חשבתי אחרת וחסר לי עוד שיהיו שני סוגים או שני צרבות ואני "יורה כדור בראש".. נראה לי שיש לי צרבת של עודף חומצה,אם את שואלת.. באשר ל"מי שורף לי את הלב" אני ממש לא באופי הזה ובמחשבות כאלה כך שאם לחשוב לכיוון הזה,אז זה לא נחשב אצלי(בכלל למרות הכל אני טיפוס מאוד חיובי אנרגטי ושמח)..כך שזה לא הגורם אצלי.. הצרבת מתגברת אצלי אחרי אכילת חמוצים, חריף,מטוגן וכד'.. אינני חושבת ששוקולד גורם לי לצרבות.. מעורר את הצרבת,אינני חושבת שיש חיה כזאת,כלומר אני עם צרבת יומם וליל(על גחלת נמוכה)ואינני צריכה משהו מסויים שיגרום לי לצרבות,אבל מצד שני אם אני לא אזהר ואוכל את כל הנ"ל שגורמים לי לצרבות,כמובן שאני אבער לי בתוכי.. אגב,אם לא אמרתי לך,אז מרוב עודף החומצה כבר שנים שיש לי דלקת בוושט ואינני יכולה לשתות חם מדי וקר מדי.. באשר לחומץ ולימון,אז שניהם גורמים לי לצרבות נדמה לי שבאותה הכמות ואותם הכאבים. שקדים מושרים אכלתי אבל לא שמתי לב אם הם עוזרים לי או לא..אגב,הרופאה שלי אמרה לי לאכול תפוחים ירוקים.. באשר להגבהת הראש יש לי בעיה,שכן כאמור יש לי כאבים חזקים בצוואר ואם אני אשכב גבוה על הצוואר או לחלופין על הצד,אני אתפס עוד יותר,כך שיש כאן מלכוד אז אם אני ממש לא יכולה לישון בלילה וזה קורה לי המוןןן אז אני פשוט עוברת לסלון ושוכבת על הספה ואז זה יותר נוח לי והצרבת פחות מציקה לי. טוב, אז לבינתיים,אני מאוד מאוד מודה לך על הכל ובאמת,כל הכבוד לך..שבת שלום ורק טוב, מירב.

ששרון

New member
הי מירבוש, המון מזל טוב על ההריון!

איזה יופי
, איזה כיף
מקווה שיעבור בקלות. ורציתי לשאול, האם המגנזיום עזר לך? ואיפה קבלת את הטיפול שבו אמרו לך לקחת אותו? איזו מרפאה, מי הרופא וכו? אשמח לפרטים... תודות שרון

mevav1

New member
תודה רבה שרוני..אכן כיף מאוד,באשר

למגנזיום,המגנזיום עזר לי אחרי כחודש וחצי של עירויים למשך תקופה של עוד אולי חודשיים אחרי הטיפולים ולאחר מכן כאילו לא קיבלתי שום טיפול. לכן אני חושבת לא לקבל יותר עירויים ואגב,בתחילת העירויים הרגשתי בגללם ממש לא טוב,אגב..כמובן שקיבלתי את העירויים הרבההה לפני ההריון. את הטיפול קיבלתי בביה"ח וולפסון, במרפאת הכאב,אצל ד"ר שטיין אם אינני טועה. אני מקווה שעזרתי לך ואם לא אני מוכנה לענות לך על עוד שאלות. אז שיהיה לך בהצלחה במידה ותעשי זאת ובכלל ורק טוב, מירב.

למעלה