היי עופרה/שפי

פנינה51

New member
היי עופרה/שפי

יש לי בעיה שאשמח אם תיעצו לי מה לעשות בכל פעם שאני מגיעה לסופשבוע אני נתקלת בלחצים מצד אמי בקשר לאי נישואיי אני במשך כל השבוע משתמשת בעקרונות הסוד,יש לי זוגיות. וכשאני מגיעה בשישי-שבת לבית הוריי יש תמיד את המשפט של אמא שלי "נו....מתי תתחתני ,כל הבנות של החברות שלי התחתנו כבר וההיא בהיריון" כבר אין לי כח אמא שלי מתישה אותי היא לוקחת ממני את כל האנרגיות.איך אני יכולה באמצעות הסוד לנטרל את הלחץ שלה אשמח לתשובה

אני חושב שהפתרון הוא לא לנסות לנטרל אותה

אלה לעבוד על למשוך אליך סופישבוע נעימים עם אמא שלך. ושימי לב שכל פעם שאת חוזרת למחשבה שאמא שלך מטרידה אותה, להחליף אותה במחשבה אחרת ושמחה בסגנון של "אמא שלי רוצה את הטוב ביותר בשבילי". "אמא שלי אוהבת אותי ואכפת לה ממני", אין ספק שמאחורי הדאגה של אמא שלך יש הרבה אהבה. ועכשיו עצה ברוח יותר אישי (או במילים אחרות קחי אותה בערבון מוגבל) אם את מרגישה יותר מידי לחץ, קחי סוף שבוע חופש. ואם אמא שלך תשאל למה, תסבירי לה שקשה לך עם השאלות שלה. בברכה שפי

פנינה51

New member
היי שפי תודה על התשובה המהירה

את המשפטים האלה לא ניסיתי אני אתחיל לנסות אותם משבוע הבא במידה ואסע לבית הוריי אבל את החלק שהני של העצה שלך כן ניסיתי כשהיא אומרת לי למה את לא באה בסופשבוע אני אומרת לה שקשה לי עם השאלות שלה היא משכנעת אותי שזה ישתנה ואז שוב פעם היא נוהגת אותו דבר תודה על העצה שנתת לי אני אנסה אותה

זה רק מראה כמה היא באמת אוהבת אותך וכמה

אכפת לה. אני בכל זאת הייתי מנסה את זה שוב אם את מרגישה צורך. אולי היא מתקשה להאמין שאת רצינית, וברגע שתהיה לה שבת בלעדייך, היא בעצמה תגיד לעצמה, רגע, אני מעדיפה שהיא תבוא, אולי אני באמת מפריע לה יותר מידי. ואז תהיה לה גם מחשבה וגם תוצאה שיעזרו לה לשנות את ההרגל.

naama2712

New member
תשובה מנסיון

הסיטואציה הזאת של להגיע סופ"ש להורים שהופך ל"מסע הוכחות" ושאלות מציקות לגבי מתי תתחתני והשוואה לילדים של חברים ושכנים ובכלל מוכרת לי מאוד. אמנם אני לא עפרה או שפי
אך יכולה להמליץ לך על הדרך שבה נקטתי. פשוט שמתי את הקלפים על השולחן, דיברתי בכנות הכי גדולה , הבהרתי להורים שלי שאני שמחה שהם דואגים לי וחושבים עלי ורוצים בטובתי, שיבינו שאני גם רוצה זוגיות בריאה, ואני גם רוצה להתחתן ואני גם רוצה ילדים ואני רוצה את כל זה במהרה ולא בעוד עשרים שנה. הסברתי שלאור מערכות היחסים שלא צלחו החלטתי לתקופה מוגדרת לקחת צעד אחורה, לבחון את המחשבות שלי ולראות איך אני מביאה לחיי את מערכת הנישואין שאני כ"כ רוצה. שיתפתי אותם במה חוסם אותי, מה הפחדים שלי וכמה אשמח לעידוד מצידם ולא ביקורות . ההורים שלי כיבדו אותי ,ולא, לא היה להם מושג מהו הסוד, או מהם "הקישקושים הרוחניים" של לעשות קצת עבודה עם עצמי שאני כל הזמן זורקת לאויר, אבל הם כיבדו את הכנות שלי, והשתדלו בכל מאודם לא לנדנד ולא להציק ( למרות שמידי פעם נפלט להם, אבל לא באותה תדירות שהיה קודם
). לא רק שיצרתי את מערכת היחסים שרציתי, גם התחתנתי יחסית מהר. היום, ההורים שלי מאוד מכבדים את הדרך שלי, מתייעצים איתי "בעיניינים שמעבר למה שהעיניים רואות"
ופותחים את הראש לאפשרות שהם לא בהכרח יודעים הכל. ( אצלי אני חושבת זה היה יותר מאתגר כי אני גם באה מבית דתי, אבל ממש לא דתיה). אני חושבת שרוב "ההצלחה" נובעת מהגישה שלי, ומהאמונה שלי שמה שמסביב מתאים את עצמו למה שאני חושבת. הפידבק הכי חזק שקיבלתי לאחרונה מההורים שלי היה "אנחנו מאושרים כי אנחנו רואים שאת באמת מאושרת"

הי נעמה

אני חושב שנתת תשובה מצויינת ועצה מצויינת, ואני לא חושב שהדיעה שלי צריכה להחשב יותר משל כל אחד אחר פה. מה שכן אני רק מציע, כפי שאני נוהג לעשות אם אני נותן עצה שהיא בעלת אופן יותר אישי ופחות קשורה לטכניקות של הסוד, זה להדגיש שהדעה היא אישית. זאת מפני שאני מאמין שחשוב לשמור על רוח הסוד כעיקרו של הדיון, על מנת לשמור על אופיו של הפורום. אני מאוד אהבתי את התשובה שלך, ואת ההצלחה שנבעה ממנה, ואני אשמח אם תכתבי מאמר על זה (שיכול להיות אפילו מה שכתבת עם יותר פרטים, ויותר מידע על מה שכן עשית כדי למשוך לחייך את הקשר שרצית) בברכה שפי

naama2712

New member
היי שפי

מבחינתי כל אחד שכותב פה כותב את דעתו האישית ( גם לטכניקות של הסוד יש פה איזושהי פרשנות סובייקטיבית),
אבל לקחתי לתשומת ליבי ואוסיף בפעם הבאה שזו דעתי האישית. אשמח לכתוב מאמר על נסיונות חיי ( אפילו עוד לפני שגיליתי את הסוד מסתבר שידעתי להשתמש בעקרונות שלו ). רק לא ברור לי אם עדיף לכתוב את זה כהודעה חדשה או לכתוב ממש בקובץ ולצרף אותו להודעה? תודה.

את צודקת

תמיד יש סוביקטיביות מסוימת, אבל לשמור על קו המנחה של הרעיונות מהסרט, עוזר להמנע מלהגיד דברים שפחות קשורים לסוד ויותר קשורים לדעה אישית. שזה לא דבר רע, זה פשוט דברים שהם פחות מתאימים. לכן גם אני נזהר ונותן דעה אישית, רק כשאני חושב שהיא קשורה, או שהיא מועילה בדרך נוספת על טכניקות של הסוד. לגבי המאמר, תרשמי פה הודעה. אם את רוצה לכתוב ולשלוח אלי קודם שאני אסתכל, אני אשמח לעזור. בברכה שפי

פנינה51

New member
היי נעמה

ההורים שלי זה לא ההורים שלך!!!!! הסיטואציה המשפחתית שלי היא לא הסיטואציה שלך אחרי שאחי נפטר באופן פתאומי לפני 5 שנים הם רוצים שמחות קל נורא להגיד להורים שפתוחים אני צריכה לעשות עבודה עם עצמי קשה מאוד להגיד להורים שיש להם חשיבה מסויימת בחיים וקבעון מסויים במחשבה של איך החיים אמורים להראות "אני עכשיו עושה עבודה עם עצמי" הם יכולים להגיד הילדה בטח משוגעת תודה על העצה ,היא לא ממש עוזרת לי בסיטואציה שלי עם הוריי

naama2712

New member
היי פנינה, זה ברור

שההורים שלי וההורים שלך אינם אותם הורים. כתבתי בדברי, שאני באה ממשפחה דתית, וזה לא שההורים שלי מכירים את הסוד או היו פתוחים "לסטיות הרוחניות" שלי. לא מתיימרת לדעת יותר טוב ממך מה יעבוד בשבילך בסיטואציה שלך, אני רק יכולה להגיד שאני לא באה מסיטואציה קלה בכלל, גם ההורים שלי מחפשים רק שמחות ( והאם לא ככה כל ההורים? ) סליחה שמדברי הצטייר אולי שאולי הנפתי איזשהו מטה קסמים שעוזר לשינוי ההורים וזה פשוט עבד.
דברי בסה"כ באו ממקום של לשתף, לתת לך כוחות, ולהזכיר שאולי אפשר גם אחרת כי בסופו של דבר אני מאמינה שהכל תלוי בנו. בהצלחה.

פנינה51

New member
נכון כל ההורים מחפשים שמחות

אבל במשפחה שהיה בה אובדן משפחתי רוצים יותר שמחות זה כמו אוויר לנשימה כל המשפחה של אבא שלי דתיה חרדית ,ואני גם דתיה אבל לא חרדית אבא שלי חילוני גמור ואמא שלי דתיה. במשפחה של אבי ,הבנות מתחתנו כבר בגיל 18 הרבה דחקות מן הסתם כנראה רצות עליי שם במשפחה של אבא שלי כי אני בת 32+ ורווקה עדיין ,ויש לי בן זוג הן בגיל 32+ עם 6-7 ילדים השידוך כבר מתדפק על הדלת בגיל 17 בכיתה י"א 3 פגישות בין גבר לאישה וסוגרים עניין כבר יש חתונה. הם מסתלבטים על אבא שלי בכל ארוע משפחתי אליו הוא הולך ,על עצם העובדה שאני לא נשואה. ואפילו אחת אמרה למישהי בשבעה על אחי"מסכנה גם הבן שלה נפטר ואפילו הבת הקטנה שלה לא נשואה מסכנה " יש מצב מסויים בחברה הישראלית שאם את נשואה אז את שווה כי גבר נשא אותך לאישה ואם את רווקה=משהו פגום בך.קשקוש כזה כאילו נשים נשואות שוות יותר מרווקות בכל מקומות העבודה שעבדתי בהם,כשבאה אישה חדשה לעבוד אז ישר שאלו אותה :"את נשואה" אםהיא אמרה "כן" אומרים לה יופי אם היא אמרה "לא " אומרים "למה" כאילו מה דפוק בך לעזאזאל. לא שואלים אותה איזה תפקיד היא עושה בעבודה ישר שואלים"נשואה",ולא חשוב איזה תפקיד את מבצעת בחברה קטונתי מלהלחם בישראלים ובמנטליות שלהם כלומר אמא שלי מסכנה

MAGIC39

New member
היי נעמה,

גם אני בהחלט אהבתי את תשובתך המעבירה מסר רב עוצמה וזה ניכר בכל מילה ומילה, כי אין ערך גדול יותר מניסיון וידע שאנו צוברים ביחס לאירועים שאנו עצמנו חווים על בשרנו, ובהחלט ניכרת היכולת שלך להיות מודעת למתרחש ולעבודה היומיומית שאת עוברת , חווה ומתפתחת ממנה, אהבתי מאד, מה שגרם לי לחשוב לרגע, שהייתי רוצה חברים כמוך .!!!!! שנה אזרחית מבורכת ומלאת יצירת מציאות מופלאה לך ולכולם.

naama2712

New member
תודה ../images/Emo39.gif - שימו לב, ארוך.... ../images/Emo9.gif

אני אכתוב משהו קטן
לדוגמא מחיי בינתיים עד שאסיים לכתוב את המאמר ששפי הציע שאכתוב.( יש לי פשוט המון המון דוגמאות) לפני 10 שנים, סיימתי ללמוד באוניברסיטה פסיכולוגיה וכלכלה. ( פסיכולוגיה היה בשבילי וכלכלה בשביל ההורים שנורא לחצו) האינטואיציה אמרה לי שזה לא זה, ו"מצאתי" את עצמי יום אחרי המבחן האחרון מתחילה קורס הסבה להנדסת תוכנה. יש לציין באותה חצי שנה של לימודים הרגשתי בחיים יותר מכל 3 השנים שבהם למדתי באוניברסיטה. ממש הרגשתי שהנה מצאתי את מה שאני אוהבת ומעניין אותי ובהתאם גם הצטיינתי בכך. אחרי שסיימתי את ההסבה התחלתי לחפש עבודה. היו לי מספר מועט של תנאים - עבודה בפיתוח, עם שכר "נורמלי" בהתאם לשוק. ( רק אציין שגרתי אז אצל ההורים בבאר שבע ). במשך חצי שנה חיפשתי עבודה, כל ההתלהבות שהייתה פרחה מהחלון ואני פשוט שקעתי ושקעתי, עם כל מכתב של "קיבלנו את קורות החיים שלך אבל לא מצאנו משרה מתאימה ...." שקעתי יותר ויותר. וזה לא שלא ניסיתי, שלחתי יותר מ 20 קורות חיים כל יום, הגעתי לכל ראיון שזימנו אותי גם אם היה בצפון ( לא היה אכפת לי לעבור דירה) אבל כלום לא יצא מזה. כשאני שוקעת אני ישר רצה לספרים, אני אוהבת לקרוא ומבחינתי זו קצת בריחה לעולם אחר, טוב יותר ממה שחוויתי. וככה הייתה שיגרת יומי - לקום בבוקר, לאכול, לעשות את עבודות הבית, ואז לבלות את כל שאר היום במיטה בקריאת ספרים. כמובן שהסביבה "תמכה - לא תמכה" בי, ההורים שלי באותה נשימה שאמרו, אל תתיאשי את עוד תמצאי... גם הזכירו בדרך אגב שהבת של השכנים בדיוק התקבלה לאיזו חברה בלה בלה בלה... היו לנו המון ויכוחים כי הם לחצו שאלך לעבוד בבנק ( שם עבדתי בתור סטודנטית) כמו שעושים אחרים.. ואני לא רציתי להתפשר ולעבוד במשהו שסלדתי ממנו. גם פחדתי שאלך לעבוד במשהו אחר ולא אצבור נסיון במה שרציתי וככה בעצם אשקע לתוך איזושהי שיגרה של התפשרות... אני חייבת להבהיר שאני לא בן אדם מפונק, ובזמן שלמדתי עבדתי ב 3 עבודות כדי לממן לעצמי את הלימודים ונעזרתי בהורים רק ממש כשהיה צריך, ומבחינתי לקחת כסף מההורים זו תחושת הגיהנום הכי חמורה שיכולה להיות ככה שבנוסף להרגשה הזיפתית שאין לי עבודה הרגשתי עוד יותר זיפת שאני חיה עדיין על חשבון ההורים ונזקקת לעזרתם. באיזשהו שלב (זה אמנם לא קרה בוקר אחד, אבל תמיד יש הרגשה של "בוקר אחד החלטתי..." ) החלטתי לקחת את עצמי בידיים, להפסיק לחשוב שעבודת חיי תגיע בכלל כשאני במצב כזה ולעשות שינוי. אצלי שינוי בחשיבה חייב לבוא לידי ביטוי חיצוני, ולכן הלכתי למספרה, שיניתי תספורת, מהחסכונות שצברתי איכשהו, קניתי לי בגדים חדשים ואיפור חדש.. ( לטובת ההרגשה
) וקבעתי שזהו, עכשיו אני מתחילה דרך חדשה. כל פקס ששלחתי לכל עבודה שרציתי דמיינתי איך הם מתקשרים אלי ומזמנים אותי לראיון, דמיינתי איך בעקבות הראיון הם ממש מתלהבים ממני ומציעים לי משרה , דמיינתי איך אני ממש מגיעה למצב ההפוך של התלבטות איפה לעבוד כי יש לי מבחר של מקומות שמחזרים אחרי, קבעתי לי בראש משכורת מינימום שאני מוכנה לעבוד תמורתה, ומעבר להדמיית העבודה האידיאלית גם דמיינתי את האוירה בעבודה וקבעתי לעצמי שאני לא רוצה להשאר בב"ש אלא לעבור לת"א ולכן דמיינתי שהעבודות יהיו בת"א. ( להזכירכם שלחתי קורות חיים למקומות עבודה בכל הארץ) זה לקח קצת זמן, ולמרות שחיצונית העולם לא השתנה מייד, אני המשכתי לדמיין את ההרגשה שלי כשאני בעבודה שאני רוצה עם המשכורת שאני רוצה ועם האוירה שאני רוצה. מרוב שדמיינתי חזק הגעתי לשלב שפשוט ידעתי שזה קורה. אני לא ממש יכולה לתאר במילים את ההרגשה הזאת, אבל זו ממש תחושת ודאות שזה כאן, רק העיניים עדיין לא רואות את זה.. מיותר לציין שזה אכן קרה, בדיוק כמו שדמיינתי, קיבלתי יותר זימונים לראיונות עבודה, 99% באיזור המרכז ( שוב, למרות ששלחתי למקומות עבודה בכל הארץ), כמעט כולם חזרו אלי עם הצעות עבודה, והייתי אפילו במצב של התלבטות בין מקומות שונים ובסוף בחרתי במקום שהכי נראה לי. מה גם שבכל מקומות העבודה המשכורות שהציעו לי היו מה שקבעתי לי כמינימום ויותר. וכן, אני עובדת במקום הזה כמעט 8 שנים. הדבר הכי חזק שיצא לי מהחוויה הזאת זה להאמין ביכולות שלי, להאמין שאם זה עבד פעם אחת אין סיבה שזה לא יעבוד שוב ושוב על כל דבר. יום נפלא לכולם ושנה אזרחית מצויינת

MAGIC39

New member
נעמה,

מה שכתבת כאן שוב פעם גרם לי להבין שאני יודעת לבחור את החברים שלי, ועכשיו בכלל אין לי ספק שאת נמנת על הטיפוסים המצליחנים בעיניי, אוהבת את הדרך בה את מתבטאת, ראיית ותפיסת החיים שלך, ובמקרה כזה את היא שיוצרת לעצמך את המציאות המדהימה שלך.

פנינה51

New member
היי מג'יק

אם אהבת כל כך את התשובה אולי תיעצי לי את איך להרגיע את אמא שלי בקשר לנושא של הלחץ שלה לגבי הנישואין שלי את יודעת מה אני גם יכולה פה לכתוב תשובות עם פתרונות פלא,"התחתנתי מהיר יחסית עשיתי עבודה עצמית ביקשתי מהוריי שיתמכו בי" תשובה שבה כאילו באה פיה טובה והכל קורה במין קסם וכו....... אני יותר אהבתי את התשובה של שפי

למעלה