היי עידנוש, רק קפצתי לביקורונצ´יק!

היי עידנוש, רק קפצתי לביקורונצ´יק!

עמית המליץ לי על הפורום, טל <scarlet moon> המליצה לי על הפורום... אז הייתי חייבת להיכנס, לראות מה הולך כאן, ואני חייבת להודות שנדהמתי! כל הכבוד לך, עידנוש, ממש מתאים לך כחול!
וכולכם, חבר´ה- קראתי את הודעתכם בשקיקה ו... ו... פשוט ואוו! הפחדתם אותי, הצחקתם אותי, הדהמתם אותי, והכל במחיר סופר סופר סופר אטרקטיבי!
המשך יום טוב שיהיה לכולם!
עדי

scarlet moon

New member
היי לך!!!../images/Emo140.gif

עדי!!!!
איזה אורחת כבוד!!!! את מוזמנת להשאר!!!........ נו, אז מה האגדה האהובה עלייך, הא? ?

המממ... מלך האריות נחשב אגדה? ../images/Emo9.gif

תסלחו לי, אבל אני קצת בורה בכל הקטע הזה של האגדות. שלא תבינו לא נכון, אני מאוד אוהבת אגדות ומתחברת אליהן, אבל... לא מבינה בזה יותר מדי. בכל מקרה, אני מאוד אהבתי <ועדיין אוהבת
> את "מלך האריות" <למה אין אייקון של אריה?!> אני מאוד אוהבת את "עליסה בארץ הפלאות", שאגב, לא מזמן עשו לנו על האגדה המופלאה הזו הרצאה בביה"ס, למדתי המון מההרצאה הזו! "עליסה בארץ הפלאות" זו הרבה יותר מסתם אגדת ילדים. אלו, אני חושבת, שתי האגדות האהובות עלי ביותר!!! אבל האמת היא, שאני מה´זה לא מבינה באגדות... פשוט אוהבת את זה! זו סיבה מספקת בשביל להישאר?
בכל מקרה, כיף לקרוא אותך, טלוש פרינצ´יפסה שלי
, כיף לקרוא את הפורום הזה!!!
עדי

scarlet moon

New member
מה זה אגדה?

אמממ.. אני לא יודעת את ההגדרה המדויקת. אליס בארץ הפלאות זה לא אגדה.. זה סיפור (סיפור מקסים דרך אגב!!!! על מה הרצו לכם בבי"ס? על כל הקטע של המתמטיקה שהוא הכניס? הרי הוא היה מתמטיקאי...). לגבי מלך האריות.... יש לזה מאפיינים של אגדה (עם האנשה) אז בהחלט יכול להיות שכן!!!! גם אני אוהבת את מלך האריות! לי יש טונה של אגדות שאני נורא אוהבת...... בעיקר "רפונזל" (כמה מפתיע, הא?), "ברבורי הפרא" (מכירים? עם הנערה ששבעת האחים שלה כושפו להיות ברבורים, והיא צריכה לשתוק שבע שנים ולתפור להם כיסויים מצמח הסרפד כדי שישוחררו מהכישוף..), "בת הים הקטנה" (אני מעדיפה את הגירסא המקורית... הרבה יותר עצובה, אבל יותר נוגעת... למרות שגם דיסני מקסימים), "היפה והחיה" ועוד המון! אמא שלי קנתה בארה"ב פעם קלפים מקסימים בסגנון טארוט שקוראים להם "קלפי הילד הפנימי" inner child cards, שמוציאים קלף ויוצא אגדה, ולפי זה אפשר ללמוד הרבה על החיים (עדידי- אני אראה לך אותם כשתבואי!
). בכל מקרה........ ברוכה הבאה! איזה כיף לנו אם את נשארת

אויש, "היפה והחיה"!

אני זוכרת שבהתחלה- כשההורים שלי קנו לי את הקלטת של "היפה והחיה" <של דיסני, כמובן> אני די כעסתי עליהם על שקנו לי את זה, אין לי מושג ממש למה <טוב, נו, תוותרו לי, הייתי בת 4 או 5!
>. אני זוכרת שגם בהתחלה בכלל לא רצית לצפות בקלטת, אבל אחי הכריח אותי (הוא רצה לראות את הקלטת החדשה... אתה זוכר את זה, עמיתוש?
<הוא קורא פאסיבי כאן בפורום>) ואז ישבנו וראינו את זה, ופשוט התאהבתי בסרט ובסיפור!
ואז אני זוכרת שאבא שלי קנה לי את הספר של וולט דיסני, והיה מקריא לי אותו כל יום לפני השינה... הסיפור של "היפה והחיה" הוא סיפור מקסים! גם "הגיבן מנוטרדאם", דרך אגב. זה נחשב אגדה, נכון? וכשחושבים על זה, אז לכל הסיפורים האלה יש אותה פואנטה, לא? גם ב"שרק", למשל. הפואנטה של כולן זה, בעצם, כמה המראה אינו קובע, ולא צריך להסתכל על מה שבחוץ, אלא על מה שבפנים. מסר שלמען האמת, די נמאס לנו לשמוע, הוא נהיה כבר מאוס <"אל תסתכל בקנקן, אלא במה שיש בתוכו"
> אבל עם כמה שזה מאוס, ככה זה נכון.
איזה כיף להצטרף לפורום הזה! באמת נראה אחלה פורום!
אוהבת :) עדי התל-אביבית <נעים מאוד כולם!
>

scarlet moon

New member
היי עדי~

עדידוש! כיף לנו שאת מצטרפת לפורום! בכל מקרה....... "היפה והחיה" זה סיפור מקסים... לדעתי זה סיפור שמביע חזק את העוצמה של האהבה, ואיך היא יכולה להפוך דבר רע לטוב, חיה- לאדם. בכל סיפור יש עוד הרבה משמעויות.. את הגיבן מנוטראדם אני מאד אוהבת (זה לא ממש נחשב אגדה... זה במקור רומאן של איזה 500 עמודים, יש לי אותו.. אבל דיסני שינו אותו ונתנו לו אופי של אגדה...) "בוקר פריז מתעוררת לצליל פעמון הנוטרדם.... דג הדייג ואופה האופה לצלילי הנוטרדם..." האאאא....
זוכרת?
בכל מקרה... מאגדות אפשר ללמוד הרבה. אני עכשיו נורא מתחברת, אין לי מושג למה, לאגדה של בת הים הקטנה.. אבל המקורי. את מכירה? בת הים הקטנה רצתה כל כך את הנסיך, היא פנתה למכשפה שנתנה לה רגליים, בתנאי שכל פעם שבת הים תדרוך על רגליה היא תרגיש כאילו אלפי סכינים דוקרים אותה בכפות רגליה. אבל בת הים החליטה להקריב את הקורבן הזה למען האהבה.... כמו כן, המכשפה אמרה שאם הנסיך לא ינשק את בת הים כעבור זמן מה (לא זוכרת כמה בדיוק) אז בת הים תהפוך לקצף גלים (כלומר.. תמות). בקיצור- הנסיך מתארס למישהי אחרת בכלל, ובת הים משלימה עם גורלה ועומדת לקפוץ למים מאניית הכלולות.... אבל אז באות אליה אחיותיה ומביאות לה סכין ששלחה לה המכשפה. הן אומרות לה שהמכשפה אמרה שאם בת הים תהרוג בעזרת הסכין הזה את הנסיך וארוסתו היא תנצל ותחזור להיות בת ים קטנה ומאושרת....
בת הים הולכת לחדרו של הנסיך.... היא רואה אותו ואת ארוסתו ישנים זה לצד זה........... היא עומדת מעליהם עם הסכין בידה........... עומדת כל רגע להרוג אותם ולחזור לחייה הקודמים ולהנצל ממוות אך ........ היא לא יכולה לעשות את זה. היא זורקת את הסכין לים. בגלל אצילותה היא לא הופכת לקצף אלה לרוח........ עצוב נכון?? טוב אני חייבת ללכת עכשיו... חברה שלי מחכה לי בחוץ, אנחנו הולכות למסעדה. אני אדבר איתך ביי

לא ידעתי שכך הולך הסיפור האמיתי

של "בת הים הקטנה"! אני מכירה את זה כמו בסרט של דיסני, עם כל הקטע שהמכשפה מציעה לה רגליים - בתנאי שאריאל <בת הים> תגנוב לה את הקול. אוחחחחחחח, איך אני אוהבת את "בת הים" של דיסני! הייתי מאוהבת בפלאונדר <או איך שלא כותבים את זה
> הדג הצהוב השמנמן הזה!!!
אבל האמת היא שעכשיו יש לי קראש על החמור הזה מ"שרק"!!! איזה חתיייייייך!
בקיצור, טלוש, כיף היה לדעת ולקרוא את הסיפור האמיתי של "בת הים". יש לך אותו במקרה? ואגב, הוא של האנדרסן, נכון? המקורי, אני מתכוונת. בכל מקרה, שיהיה לכולכם לילה טוף
. אוהבת :) עדי

מלובלבת שכמותי ../images/Emo3.gif

התכוונתי שהמכשפה אמרה לאריאל שהיא תיתן לה רגליים, בתמורה שאריאל תיתן לה את הקול שלה. אופס :) עדי

scarlet moon

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

כן... ככה הולך הסיפור האמיתי של "בת הים" .. מאד טרגי, נכון?
יש לי את זה באוסף אגדות אנדרסן... זה יפה כל כך . כמובן שאני גם אוהבת נורא את של דיסני................גדלתי על הקלטת הזאת.... אני דווקא תמיד הכי אהבתי את שחף... הוא היה מצחיק....
"מה לא אתן כדי להיות איתך.. למענך אוותר על הכל..."
סרט מקסים.

asaren

New member
שלום! בקשר לקלפים..

לא ממש קשור, אבל.. עשו לנו פעילות עם זה בפרוייקט כלשהו, היה מגניב.. כל אחד לקח שני קלפים, יד ימין איך שהוא רואה את עצמו (לפי הציור של האגדה) ויד שמאל איך שאחרים רואים אותו.. זה מה שעשית?

scarlet moon

New member
קלפים

אמממ... לא ממש... הקלפים שיש לי זה משהו מארה"ב (שעלה איזה 100 דולר..) שזה כולל גם ספר פרשנויות, ומוצאים קלף עם אגדה, וקוראים בספר מה זה אומר.. זה גם עם ציורים מקסימים. מה שספרת נשמע מעניין. מה זה?..

למעלה