היי עינת חוזרת על שאלה שלא נענת

היי עינת חוזרת על שאלה שלא נענת

עינת שלום לך בני לניר בן השנה ו11 ישן לילות שלמים כבר 4 חודשים ברוך השם אך ישנם פעמים בזמן האחרון שהןא מתעורר לפעמים באמצע הלילה וזועק לבקבוק הוא מתחיל לבכות ואני מנסה להרגיע אותו ולהחזיר אותו לישון והוא פשוט לא נרגע וצורח ואומר בקבוק בקבוק שזה הכוונה לאכול ואני נותנת לו כי אני לא יכולה להגיד לא לאכול כי אולי הוא באמת רעב פתאום הרי גם אנחנו לפעמים רעבים באמצע הלילה האם זה בסדר זה לא קורה כל לילה ברוך השם מידי פעם

יופי שחזרת...

שלום רב, לעניות דעתי בנך אינו זקוק לארוחה לילית. יכול להיות שהוא מתעורר מחלום, מעקיצת יתוש וכיו"ב. הוא זקוק להרגעה. הרגיעי אותו באמצעות ליטוף, מוצץ אם צריך ואולי בקבוק מים. לא ממליצה להרגיל בלילה להתעורר ולאכול. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

היי עינת

ניסיתילתת לו מים אך הוא צורח ומבקש אוכל אולי יש מצב שהוא לא אכל כל כך טוב בגן?לא יודעת הרי הוא לא מתעורר כל לילה זה קורה לפעמים ואולי הוא באמת רעב הרי אני מנסה להרגיע אותו בדרכים אחרות אך הוא ממש זועק לאוכל הוא אומר אוכל ולא ניראה לי מהרגל הרי הוא כבר לא רגיל לקום לאכול במיוחד זה משהו שקורה מידי פעם מה ניראה לך? יכול להיות הוא לא אוכל טוב במשך היום בגן?

הצעותיי...

שלום רב, א. תבקשי מהגן לעקוב ולרשום לך מה הוא אוכל? ב. תני לו ארוחה דשנה ומשביעה בשעות הערב כך תבטיחי לעצמך שהוא לא רעב בלילה( אני בטוחה). להשתמע, ויום טוב, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

חוזרת אלייך

א.יש ימים שהוא לא אוכל טוב בגן והן גם אומרות לי את זה ב.אני נותנת לו לנשנש שהוא מגיעה מבגן עם זה פירות חטיפים פרוסה וגם ארוחה טובה לפני השינה+בקבוק,יש פעמים שהוא גם לא אוכל כל כך טוב לפני השינה ואז הוא מתעורר באמצע הלילה ומבקש לאכול ושוב זה לא קורה כל יום

bilbi32

New member
עונה לך מניסיון שלי:

גם בתי לא אוכלת טוב בכלל, בבוקר שותה תה, ולפני השינה שותה מטרנה 180 מ"ל (אף פעם לא מסיימת הכל ויש פעמים שהיא שותה בקושי). לעיתים קורה שהיא מתעוררת באמצע הלילה או לפנות בוקר ומבקשת מטרנה / תה. אנחנו אומרים לה "בלילה ישנים בלילה לא שותים, גם אמא ואבא לא שותים תה בלילה" ומשכיבים אותה בחזרה במיטתה. בד"כ היא לא מתעקשת ואחרי דקה או שתיים זה עובר לה, אך לעיתים רחוקות (לרוב לפנות בוקר) היא מתמרדת, אבל אנחנו ממשיכים בשלנו. אין שום סיבה לאכול באמצע הלילה... יש לציין שגם כשהיא מבקשת מטרנה בבוקר (במקום התה) אנחנו אומרים לה משהו בסגנון "את גדולה, בבוקר שותה תה כמו אבא ואמא". אני בהנחה שילד יודע מתי הוא רעב, אך בשעות הגיוניות, בגיל הזה הם הרי כבר בני אדם קטנים ולא תינוקות..

bilbi32

New member
הוא בודק אותך זה הכל,

נוכחתי בזה גם אצל הבת שלי, בהתחלה היתה צורחת ובוכה, אח"כ היתה מייללת ונשכבת על הרצפה ואחרי כמה דקות זה עבר לה כשהיא ראתה שאני בשלי, ועכשיו קורה כמה פעמים בשבוע שהיא באופן אוטומטי מבקשת מטרנה ואני אומרת לה "אין מטרנה, בבוקר שותים תה כמו גדולים, כמו אמא ואבא" והיא אפילו לא מנסה לענות, לוקחת את התה שלה ושותה בלי בעיה. עכשיו היא מבקשת מטרנה רק בבקרים אבל בהתחלה היתה מתעוררת באמצע הלילה לבקש. אצל ילדים זה הכל בדיקה של גבולות, ואני לא רואה סיבה לשתות באמצע הלילה בגיל כזה (ומדובר פה על מטרנה ולא על מים כן?..)

למעלה