היי על מה מדברים פה?

ב ס ל י

New member
היי על מה מדברים פה?

על בעיות בחברה? אני יכולה ליעץ... כל החברות שלי נעזרות בי!

ברוכה

הבאה אלינו. אני מציעה לך לקרוא את 'הודעת המנהל' בצד ימין למעלה, כדי שתוכלי להבין על מה אנחנו מדברים כאן. אמממ, ברוכה הבאה כבר אמרתי?

ב ס ל י

New member
חיחי תודה !! קראתי את ההודעה..

אתם מיעצות לנו?? לי אין בעיות בתניים, תודה, אבל עם תהיה לי איזה טראומה... אני באה לפה...

mkuzi

New member
עכשיו אני באמת צריך עזרה...

יש לי בעיה אמיתית אבל אני מתבייש לפנות למורות או למישהו דומה כי שמעתי שהמחנכת שלי חושבת שזה תפקיד של גננות... בשעור מתמטיקה יש שני ערסים שחושבים שיש להם מקום קבוע בכיתה למרות שזה לא אמור להיות ככה כי יש הרבה כיתות שלומדות שמה וכל פעם כולם משנים מקום... במקרה היום יצא וישבתי ב"מקום" של אחד מהם וכשהוא ראה את זה הוא התנהג די באגרסיביות כדי שעבור מקום. בסופו של דבר עברתי אבל בכמה שניות שנשארתי התלבטתי: האם אני צריך להיראות חלש ולהיכנע בפניהם, ולעשות את מבוקשם שהוא כלל לא לגיטימי- היו הרבה מקומות פנויים בכיתה והם יכלו בשקט לקחת מקום אחר. והאפשרות השניה שלי היא להתחיל להתווכח איתם לא לקום ולהראות די ערס בעצמי אחרי הכל... הדילמה נוצרה משום שלא רציתי להיראות כנוע כמו שהתנהגתי בארבע שנים האחרונות ונתתי לכל הכיתה לחבוט בי פיזית ומילולית... מה לעשות?????

ב ס ל י

New member
הם יודעים שזה לא מקומות קבועים?

תסביר להם, "הי תקשיב זה לא מקומות קבועים!" ואולי כמה ילדים יצתרפו אליך והם יפחדו.. ובוותרו או שתקום אבל תגיד לו "תינוק! "מקומות קבועים" שהו יבין מי חזק יותר ולמה הוא מתנהק כמו תינוק... זה סך הכל מקום ישיבה.....

mkuzi

New member
יש חוק לא כתוב שאין מקומות קבועים

זה לא כתוב בשום תקנון או משהו כזה פשוט כולם יודעים שבבית ספר שבו לומדים 910 תלמידים אין דבר כזה "מקומות קבועים" אולי בחמש דקות הראשונות של כול יום שכולם באים לכיתות האם שלהם והמחנכת רושמת נוכחות זה יש לכל אחד את המקום שלו (פחות או יותר-יש ערסים שלא אכפת להם גם אם הם ישבו על המנורות או שלא אכפת להם מאחרים, הערסים יושבים איפה שהם רוצים...) תודה רבה על ההצעות של איך לענות להם, אנשי מקצוע (פסיכולוג) נתן לי כמה דוגמאות של איך עונים אבל בעבר זה לא פעל אולי מפני שפחדתי מילדים שידעתי שיכולים לקרוע אותי בלי להרגיש. תודה רבה מקרב לב!!!

אני מכירה את הבעיה

מצד אחד-כן ברור,עדיף להיות חכם מאשר להיות צודק(איזו קלישאה
)ומומלץ לעשות הכל כדי להימנע מעימות. מצד שני-אני מכירה את ההרגשה של ההשפלה וגם אני התנסתי בדילמות דומות לשלך. אני מניחה שאתה צריך לשקול עד כמה אתה מוכן להתעמת,אם מראש אתה יודע שתיפגע רצוי לוותר ו"להתקפל".

mkuzi

New member
תודה על השיתוף ../images/Emo150.gif

אני מודה לך על השיתוף הזה "וגם אני התנסתי בדילמות דומות לשלך...." איכשהו זה עוזר...

למעלה