היי ענת-התפתחות בגיל 11 חודשים

Kמיקמי

New member
היי ענת-התפתחות בגיל 11 חודשים

היי, אני כותבת לך מפעם לפעם וגם הולכת לקבוצה של שרון איצקוביץ ומאד נהנת עם הקטנצ'יק אז ככה: הוא כבר בן 11 חודשים,זוחל גחון (חודש וחצי), עולה על 4 רק כשאני אומרת לו (דיו,דיו) או סתם כשמשחק אבל לא באופן סדיר, אם אני שמה לו כרית באמצע החדר מתפס עליה או מחליט לנסות לעקוף...תלוי במצב הרוח שרון אמרה שהוא לא זוחל על 4 כי לדעתה מפסק מידי את הרגליים כשעולה על 4 ואמרה לי לתפוח לו על הירכיים כשהוא שוכב על הצד, לעשות לו "אופניים עם הרגליים", ואם עולה על 4 להצמיד לו את הברכיים לכיוון האמצע... האם יש עוד תרגילים? בלי קשר הוא יושב על נדנדה ומתנדנד לבד (בדר"כ עומד עליה ונאחז בקרניים של הנדנה זה מן זחל כזה) אם הוא יושב(עוד לא מתיישב בכוחות עצמו) בלול הוא נעמד לבד או נאחז בשולחן מחוץ ללול ונעמד... אם מחזיקים לו את כפות הידיים כשעומד הוא מתחיל לצעוד אבל לא זוחל 4 או מתיישב בעצמו..... כבר אנחנו בשלב שאי אפשר לו לאפשר לו לשבת...הוא ממש דורש זאת

הי Kמיקמי

קודם כל ד"ש חם לשרון . שמחה שאתם נהנים מההמלצה... לגבי הפיסוק: אני נוהגת להעביד ולחזק את שרירי פנים הירך שתפקידם לקרב את הירכיים זו לזו . את יכולה להתחיל להכיר לבנך אותם ע"י מגע עמוק. אחר כך נסי בשכיבה על הגב להצמיד ברכיים כפופות ולתת לבנך לדחוף אותך וליישר רגליים ( בברכים צמודות). אם בנך כבר עומד על שש ונעמד בלול אפשר ללמד אותו גם להתיישב משני המצבים הללו ( ראי מאמר אצלי באתר במדור זוחלים). חשוב ללמד גם לצאת לבד ממצב ישיבה למצב זחילה . היציאה מישיבה הצידה ( ולא בשפגט קדימה - מה שיכול לקרוץ לבנך בגלל הגמישות שלו..) מחזקת את חג' הכתפיים ומלמדת דחיפה עם הברכיים. תהנו..

Kמיקמי

New member
מישיבה אני מלמדת אותו לרדת לזחילה

על 4 או גחון (כי הוא לא זוחל על 4 רק יורד ואז "נשפך לגחון") ע"י כך שאני שמה את 2 כפות ידיו בצד הגוף ומעודדת אותו לרדת לזחילה הוא באמת גמיש מאד ויכול כמעט לשכב על הבטן מישיבה.... אנסה את מה שכתבת שזה באמת דומה מאד למה שאני עושה איתו בהמלצת שרון

למעלה