היי צהרים טובים!! אני צריכה עזרה...

SweetY KittY

New member
היי צהרים טובים!! אני צריכה עזרה...

איך אני יכולה להסביר לחברה שלי שניפרדה מחבר שלה (הוא עשה לה המון רע) שתפסיק להתאבל עליו ותתחיל לחיות את החיים כמו שצריך ולא לקלל אותו ואת כל הגברים עלי אדמות? היא ילדה מאוד יפה.. מאוד יפה. חכמה, מצחיקה, אינטלגנטית והכל. מחפשת גבר שיבין יאהב אותה באמת.. היא לא חושבת שקיים אחד כזה.. היא בוכה כל היום ושותה. היא חושבת על סמים ואני מפחדת עליה. מה עלי לעשות?

magenta73

New member
קודם כל

אם זה באמת הגיל שלך, אולי רצוי לפנות לפורומים אחרים, שנוגעים לבני נוער. סך הכל הפורום הזה הוא לבני 18 ומעלה. מעבר לזה. כמו תמיד, זמן עושה את שלו. לכל אחד הזמן שלו. אבל מה שכן, שתייה וסמים... שוב, אם זה הגיל שלכן - תערבי הורים.

SweetY KittY

New member
אמממ... ת'אמת שאני בת 18 עוד חודש

היא צעירה ממני בשנה בערך. את ההורים שלה לצערי אני לא יכולה לערב.. (קשה קצת להגיד את זה) אבל היא חיה עם אמא שלה והיא וויתרה על הבת שלה. היא לא יכולה להילחם בה יותר. כבר לא איכפת לה מתי היא חוזרת הביתה. היא יכולה לטייל עד 5-6 ליפנות בוקר גם כשיש לימודים ואמא שלה לא יכולה לעשות שום דבר לצערי..

magenta73

New member
שוב

אני מציעה לך לפנות לפורומים אחרים. עזרה לבני נוער או משהו בסגנון. נראה לי שמה שכתבת זה רק קצה הקרחון.

joshh

New member
היי

ראשית אני רוצה להגיד לך שמישהי שלא רוצה עזרה, אי אשפר לעזור לה. אולי היא צריכה לחטוף כמה כפות בחיים עד שתתאפס. אולי לא תתאפס. לצערי יש המון אנשים שיש להם המון פוטנציאל שהורסים להם את החיים. היה לי חבר כזה... שנית, במידה והיא כן רוצה עזרה, ניתן להפנות אותה לטיפול מקצועי. אם קיים אפשרות שהיא עלולה לעשות לעצמה נזק (כגון:סמים אלכוהול). שלישית, הצעה ממני, תהי שם בשבילה, אבל עד גבול. לפאמים אנשים פשוט לא קולטים, ואין מה לעשות. רביעית, אם הקשר הזה היה בתחילת דרכו, כניראה שהיא צריכה זמן להתאבל. אבל אין צורך בלהזיק לעצמך. ממה שאני מבין, כניראה שאין לה דמות אב, בחיים. לדעתי, היא מחפשת חיבה מגברים בצורה הלא נכונה. מה שבעצם פוגע בה. זה מסביר את האהבה שלה לגבר שעשה לה רע. דרך טובה היא: להביא את העובדות בפניה, שתלמד להכיר אותם. ואחר כך שתקבל אותם (עוד פעם עם היא רוצה עזרה). צריך להסביר לה שכרגע היא בצומת לפנות לצד של חיים בזבל, או שיפור עצמי. החלטה שלה בסופו של דבר. joshua

joshh

New member
תיקון + הבהרה.

רקע: מחשש שלא הבינו אותי נכון. "היא צריכה לחטוף כמה כפות בחיים עד שתתאפס" מתוכן ההודאה. כוונה הייתה לכפות מין החיים ולא לכפות מגבר. כלומר, אנשים שעושים טעיות משלמם תמיד את המחיר. כלומר, לכל מעשה יש תוצאות. joshua

the match maker

New member
נורא פשוט

טוב... בעצם זה לא כזה פשוט, אבל לא ממש מסובך. קיימות 2 גישות. אחת, שאומרת שצריך לחבק את הבן אדם שקשה לו, והשניה אומרת שצריך לדחוף אותו החוצה מהמרה השחורה. אני בעד הגישה השניה במקרה הזה, כי אין אופציה אחרת. האמת, שאם הייתי מכיר את החברה שלך, הייתי עולה עליה בצעקות. א. סמים זה ממש לא בריא. ב. אנחנו אמנם קצת דפוקים, אבל בגדול אנחנו בסדר, חוץ מכמה חלאות. :) להוציא אותה קצת החוצה, לבלות איתה, להראות לה את החיים היפים, ולתת לזה זמן. בסוף הכל מסתדר, והיא תפגוש משהו שמתאים לה והיא לו.

למעלה