היי, צריכה יעוץ ועזרה

imthesavior

New member
היי, צריכה יעוץ ועזרה

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אז ככה: אני משוחררת...מסיימת עוד מעט פסיכומטרי ורוצה מיד מיד להתחיל ללמוד. לפני כמה אפשרויות של מקצועות שמעניינים אותי: אדריכלות, עיצוב פנים,ניהול (תיירותי או משאבי אנוש) ושיווק. וההתלבטות שלי היא כזו. אדריכלות זה בכלס מקצוע שלא נותן הרבה והוא גם בתחתית הרשימה שלי. עיצוב פנים זה מעניין אותי מאוד, ואני גם בתוך התחום הזה...אבל...זה או שאני מצויינת בזה ומצליחה בגדול או שאני "נופלת" ואז קשה לעלות בחזרה. כל הענין של שיווק וניהול ומנע"ס זה מענין זה יפה יש לי המון ידע בזה מלימודים קודמים ומקרובים אבל....תכלס זה לא נותן לי כלום אלא אם כן יש לי תואר שני. מה אתם חושבים? אני מאוד רוצה להגיע להחלטה והלוואי והיה לי זמן וכסף ללמוד את כל המקצועות האלה אבל אין. תודה :) עדי

מיקוד במה שמקדם

הי, קראתי את דברייך בעיון רב.העניין הוא, שרוב השיקולים שלך מתמקדים ב- "לא"- כתבת: אדריכלות- "לא נותן הרבה" עיצוב- לא עקבית בהתלהבות שלי ובהצלחה שלי שיווק וניהול ומנע"ס- "לא נותן כלום" מה כן מעניין אותך? מה מלהיב אותך? מה גורם לך לחשוב על אדריכלות כמקצוע מחד אם זה לא נותן הרבה? קחי דף ועט, כתבי לכל מקצוע שכתבת- מה כן יש בו שגורם לך לחשוב עליו ולשקול אותו. נסי לחפש דברים משותפים שעולים מהדברים שכתבת. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

imthesavior

New member
:)

ניסיתי את זה עוד אז. הענין הוא שאני יצירתית ומתעסקת באמנות וסרטוטים וכל הדברים האלה מאז שאני ילדה בגלל זה נמשכתי לאדריכלות ועיצוב פנים. אבל אני עדין חושב שאין טעם שאני אלמד משהו שלא יתן לי התפתחות בעתיד גם אם הוא מענין אותי. (במקרה אחר אני יכולה לקחת עיצוב פנים רק כקורס נוסף או משהו כתחביב ופחות כמקצוע) בגלל זה ההתלבטות שלי. ומע"ס- אני מכירה הרבה אנשים בתחום. זה מענין אותי, הגברתי את זה בתיכון, אפילו התנסתי בזה קצת...ככה על קצה המזלג. אבל עדין. לא יתן לי יותר מדי. ככה שהמקצועות כן מעניינים אבל לא עוזרים לי להתפתחות בעתין. אני לא רוצה ללמוד מקצוע מסויים ולהשקיע בו הרבה זמן וכסף ובסוף לעבוד במשהו אחר. תודה על העזרה בכל מקרה :)

הי שוב

הי, ענית תשובה חלקית לשאלה ששאלתי בהודעה הקודמת. ביקשתי שתכתבי מה גרם לך לשקול כל אחד מהמקצועות שכתבת- מלבד יצירתיות ושזה מעניין לא הרחבת. את כותבת שכבר ניסיתי לענות על זה בעבר ואני מבקשת ממך לענות על זה שוב, למען עצמך. הרבה מאיתנו מחפשים את התשובות בחוץ, שיגידו לנו מה לעשות, אבל בעצם מי שהולך לעשות את הבחירה זו את. את הולכת לבחור עיסוק ולחיות אותו שנים רבות. לכן, חשוב שתשקיעי עוד זמן ומחשבה כדי להגיע לתשובות הנכונות עבורך. וגם- כתבי מהם 5 הדברים שהכי חשוב לך שיהיו בעיסוק העתידי שלך. כתבת שאת יצירתית- האם חשוב לך לבטא את היצירתיות שלך בעבודה? אם חשוב לך לבטא את היצירתיות שלך- באיזו דרך היית רוצה שזה יקרה? באמצעים גרפיים , במלים, בחשיבה יצירתית ועוד. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

לנסות או לעשות?

הי יקרה, אם תחליטי שאת עושה את זה תעשי את זה! אם תנסי את זה.. יכול להיות שתעשי את זה ויכול להיות שלא. הדרך שבה את ניגשת מראש למשימה מאד משמעותית. גשי למשימות החשיבה מתוך כוונה ומחויבות לענות על השאלות ואני מאמינה בכל מאודי שתגלי דברים חדשים בעצמך. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

למעלה