היי צריכה עזרה דחוף

alfa and omega

New member
היי צריכה עזרה דחוף

שלום לכם! אני כותבת עבודה סמינריונית בנושא של פרסום משקאות אלכוהוליים. הכל הולך נפלא אבל יש בעיה קטנה אחת - אני צריכה לחלק את המשקאות לפי דרגת "החריפות" שלהם ואין לי מושג מה הסדר ההגיוני כי אי כמעט ולא שותה וממש לא מבינה בזה שום דבר. אני אשמח אם תוכלי לעזור לי לסדר ולחלק את המשקאות לפי סדר עולה/יורד ואולי אפילו לחלק אותם לקבוצות: בירה (גולדסאר וקרלסברג). משקאות אנרגיה ומרעננים (red square, bacardi breezer) שניהם בכלל יכולים להיכלל באותה הקטגוריה? יין ברקן. ליקר צ'מבורד. קמפרי מרטיני וויסקי (גרנטס) וודקה skyy citrus ו absolut זה בערך הסדר שבו סידרתי אותם אבל אין לי מושג מה ההבדל בין קמפרי למרטיני ומה זה בכלל. בבקשה תעזרו לי... אני אמורה אוטוטו להגיש את העבודה ואני כבר בשלבים סופיים וזה מה שתוקע אותי. בתודה מראש...

התייחסות

טוב, נתחיל מהסוף - גראנט'ס הוא בעל 40% אלכוהול, כמו וודקה אבסולוט. אני חושב ש-SKYY CITRUS היא עם פחות אלכוהול מ-40%, אבל לא בטוח לגמרי. בכל מקרה, יש לא מעט סוגים מוכרים של ויסקי שהם בעלי 43% אלכוהול (כמובן שיש גם יותר מזה), ולגבי וודקות, לפחות המותגים שאני מכיר הם 40% בד"כ, אז הייתי ממקם את הויסקי לפני. ב'משקאות אנרגיה' אין אלכוהול (הכוונה לרד-בול והחיקויים). במערננים (בריזר, סמירנוף אייס, וכו'). לגבי חוזק של שאר הדברים אני לא זוכר בע"פ. יין צריך להיות סביב 10-15%, ואת השאר אפשר למצוא בחיפוש זריז בגוגל.

alfa and omega

New member
צריך לסדר פחות או יותר לפי קטגוריות

ונראה לי שזה גם מתאים לחוזק באיזושהי דרך. בעקרון העבודה היא על איך פרסומות לאלכוהול פונות לגברים יותר מלנשים (פאתטי אני יודעת, אבל מה לעשות, על פמיניזם הכי קל לכתוב) ולפי זה פחות או יותר צריך לחלק לקטגוריות (משקה נשי גברי מה מתאים יותר לקוקטיילים ומה שותים סטרייט וכד', מי שותה יותר מה וכאלה)

temptation411

New member
זה קצת בעיתי..

כי יותר מדי קטגוריות אין פה רק הקמפרי והמרטיני נחשבים אותה "משפחה" שניהם אפרטיפים..משקאות שפותחים תאבון ונהוג לשתות אותם לפני הארוחה כל היתר בקטגוריה משלו.. האבסלוט והסקאי-וודקה הגראנטס-וויסקי השמבורד- ליקר והיין...אממ אה זה יין בהצלחה :)

alfa and omega

New member
אז אפשר לשים

את הרד סקוואר ואת הבקרדי בריזר באותה קטגוריה אולי אפילו יחד עם הבירה? נגיד: בירות, רד סקוואר והבקרדי בריזר יין ליקר ואפריטיפים וויסקי וודקה נשמע חלוקה שיש בה הגיון כלשהו? סליחה על הבורות אני יודעת שזה ממש מטומטם אבל בתור אחת שלא שותה כמעט ולא מבינה הרבה בעניין (אוהבת רק אבסולוט קוראנט, מרלו טוב וזהו פחות או יותר) אני די אבודה

alfa and omega

New member
מה זה כהילים?

הסמיילים אצלי לא עובדים אחרת הייתי מוסיפה איזה אחד פה...

temptation411

New member
כהילים

זה כל מה שלא בירה יין וכו :) ז"א שאת הליקרים האפרטיפים הוודקה והויסקי זה קטגוריה של כהילים

maxfain

New member
And the winner is

גרנט'ס בעל 43% וזה הופך אותו למשקה הכי חריף ברשימה שלך. בקשר לוודקות, קיבלת תשובה כבר.. קמפרי- אם אני לא טועה יש בו 28.5% אלכוהול, אבל עדיף שתשאלי את אורי, אם אני זוכר נכון הוא חובב רציני של המשקה. מרטיני- 16% לגבי הבריזרים למיניהם, הם פחות או יותר בחוזק של בירה.

מעניין

יש ברשת אזכורים לגרנט'ס עם 40, ויש לגרנט'ס עם 43. האמת שזכור לי שסקוטיים מאופיינים ב-43% לרוב.

maxfain

New member
ואללה..

עכשיו ראיתי את הלינקים, אני פשוט הסתמכתי על בקבוק שיש לי.. וגם הסתכלתי בבר אצלי.. שניהם 43%.. דרך אגב שכחתי לרשום את השמבורד מקודם - 16.5%

GHSI

New member
סדרי לפי

וודקה ג'ין רום טקילה וויסקי קוניאק ליקרים יין ובירה בטוח יש לך עוד משקאות שם.

למעלה