היי, צריכה עזרה...

neimann

New member
היי, צריכה עזרה...

אני נגשת השנה לבגרות המעשית באומנות (שעושים בכיתה י"ב), בעיקרון סיימתי לימודים שנה שעברה אבל בגלל שלמדתי במגמה הזו עם שכבה מתחתי אני נגשת רק עכשיו.
הבעיה שלי היא שהמוסד בו למדתי קצת לא עמד בהבטחות, ובקיצור- אין לי כ"כ מורה שתנחה אותי ותכוון יותר מכמה דק' מחר.

רציתי לשאול-
לפי מה שאני יודעת- צריך לעשות כמה עבודות שקשורות אלי וצריך לפרט בדף את תהליך העבודה, למה בחרתי בזה וכו'.
מה עושים בפרויקט? באילו קריטריונים העבודה צריכה לעמוד? צריך לעשות עבודה עם כמה טכניקות? (למשל- פיסול והדפס או רישום וכו') או שאפשר למשל להתמקד רק ברישום למשל?
צריך להעביר משהו דרך העבודה? רעיון או מסר? על איזה נושא? סתם נושא כלשהוא שקשור אלי? כל דבר?
העיקרון הוא שכבר יש לי רעיון ואבל אני יודעת רק בערך איך הפרויקט בכללי אמור להיראות, ואני לא בטוחה אם זה בכלל מתאים למה שצריך לעשות...אני מנסה לפתח אותו בכיוון הנכון...
איזה שאלות כדאי לי להתמקד על מחר עם המורה?
יש לי עד השביעי לאפריל להכין את הפרויקט להגשה, ובעיקרון אני בחופש מיום שלישי שבוע הבא ככה שיהיה לי כל יום את כל היום כדי לעבוד על זה...

זהו בנתיים, אלה השאלות העיקריות שעלו לי כרגע, אם למישהו יש תשובות אני ממש אשמח...

ybo4

New member
אנסה לשלוח עזרה

שתי תלמידות שסיימו בימים אלה את הפרויקט שלהן ונבחנו.

אבקש מהן להכנס לפורום ולסייע לך בהסברים.

ybo4

New member
אנסה שוב

אף אחת מהן אינה רשומה בתפוז, לכן העתקתי את שאלתך למייל ושלחתי לאחת מהן.

אבקש ממנה שוב לענות.

אולי יהיה לה נוח יותר להשיב לי למייל ואחזיר את תשובתה אליך.

מצטערת שאינני יכולה לענות, רק להגיד שכמתבוננת מהצד ראיתי עבודה שהורכבה הרבה מאוד מחשיבה ותכנון ואז הביצוע.

היצירות מעניינות, במיוחד בגלל החשיבה, ההתלבטות.

לאורך השנים ראיתי גם עבודות בינוניות למדי, שנעשו די במהירות והצליחו לעבור לא רע את הבוחן.

מקווה שאכן תגיע תשובה היום.

neimann

New member
בעיקרון חשבתי על זה כבר הרבה זמן...

על הרעיון והתוכן...דיברתי גם עם המורה שהנחתה אותי, ויש לי בעיקרון את הבסיס לעבודה, רק חסר לעשות אותה...פשוט רציתי לשמוע ממישהו שכבר עשה את זה ויודע איך הכל הולך...לדעת למה לכוון את העבודה יותר... ובעיקר איך מתנהלת הבגרות עצמה...

תודה בכל מקרה על הנסיון... :)

ybo4

New member
מצרפת את ההנחיות

כפי שהעבירה לי ר., שסיימה היטב את הפרויקט שלה בשבוע שעבר.

האמת שלא נתנו לנו הנחיות מפורטות לגבי איך עבודה צריכה להראות אבל לפי מה שאני יודעת העבודה צריכה להיות ממוקדת בנושא מסוים .
זה יכול להיות נושא עם מסר כלשהו- חברתי\פוליטי\אישי או עבודה בהשראת אומן מסוים או זרם מסוים באומנות.
לגבי היקף העבודה זה תלוי ומשתנה מעבודה לעבודה- יש תלמידות שעשו מיצג ויש בנות שציירו ציור..
לגבי טכניקות - אפשר להציג שימוש רק בטכניקה אחת - למשל צילום או רישום אבל מומלץ להראות יכולות בכמה טכינקות (דבר שיכול לבוא לידי ביטוי בתיק עבודות).
לגבי הדף עמדה אני מצרפת לך (כך כתבה עבורי ר.)קובץ שמסביר איך ומה צריך לכתוב בדף .

העתקתי לכאן את ההנחיות לגבי עדף העמדה:
הנחיות-דף עמדה לפרוייקט באמנות – 2 יח"ל
לצד תצוגת העבודות על התלמיד להציג חיבור קצר (כעמוד) שבו הוא מציג את נושא הפרוייקט, הרעיון והחשיבה שמאחורי העבודות. אין צורך להסביר בדף זה את תהליך העבודה כולו, אלא רק את תמצית הדברים שהם בגדר הצהרת כוונות וסיכום לאחר מעשה. על הדף להיות ערוך ומוגש בצורה אסתטית, ברורה וקריאה, מודפס בשני עותקים.אחד מצורף לעבודה השני יוגש לבוחן ביום הבחינה .
עריכה:
שם העבודה:____________
שם המגיש:_____________
טכניקה : ________________

הצגת הפרוייקט
- - תאור העבודה

- הנושא החשיבתי מאחורי העבודה רעיון ומסר
-
- אמצעים אומנותיים:פורמט,גודל,צבעוניות,חומריות
- סיכום קצר
דף עמדה יודפס בשני עותקים מנויילנים + שליחת קובץ למורה דרך המשו"ב או דרך המייל

הנחיות דפוס: דף A4 לאורך
פונט אריאל גודל 12 צבע שחור
שם העבודה ושם התלמיד ב בולד
השלט יוגש בשני עותקים עותק ראשון יודבק לקאפה , עותק שני יוגש למורה הבוחן + קובץ למייל

מצטערת שזה לקח כל כך הרבה זמן. מקווה שזה יעזור לך

למעלה