היי , צריכה עזרה :)

היי , צריכה עזרה :)

אני רוצה להכין כל מיני דברים מגניבים למשל זה http://www.merrimack.edu/~thull/fit.html קופסאות ודברים בסגנון , אבל אני לא מוצאת אתרים בעברית מישהו יכול לתת לי כמה מדריכים לא קשים מדי בעברית לדברים נחמדים שכאלה? תודה

ittaih

New member
העברית לא חשובה.

בכל מקרה, אם את רוצה לקפל "דברים נחמדים שכאלה" תצטרכי ללמוד את שפת הסימנים של האוריגמי. השפה שמלווה את הסימנים האלה יכולה להיות אנגלית (שאותה חלקנו יודעים), אבל מקפלים ישראלים גם מקפלים הרבה פעמים עם הוראות ביפנית או בקוראנית, שאותן רובנו הגדול ממש לא מכיר. כלומר, ברגע שלומדים ושולטים בסימנים המוסכמים של השרטוטים, אם השרטוט טוב אז לא חשובה השפה שמלווה אותו. להבנה טובה של שרטוטים כדאי לך להיכנס לאתרים של דגמים פשוטים יותר בעברית (אני לא טוב בלהפנות לאתרים, אבל גילה, גלעד נ. ואחרים יכולים לעזור), ואחר כך - "השמים הם הגבול"...

גילה או

New member
אתרים למתחילים

מלבד האתרים למתחילים המופיעים בקישורים של הפורום (אני מקווה שבקרוב יופיעו שם גם האתרים שאני כל הזמן מפנה אליהם )רצ"ב בזה עוד . בכל מקרה אם את רוצה להתחיל עם הסברים בעברית יש את החוברות של מירי גולן שניתן לרכוש אותם דרך אתר של המרכז הישראלי לאוריגמי .החוברות מעולות למתחילים .מצורף להם דפי אוריגמי .

סוגי דפים

סוגי דפים: נכנסתי למשל לאתר הזה http://www.oriland.com/studio/diagram.asp?ID=Crystal רשום שם משהו על הדף 1:2 מה זה אומר? אפשר להכין מדף מדפסת רגיל או שהם מתכוונים לגודל מסויים? יש דפים מיוחדים שצריך לקנות?? תודה

אמממ

לפי מה שאני יודעת את צריכה לקחת דף בכל גודל שבא לך אבל בתנאי שהוא יהיה שווה בכל הצדדים בגודלו... למשל 15*15 או 10*10

ophler

New member
תשובה

דף בגודל 1:2 זה אומר שהאורך הוא כפול מהרוחב: 10 ס"מ על 20 ס"מ למשל. למעשה זה כל ריבוע מחולק לשני חצאים. מדף מדפסת את יכולה לעשות דף בגודל 28 על 14 ס"מ.

אפרופו שפת אוריגאמי...

יש לכם אתר בעברית שמסביר על הסימנים של האוריגמי?? תודה רבה

billkarson

New member
אתר בעברית

בקישור המצורף- צורות בסיסיות וטכניקות קיפול.

giladznaor

New member
וואוו!!!!

זה אתר מעולה, ועוד בעברית! אני ממליץ להוסיף אותו לקישורים של הפורום. אומנם יש לי כמה מחלוקות על עיברות המונחים, אבל באמת כל הכבוד למי שהשקיע ותרגם את האתר!!!

למעלה