היי.. קצת עזרה יהיה נחמד:)

supersnoopy

New member
היי.. קצת עזרה יהיה נחמד:)

אני ועוד חברה סוף סוף השתחררנו וכרגע עובדות כדי לממש את החלום ולעשות טיול בדרום אמריקה!!! התכנון הוא להתחיל את המסע בין החודשים ספט'-נוב' למשך חצי שנה אם לא יותר... ורציתי לדעת על מה צריך לחשוב ולקחת בחשבון כאשר רוצים לצאת לטיול כזה? איך אני יכולה לתכנן את הטיול? כלומר איפה מתחילים ואיפה מסיים-באיזה ארצות מבקרים,וכמה זמן שוהים בכל ארץ? וכל זה תוך כדי התחשבות במזג-אוויר,כסף,ולהנות ממה שיש למקום להציע כמו קרנבלים,חופים,טרקים,ואטרקציות למינהם..? אני אשמח מאוד אם תעזרו לי כי אני כבר ממש מבולבלת ולא יודעת איפה להתחיל...

natyh

New member
ברוכות הבאות לפורום

באי נמקד את השאלה : מה מושך אתכן במיוחד : טרקים בהרים , טיול בין אגמים אולי נוף ירוק ? חופים טרופיים , ריקודים , מסיבות , אולי תרבות , אולי טבע פראי , אולי ספורט אתגרי ראפטינג בנהר, אדרנליןן ללא הכרה , טיפוס הרים , אולי ארכיאולוגיה אולי רק טיול ערים מוזיאונים מסיבות בקיצור מה אתם מחפשות במיוחד ? אם אתן לא יודעות להגדיר אז פשוט מומלץ להיכנס לחנות מטילים לשמוע הרצאות בקרוב לקרא כאן מאמרים שלנו שיעסקו בגדול באטרקציות ביבשת , לקרא חוויות של מטילים לצורך זה הוקם הפורום , לקרא ספרים ולהיאזר בסבלנות עד ספטמבר אוקטובר מן הסתם כבר תדעו בדיוק מה אתן מחפשות והכי חשוב : יהיה לכן מספיק כסף
.

supersnoopy

New member
תודה...

קודם כל בהצלחה עם הפורום, פורום נפלא!! אני מאמינה שאני עוד אקרא כאן המון!!! בקשר לתחום התעניינות אני רוצה להנות כמעט מהכל כלומר מוזאונים וחנויות לא כל כך הקטע שלי אבל מה שכן יותר מעניין אותי הנופים והאטרקציות כמובן שהכל במידה מסויימת.. הכוונה שלי זה שמאוד מעניין אותי לעשות איזה טרק אבל לא טרק ארוך מידי (זה נראה לי פשוט מפחיד מידי) אותו הדבר עם אטרקציות אני חולה על רכבות הרים, צניחות חופשיות, בנג'י, אופניים, אופנועים וכד' אבל שוב נראה לי שבנג'י וצניחות חופשיות אני לא יעשה שם כי הכל נראה לי כל כך חובבני שם(אולי אני טועה תקנו אותי אם כן..) זהו בעיקרון אנחנו בנות עם ראש פתוח והמטרה היא פשוט להנות כמה שיותר!

natyh

New member
תודה רבה על המחמאות

ביום רביעי הקרוב אעלה שירשור היכרות בו נכיר את היבשת ונכיר מי בפורום : שישור ההיכרות יתבצע בסגנון דומה לסגנון בו מתנהלות ההרצאות בחנויות מטילים: הסגנון למי שלא מכיר הוא כדלהלן המרצה מציג עצמו ומבקש מכל מי שהגיע שיציג עצמו יספר מתי הוא מתחיל לטייל מה התיכנון ליעד הראשון ואורך הטיול. לפי התשובות המרצה מחליט היכן להרחיב והיכן להתמקד יותר. ביום ד הקרוב אעשה דבר דומה לפי דרישת הקהל כאשר אשאיר הרבה מקום להרחבות נוספות. בדרך כלל הטיול משתנה עם הזמן כלומר הרבה דברים שמתכננים לעשות לא עושים והרבה דברים לא מתוכננים קורים פשוט בסגנון עם האוכל בא התיאבון , יש הרבה מאד מה לעשות שם אגב הם לא חובבנים ברב הדברים , יש כאלו שכן יש כאלו שלא , לצורך זה אנחנו כאן להמליץ מי כן ומי לא . אז אשאיר לנו לענות על עוד דברים רבים נוספים אני מאמין שאת אותה השאלה ישאלו עוד הרבה אנשים ביום ד הקרוב . כמו כן יש לנו כלי נוסף שנקרא שאלות נוספות , שנעלה אליו שאלות אופיניות ובמיוחד את השאלה הזו.

SOLO TREKKER

New member
טיול ארוך "בונה" את עצמו במהלך הטיול.

הגישה שלי בטיול ארוך היא לא לתכנן לטווח ארוך. תקראי, תשמעי הרצאות, תחליטי פחות או יותר באילו מדינות את רוצה לטייל ומהי המדינה הראשונה בה תטיילי. את הטיול במדינה הראשונה תתכנני קצת יותר, ותתענייני ותקראי עליה יותר, כך שתדעי פחות או יותר איפה בתוכה את רוצה לטייל. לתכנן טיול במדינה אחת זה כבר פחות נתונים ובלבול מאשר הנסיון לתכנן מס' חודשים במס' מדינות
. במהלך הטיול תפגשי מטיילים ומקומיים, תשמעי חוויות והמלצות, ותשני את התכניות הרבה פעמים. זו הסיבה שאין מה לתכנן לעומק יותר מידי קדימה. דבר נוסף - אם זה טיול ראשון, יכול להיות שתגלי שאת אוהבת במיוחד דברים שלא חשבת עליהם (למשל: את נרתעת מטרקים ארוכים, אבל ייתכן שתהני כ"כ מטרק קצר - עד שתחליטי לעשות יותר ויותר טרקים, יותר ויותר ארוכים). אז - כמו שאמר נתי - תתחילי בקריאה ושמיעת הרצאות על היבשת, תגבשי לעצמך רשימת מדינות שאת רוצה לטייל בהן, אבל תתכנני יותר לעומק רק את הטיול במדינה הראשונה (וגם שם - לא ברמת לו"ז מפורט, אלא ברמת "באילו אזורים את מעוניית לטייל"). תהני

supersnoopy

New member
וואי אתם כאלה חמודים

תודה על התשובות זה ממש עוזר, והאמת שאני מרגישה עכשיו קצת יותר בטוחה..

למעלה