היי קרן שאלה לגבי דמיון מודרך

Sunshine girl4

New member
היי קרן שאלה לגבי דמיון מודרך

לפי עצתך ,על מנת שמשהו יתגשם בחיינו, דרך טובה היא פשוט לדמיין את זה באמת קורה. הרבה פעמים אני יושבת ומנסה לדמיין את חיי בזמן הגשמת החלום אבל הריכוז שלי לא מצליח להשמר לאורך זמן. כל רגע קופצת לי מחשבה אחרת לראש ומסיטה את תשומת ליבי ממה שבאמת רציתי.
איך שומרים על ריכוז מלא ומתמקדים ברעיון אותו אני רוצה לראות .יש דרך ?

יש כמה דרכים

על פי הנסיון שלי יש מספר דרכים להיות בריכוז

1-דרך אחת להכנס לתת מודע,בדיוק כפי שקרן רשמה לדמיין שזה קורה .לא מצריך מאמץ מיוחד פשוט לדמיין ולרצות.
2-לשמוע מוסיקה לא שקטה וגם לא רועשת משהו כמו מוסיקה קצבית של 50 דקות ללא ההפסקה,אפשר למצוא ביוטיוב מוסיקה לספורט.ופשוט לשכב לנוח ולישון.מבלי לכבות את המוסיקה.לפני זה תנסי לדמיין את מה שאת רוצה.
3-לאחר ריצה /הליכה מהירה לאחר שהדופק שלך עלה תשבי על כיסא שיד אחת שלך מורמת ב90 מעלות ,אפשר להניח אותה במקביל למעקה על הכיסא --כמו שיש בכיסא שמיועד לשולחן מחשב,או להניח על משהו מקביל בכיסא,שהכל בבית שקט. תבהי בקיר שאין בו תמונות או צבעים-פשוט בצבע אחיד ,כדי שלא יקפוץ לך מחשבות. כל פעם שאת מרגישה עייפות היד תנסה ליפול ושוב תתעוררי...זה נקרא טכניקת מונרו.---הריכוז מגיע כשאת מסתכלת על קיר שאין בו הפרעות צבעים או תמונות.-את מה שאת צריכה לדמיין תעשה לפני שאת חוזרת הביתה לפני שהדופק עולה..המחשבה נכנסת לתת מודע.

מחשבות כמו לזכות בכסף --כמעט לא מתקיימות
מכיוון שהם לא אמיתיות.
מחשבות להתרפא ממחלות קשות או משהו שקשור לאהבה
ועוד..מתקיימות מכיוון שבתת מודע הם אמיתיות

מיקוד פנימי בדמיון מודרך

האם בכל פעם שאת מנסה להתרכז במשהו, עולות לך מחשבות שמסיטות את הריכוז שלך, או רק כאשר את מנסה לדמיין את עצמך מגשימה את אותו חלום?
זה נשמע כמו דברים מטרידים שאת צריכה לטפל בהם עוד לפני ההגשמה..

בנוסף, לא מספיק לדמיין את זה, צריך להרגיש את זה קורה. אם אין שום דבר שמכווץ שם כאשר מדמיינים, ויש רק התרחבות, אז ניתן להגשים את זה.
אם יש משהו מכווץ שם, כנראה שיש חסמים להגשמה הזאת. וזו הזמנה לטפל בהם.

אם באופן כללי קשה לך לשמור על ריכוז, מה שעושים כאשר קופצות מחשבות, זה פשוט לאפשר להן להיות, מבלי להתנגד להם ואחרי שעלו, להמשיך בתהליך. אם יש הרבה דברים מטרידים את יכולה לדמיין את עצמך בתוך בועה ותאמרי לעצמך שאת משאירה את המחשבות בחוץ, וכאשר תסיימי את התהליך תשובי ותהרהרי בהן שוב.
אלטרנטיבה אחרת זה לדמיין את ההגשמה בשעה מוקדמת בבוקר, בעת שהתעוררת, או לחלופין רגע לפני השינה. אלה שעות שהמוח נכנס למצב שקט דבר שמאפשר למחשבות של היום קצת להרפות. החשש הוא להרדם.

אני מזמינה אותך לנסות ולעדכן מה עבד לך.

אני לא רואה שום תועלת -מתוך נסיון

אני לא רואה שום תועלת לדמיין בתוך בועה ולתת למחשבות פשוט להיות.

עוד מימי כשהשלמתי בגרויות אחרי הצבא נתקלתי בהרבה אנשים שאמרו "קשה לי להתרכז תמיד קופצות לי מחשבות" בתופעה הזאת לא נתקלתי בזמן שלמדתי בבית ספר רק אחרי הצבא...

כמובן בתקופה הזאת לא ידעתי כלום על מיסטיקה
אז מה שהייתי עושה נמרח על פיסקה של כמה משפטים בספר היסטוריה במשך זמן --ופשוט נותן לדמיון שלי לעבוד ולראות את ההיסטוריה במקום שהעיניים שלי יראו משפטים ויחזרו עליהם כמו תוכי,התוצאה עד היום אני זוכר ויודע היסטוריה יפה מאוד.

כדי להוריד מחשבות שלא קשורות ולא יקפצו יש להיזהר מצבעים -זה כמו מסך טלוויזה שמעבירים תחנות,צבע אחיד מרגיע את המוח במיוחד על קיר ללא תמונות כדי להתרכז בעבודה עושה אותו הדבר וכך אף מחשבה לא קופצת לי לראש ..פשוט מתנתק מעצמי ומתרכז בעבודה. המחשבות הם התת מודע של המוח שצץ בכל פעם שאנחנו מפעילים את המוח.

אותו סמפטום, יתכן ריפוי שונה

אני מסכימה איתך שזה מה שעובד אצלך.
גם אם חווית אותם סמפטומים של מחשבות קופצות, לא הכרחי שמה שעובד אצלך יעבוד אצל כל אדם שחווה זאת.
מטופלים יכולים לבוא עם אותם סמפטומים, אבל הסיבות לסמפטומים, דרך הטיפול והריפוי, עבור כל אחד עשויה להיות שונה.
ושוב, אני פונה לשואלת, לנסות כל מה שמרגיש לה נכון, על מנת להשקיט את המחשבות. ואת מוזמנת לספר לנו מה עבד לך, אם תרצי. :)

Sunshine girl4

New member
טוב אז עשיתי מה שביקשת וניסיתי

שתי הדרכים לא הצליחו,ניסיתי גם את עניין הבועה וגם בלילה..מה שכן הגעתי במיקרה לסרטון מדיטציה ביוטיוב שהכניס אותי למוד נכון ועם ההכוונה שלו הצלחתי להתרכז הרבה יותר טוב.
הצלחתי לדמיין את עצמי מגשימה את החלום ונהנתי מזה מאוד הרגשתי שאני באמת שם. לגביי הכיווץ שאמרת לבדוק לא היתה התכווצות כלשהי ,הרגשתי תחושה מאוד טובה ברגע ש"היתי שם" אבל כן שמתי לב שכף היד שלי סגורה לאגרוף(האגודל גם מכונס פנימה) מה שקורה במהלך היום יום שלי בכללי, אז אני לא יודעת אם זה היה קשור ספציפית לזה.

הגשמה

מצוין! אני שמחה שמצאת משהו שנכון לך. גם אני מצאתי כמה סרטונים מצוינים ביוטיוב למדיטציות. לעיתים מדיטציה שהינה מונחית על ידי אדם אחר, או לחלופין מדיטציה עם רק מוסיקה נכונה, מאפשרת הרגעות והרפיה.
אם לא היה לך כיווץ כלשהו, והכוונה גם למשהו מכווץ גם ברמה אנרגטית, כמו תחושה שזה לא בסדר, אז כנראה אין לך חסמים מפני הגשמה.
פשוט תתמסרי לתחושה הזו כאילו את כבר בהגשמה עצמה. לפי תורת הסוד זה מספיק על מנת להגשים. יש שאפילו עושים לוח הגשמה, וכותבים או מדביקים תמונות של מה שרצו. ותת המודע יוצר זאת בשבילם.
לפי התטא הילינג יש לפנות גם לבורא ולומר שהדבר כבר נמצא בחיי, וכן בצורה הגבוהה והמיטיבה עבורך. (כי אף אחד לא רוצה לקבל כסף בדרכים לא טובות, נניח דרך תאונה)

בתחושה שלי ענין האגרוף מהותו בחשש מאיבוד שליטה בתהליך. האם זה מרגיש לך מדויק?

Sunshine girl4

New member
אף פעם לא חשבתי על איבוד שליטה בתהליך הגשמת

החלום שלי .מה שכן אני תמיד במרדף אחרי הצעד הבא בשביל להגשים אותו. ובכללי אני אוהבת שליטה בחיים שלי ושהכל הולך כפי שאני רוצה.
אז אולי זה קשור לזה

זה בדיוק זה :)

בדיוק תארת מה שחשבתי.
בתהליך מדיטציה צריך בדרך כלל להרפות.
אנשים שאוהבים להיות בשליטה על חייהם וחוששים מלאבד שליטה יהיה להם קושי להתמסר לתהליך מדיטטיבי שבו הם מרפים, ומאפשרים לעצמם לנדוד למחוזות רחוקים של הרוח.
לכן נראה שעצם החזקת היד בצורה של אגרוף כאילו משאיר אותך עוד כאן ועכשיו, ולא מאפשר לך להתמסר לתהליך במלואו.
תורידי לעצמך את ההבנה שזה בסדר לשחרר שליטה מבלי לאבד שליטה.
ועוד בתחילת המדיטציה תעבירי את תשומת הלב שלך לכל שריר בגוף שלך, מלמטה למעלה, כלומר מהרגליים ועד ראש, תכווצי ותרפי, ככה יותר קל לשים לב אם יש שריר מתוח.
ובמיוחד שימי לב לשרירי הפנים, החזקת הלסת, ובמקרה שלך גם ידיים.
את מוזמנת לשתף אותנו איך היה.

למעלה