היי קרניבורים יקרים, ערב טוב

orli997

New member
היי קרניבורים יקרים, ערב טוב

יש למישהו רעיון מה לעשות עם ק"ג אחד של בשר טחון עם המון שומן?
 

DCS

New member
אני הכי אוהב

קבב ואם קצת קשה בימים אלו עם מנגל או בורקסים ממולאים בבשר טחון ורוטב פיטריות.
 

orli997

New member
הבעיה שזה בשר עם הרבה שומן

ניתחן עם שומן נוסף , ולא סתם בשר שמן, לא משנה, נראה כבר מה אעשה בו תודה על כל מקרה
 

avi5199

New member
השומן רק עושה את הבשר יותר טעים

קציצות ברוטב עגבניות עם פסטה: מערבבים את הבשר הטחון עם פרורי לחם (או עם הלבן של שלש- ארבע פרוסות חלה מפוררות), 1 ביצה, חופן פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל , בצל אחד גדול מגורד בפומפיה... מערבבים עושים קציצות קטנות כמו כדורי פלאפל ומטגנים בשמן מכל הצדדים. מכינים רוטב מעגבניות - 5-6 עגבניות, שמן זית, הרבה שום, מלח, פפריקה, מבשלים עד שניהיה סמיך ( אפשר להוסיף רסק עגבניות להסמכה). כשהרוטב רותח מכניסים את הקציצות המטוגנות ומבשלים ביחד חצי שעה... מכינים פסטה ועל הפסטה יוצקים את הרוטב עם הקציצות...
 
אני היתי מכינה קלופס

ולכבוד טו בשבט קלופס עם פירות יבשים מתכון - גליל בשר (קלופס) עם פירות יבשים מצרכים: 1 ק"ג בשר טחון 2 בצלים קצוצים דק 1/4 כוס שמן רגיל 3 ביצים 6 ביצים קשות 2 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות 8 משמשים מיובשים, חתוכים 1/2 כוס שקדים גרוסים דק 1/4 כוס צימוקים 1-11/2 כפיות פלפל שחור גרוס 1/2 כפית בהרט 1/2 כפית כורכום 1 כף סוכר חום 1 כף פירורי לחם 1/4 כוס מי סודה 1-11/2 כפיות מלח גס( תלוי במליחות הבשר לאחר הכשרה) אופן ההכנה: 1. מזהיבים את הבצל בשמן. 2. בקערה גדולה מערבבים את הבשר, הבצל ויתר החמרים(למעט בצים קשות) ולשים היטב. 3. שמים רבע מהתערובת בתבנית מאורכת מנחים 3 ביצים קשות ומכסים בעוד רבע מהתערובת . מכינים שתי תבניות כאלה.מכסים בניר אלומניום 4. אופים בתנור בחום בנוני , מכניסים את התבנית ואופים כ- 45 דקות. 5מורדים את נייר האלומניום ואופים כ- 10 דקות נוספות עד להזהבה. קלופס מסורתי שאבי ז"ל היה מכין 1 קג בשר טחון בשר 2חצילים קלוי מקולף וקצוץ פטריות מאודות חצויות בצל מגורד חצי ראש שום חופן פטרוזליה קצוצה 3 ביצים 2 פרוסות לחם . מלח פלפל ,אגוז מוסקט.תמין. לערבב הכל לעיסה אחידה . מילויי 6 בצים קשות 3מלפפונים חמוצים חתוכים לחצי לאורכם ליצור שש קציצות גדולות ,לשתח את הקציצה ולשים ביצה מלפפון חמוץ ולסגור לגליל . להניח בצפיפות בתבנית מאורכת לשמן מעט ולפזר מעט פרורי לחם גרוסים גס. לאפות בחום בנוני . . ( מספיק לשתי תבניות.)
 
למעלה