היי, רוצה קצת להוציא את מה שיש לי על הלב

summer sun17

New member
היי, רוצה קצת להוציא את מה שיש לי על הלב

נתקלתי בפורום הזה והחלטתי לכתוב, לשתף. אולי מישהו יבין ויזדהה. מקווה שזה המקום הנכון.

אני מרגישה בודדה במלוא מובן המילה, אני חושבת שבחיים לא הייתי במצב כזה. במצב שאני בוכה כל הזמן בידיעה שאין אף בן אדם לצידי, שיכול לעודד אותי ולהיות שם בשבילי בטוב וברע.
חשבתי שיש לי חברות, אבל מסתבר שלא. אחת התקדמה ושכחה מי אני בכלל, אחת בעולם שלה, אחת מרוכזת רק בעצמה.
לפעמים אני חושבת שאם אני אעלם, אף אחד לא ישים לב. נמאס לי לכפות את עצמי, נמאס לי להתחנף, אני לא כזאת.. זה לא ברמה שלי.
חברות למעלה משנים לא זוכרות מי אני בכלל, לא זוכרות מתי עמדתי לצידן, שכחו הכל, שכחו אותי. ללא סיבה.
פשוט הגעתי למסקנה שאני מצד אחד לבד, אבל מצד שני אני כבר לא יכולה לתת אימון לאף בן אדם. בפני כל מי שנפתחתי, הוא רמס אותי, השפיל אותי. הכאיב לי. אני לא נותנת לאף אחד להתקרב אלי, לא נותנת צ'אנס יותר להיחשף. זה מגיע למצב שאני לא רוצה זוגיות, כי שם זה קורה לי הרבה. גם שם עד שאני נפתחת, משפילים אותי, פוגעים בי. למה, למה?
אני לא בנויה לזה, לא בנויה.
בפני כל מה שאני מציינת כאן הייתי מבינה אם הייתי בן אדם אכזרי ולא סימפטי. אבל אני ההפך הגמור מכל זה. אני תמיד יודעת להיות שם שצריך, יש לי סנטימנטים גם למישהו שהכאיב לי ויגיד לי שהוא מצטער, אני אף פעם לא זוכרת למישהו, אני רגישה, אני מחייכת, אני עוזרת, תומכת. ובסוף מה? פוגעים בי וממשיכים הלאה.
אני עוברת שינויים עכשיו בחיים, בדיוק סיימתי תואר ואני מתחילה דף חדש עם עבודה חדשה, יש לי משפחה נפלאה.

אולי זה הדבר שכרגע בחיים אני יכולה להתנחם בו. שזה הרבה, אני לא מלזלת. אבל לפעמים אני פשוט רוצה להיעלם ושאף אחד לא ימצא אותי.

מישהו גם מרגיש ככה לפעמים?

פריאל12

New member
שלום, שמש קייצית

בשורה התחתונה, אנשים יעשו לך רק את מה שתאפשרי שיעשו לך,
ויגרמו לך להרגיש את מה שתאפשרי להם.
אני יודעת, זה נשמע לא הגיוני - איזה אדם בוחר לתת שיתייחסו אליו בצורה דורסנית ומשפילה?
כמובן שבאופן מודע אף אחד לא יתן שזה יקרה.
עלייך להעריך יותר את עצמך - את יצור בעל תבונה, רגישויות וערכים משלו, ואין לאף אחד זכות
לרמוס אותך בשל מחשבותייך, ערכייך, אופן התנהגותך או מראך החיצוני.
אם מישהו בכל זאת עושה זאת, זכרי שאת זו את ואל תשני משהו ממך רק על-מנת להתאים לצפיותיהם של אחרים ממך.
אם מישהו מתייחס אלייך בצורה משפילה - התרחקי ממנו כמו מאש. אל תישארי ותצדיקי את התנהגותו ובכך תגמדי את עצמך.
אם הוא גימד אותך - הוא אינו ראוי לך. את יכולה פשוט להתרחק ממנו פיזית, ואת גם יכולה לשקף לו את הדברים.
האמיני לי, אם תעשי זאת - הוא ילמד להעריכך.

summer sun17

New member
...

אני מעריכה את עצמי, אני פשוט חושבת שאני נאיבית לפעמים ונוטה להאמין לכל אחד.
אני מסכימה איתך שאני עושה את בדיוק מה שציינת, אני פשוט מתרחקת בחזרה ולא מעוניינת באנשים שלא מעריכים אותי, מבחינתי אין להם מקום בעולם שלי.
פשוט זה תהליך וקשה אחרי זה לסמוך על אחרים שאת בידיעה שאין צדק בעולם ואת לא יודעת כבר בפני מי להיפתח..ושאת פשוט פוחדת להיפגע ולצאת מהמקום הזה של להתגבר שוב ושוב ...

פריאל12

New member
כשאני חושבת על זה

אני מעדיפה את הגישה הנאיבית על פני הגישה הצינית.
הגישה הצינית אמנם יכולה למנוע פגיעות, אבל אם חושבים על זה - כיצד נולדה הגישה הצינית
אם לא מניסיון של פגיעות חוזרות ונשנות עד כדי כך שהורם מנגנון ההגנה שנקרא: ציניות?
כשאת נאיבית זה נכון שאת אולי חשופה יותר לפגיעות (אולי, אני לא חותמת על זה, כי זה תלוי איך את מקבלת את זה)
אבל מצד שני את מאמינה יותר, בוטחת יותר, "נקיה" יותר...
למרות הפגיעות שחווית, את חייבת להאמין שיש עוד אנשים שונים מאלו שפגעו בך.
ו'צדק'? - הוא לא תמיד שם של כוכב

summer sun17

New member
אני מסכימה איתך

הגישה הצינית יכולה לעיתים למנוע ממך שתיפגעי.. והגישה הנאיבית עלולה לקחת אותך למקומות פחות נעימים כמו שקרה לי.
אבל אני בנתיים סומכת רק על עצמי וחושבת שיקח המון זמן לבנות אמון באחרים.

תודה בכל אופן על העידוד ...

arieshor

New member
summer sun17

בוקר טוב

עשית בשכל פתחת דף חדש.היה לך יותר טוב.

לפעמים בן אדם צריך להציל את עצמו.לעזור לעצמו.
מיום ליום הרגשה מישתפרת.

יקירתי שמש קייצית17

אם אין אני לי מי לי
תהני כל רגע בחייך עם הבן אדם שאת הכי אוהבת שזה את עצמך.
שבוע טוב:)

*רק אני*

New member

אני יודעת בדיוק מה את מרגישה, רק שאצלי אני שקופה גם למשפחה שלי. אם יום אחד אני אעלם, באמת שאף אחד לא ישים לב.
כל בוקר אני נלחמת עם עצמי לום, כי צריך להתמודד עם עוד יום שכזה.
ואני תוהה אם יום אחד ההרגשה הזאת תשתנה

הלוואי והיו לי מילות עידוד, אני רק יכולה להזדהות

פריאל12

New member
רק אני

אכתוב כאן דברים מאוד כלליים כי איני מכירה אותך או את משפחתך:
הרגשת השקיפות שאת מתארת, יכולה להיות הרגשה מאוד חד-צדדית.
לעתים אנו חשים תחושות שאינן מבוססות בהכרח על המציאות.
בכל מקרה, חשוב מאוד לפתוח את הדברים וליצור תקשורת כנה - לדבר.
אולי המשפחה כלל לא מודעת לדבר, ואולי הם מודעים אך אינם יודעים עד כמה התייחסותם
(או חוסר התייחסותם, במקרה זה) פוגעת בך.
זו זכותנו המלאה לבקש ואף לדרוש יחס מהמשפחה - המשפחה היא הבית והעוגן שלנו.
כאן אנו נכנסים לתמונה - אל לנו להישאר פאסיביים ולקפוא על השמרים.
יחסים הם נתיב דו-סטרי וכדי שיתייחסו אלינו, עלינו להתייחס גם לאחר.
בשורה התחתונה: לדבר! לומר מה מפריע לנו ועד כמה זה כואב לנו.
ואל חשש מפני התוצאה, כי מה הדבר הגרוע ביותר שיכול להיות? יכעסו עלינו? - מצוין!
יקחו לתשומת ליבם וישנו את התנהגותם? - הרי לשם כך התכנסנו

לא יפנימו ולא ישתנה דבר? - זה המצב הנוכחי.

*רק אני*

New member

אי אפשר להכריח אנשים לאהוב אותך.
לא תמיד שיחה פותרת את כל הבעיות.
אם היה להם אכפת, הם היו מתעניינים, אני לא צריכה שיתעניינו רק כי ביקשתי מהם ולא כי זה באמת מעניין אותם.

פריאל12

New member
רחוק מלהכריח, חביבתי

לפעמים מדובר רק בלהביא דברים למודעות.
נכון, שיחה לא תמיד פותרת בעיות, אך מפתיע כמה פעמים היא עושה זאת.
זה לבטח עדיף על פני שמירת הדברים בבטן והזנתו של האגו.

summer sun17

New member
אני מבינה מה את אומרת..

וגם שאת מנסה לפתור, לנסות לשוחח, להלבין את הדברים..את גם לא בסדר, מה שלא יהיה, את פשוט תצאי לא בסדר.
פשוט אי אפשר להכריח אנשים לאהוב אותך..

פריאל12

New member
אין לי הרבה מה להוסיף פרט ל-הישארי את.

מי שיאהב אותך, יתחבר אלייך

למעלה