היי רותי

מתולתלת

New member
היי רותי

הנה אני חייה וגם לי יש בעיה קטנה "גדולה" שמאוד מציקה לי ומעונינת ביעוץ אז ככה הבן שלי בן 9 ילד פעיל מאוד וכמו פעולתו ככה כיבתו הוא לא מפסיק לאכול הוא אוכל בארוחת הערב שלו כ-2 וחצי פיתות ונשער רעב כל היום הוא עסוק בלחפש מה לאכול הוא לא ילד שמן אבל לפעמים נדמה לי שהוא אוכל יותר ממני זה נורמאלי? האם צריך להגביל אותם בגיל כזה היום למשל אכלנו אצל חברים אחרי שעה הוא היה רעב מה עושים תמי

odeia

New member
אם מצבו הבריאותי תקין, אין תולעים

וכל מיני דברים אחרים, תתיעצי עם תזונאית האם הוא פעיל מאוד?

מתולתלת

New member
כן מאוד פעיל

הרבה הוא רץ ממקום למקום ולא יושב דקה אפילו במחשב לא מסוגל לשחק יותר מ-10 דקות כל היום הוא רץ קופץ משתולל

odeia

New member
אז אולי הכל תקין. תבדקי רק תולעים

וכאלו מרעין מבישין ואם הכל תקין - תהני ממנו, וגם אם לא, תרפאו ותהנו ממנו כל הזמן

מתולתלת

New member
אנחנו נהנים

רק שבערב אנחנו כבר הולכים לישון עם סחרחורת קלה
אתמול זה היה השיא כשהוא קיבל סחרחורת מעצמו וכמעט הקיא אבל לא נרגע

odeia

New member
מתולתלת, בולמסי אכילה באים על רקע

נפשי בדר"כ. אבל כבר כתבתי קודם, לשלול בעיות גופניות ואז להתייעץ עם דיאטנית במידה וזה באמת נראה לך מוגזם. את מכירה את הילד הכי טוב ויודעת אם זה באמת מוגזם ואם זה מפריע בחיי היום יום.

רותי ע

New member
הי תמי

רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך. שמחה לקרוא אותך
לגבי הבעיה שהעלית- אם הוא לא שמן והוא רעב אז לא נראה לי נכון להגביל. אבל כדאי לבדוק. אולי יש לו בעיה עם המטבוליזם? כדאי להתיעץ עם רופא ילדים. ונסי לשאול גם בפורום תזונה.

מירי,

New member
להגביל בלי להגביל

כמי ששמנה מאוד אני יודעת שבגיל של הבן שלך עדיין אפשר ללמוד לאכול נכון , ואם אין בעיה רפואית אז אכילה של כמויות גדולות תפריע לו בעתיד... אבללללללל - אם תגידו לו לא אז הוא "יעשה דווקא" והבעיה רק תחריף. הרבה שתיה (מים) ולמצוא עיסוקים אחרים אחרי שראית שהוא אכל די צורכו , ולדאוג מעל לכל להרגלי אכילה של ירקות וחבריהם... וזה רק אני מצד השמנים!(וכמובן שאני לא איזו סמכות מיקצועית)

למעלה