היי. רציתי לדעת אם זה חוקי לגדל טווס בגינה..

AVriL AddiCt

New member
היי. רציתי לדעת אם זה חוקי לגדל טווס בגינה..

יש לשכנים כאן ממול הבית שלי טווס...אני לא רואה אבל שומעת אותו.. והוא עשה לי כבר חור בראש... קיצר אם זה לא חוקי לאן אני מתקשרת להתלונן?

מבחינת חוקיות

אין לי מושג כמעט מה שכן שאפשר להחזיק טווס בלי שום בעיה כמו תרנגולת אבל העיריה יכולה לבקש ממנו להעיף אותו משמה אם יתקבלו תלונות עליו אם את מתלוננת לעירייה היא יכולה לבוא ולתת לו אזהרה שיעיף אותו

orelmor

New member
הטווס המפריע

אם את לא רואה אותו ומסתבר שזה לא טווס או עוף אחר כמובן אם זה לא לאן שהפנת זה כנס בשבילך וגם אם תתלונני זה יגרר למשפט... אני ממליץ לך לעזוב את האדם לנפשו ולנסות להתגבר על הראשים ואני מבקש ממך לשאול את זה במקומום אחרים כאן לא מתאים זה לא נגד עופות זה בעד...

AVriL AddiCt

New member
מה אתה קשור תגיד לי?

חשבתי שזה לא חוקי לגדל טווס ולא הבנתי מאיפה הוא השיג.. אז במקום להגיד דברים כמו :כאן לא מתאים זה לא נגד עופות זה בעד" תנסה קודם להבין מאיפה אני באה... אם הייתי יודעת שזה חוקי לגדל טווס אז סבבה שיהיה לו בכיף ובגלל זה שאלתי

orelmor

New member
מה זה מה אתה קשור..

מישהו מכיר אותך בכלל יא מתלוננת את כותבת כאן ושואלת אם את רוצה להציק לבני אדם זה לא המקום תני לבן אדם להנות ממה שהוא מגדל ואני אומר את זה רק בגלל מה שעשו לבן דוד שלי 30 תרנגולות העיפו לו וזה רק בגלל אנשים כמוך גם אני ניראה לי הבא בדרך שיעיפו לו בגלל נשים כמוך!! ואני לא יעזור לאנשים כמוך וגם מבקש מאנשים אחרים לא לעזור לה ולאנשים כמוה כי כמעט לכל אחד יכול ליקות שיתלוננו עליו...

AVriL AddiCt

New member
יוווו תגיד לי מה יש לך?

אני לא רוצה להזיק לטווס אני אוהבת בעלי חיים ואפילו יש לי 3 תוכים בבית.. הייתי כמעט בטוחה שאסור לגדל טווס אז רציתי להתלונן כי אם הטווס הזה סובל בגלל שאסור לגדל אותו בגינה פרטית היו לוקחים אותו למקום אחר...עם תנאים יותר טובים בסך הכל מנסה לעזור ואתה ישר תוקף

orelmor

New member
תקלטי!!

למה ניראה לך שאם את תעשי טוב לטווס אם את תגרמי לכך שהוא לא יהיה שם שם הוא מקבל בטח אוכל מים וכל מה שצריך.... ורק שתדעי גם תוכי זה לא חוקי בלי הגרה וגם על כך אפשר להתלונן וגם את גורמן סבל אם יש לך שלושה תוכים ולא מספר זוגי !!! ואותך ממש מבינים יא מלשינה את בעצמך לא יודעת מה את כותבת את כתבת שרצית להתלונן כי הוא מפריע לך!!

AVriL AddiCt

New member
לא רציתי להתלונן כי הוא מפריע לי

רציתי להתלונן כי חשבתי שזה לא חוקי...זה שהוא מפריע זה משהו אחר כבר ואם כבר מפריע למה אני צריכה לשמוע אותו צורח כל היום? אם מגדלים חיה כזאת צריך בית בנפרד ולא בבניין קומות עם שכנים!!! חשבת אולי שהרעש הזה מפריע? אי אפשר לישון בכלל ככה

בואנה חברה מה קורה???

תשמע אחי זכותה להביע מה שהיא רוצה וזכותה לעשות מה שהיא רוצה אתה לא יכול להחליט לה שום דבר תאמין לי שגם אם לשכנים שלי היה טווס הייתי דואג שהוא לא יהיה שמה גם אם זה אומר ריב איתם אתה לא מבין עד כמה קולו של טווס מעצבן וגבוה אצלנו בבית ספר באמצע הלימודים הטווסים של הפינת חי מתחילים לצרוח ואנחנו משתגעים מזה לגמרי וזה מחרפן אותנו אתה רואה תלמידים פותחים את החלונות וצועקים שכבר הם יסתמו את הפה כי אין סיכוי שאתה מתרכז עם קול כזה מכוער וגבוה תאר לך שזה היה ליד הבית שלך ובאמצע הלילה הוא מתחיל לקרוא תאמין לי אותו הדבר הייתה דואג שהוא יועף משמה לגדל טווס זה לא פשוט - רק אם יש לך הרבה שטח בשבילו ושזה יהיה רחוק מאנשים ואגב מקורו של הטווס כמו מקור כול בעלי החיים האלה הוא רק בטבע!! כי בשבי אין לו מה לעשות חוץ מלצעוק - למרות שיש כאלה שמגדלים בשביל היופי שלו

לא מכיר את הקול של הטווס אבל...

במקום מגורים שאינו מיועד למטרה של גידול חיות שאינן חיות מחמד, יש את מה שנקרא חוקי עזר עירוניים, בכל יישוב יש חוקים שונים, ובמקום אחד יכולים לאסור גידולי חיות משק באיזור מגורים, וביישוב אחר לא יהיה מגבלה לטוב ולרע, אני גם יודע שאפשר להתלונן על כלב שנובח אחרי 11 בלילה אצלי ביישוב שהוא יישוב די כפרי, ובכל זאת... אני מאמין שטווס שמרעיש מעבר לשעות המותרות יבדק ברצינות אם יתלוננו השכנים, בנאדם יכול לגדל תרנגול קורא, כל עוד הוא לא יקרא לפני 6-7 בבוקר.

orelmor

New member
הינה עוד משהו...

אני מגדל באיזור מוכף ביניינים יש לי רק נקבות אלווי שהיה לי באיזור ולא קילומטר טווס ואפילו בבית הספר אם היו עופות אחרות!!! אני עדיין חושב שלא צריך להתלונן כמובן לא הכפת לי אם תתלונני זה לא פגע בי!! רק רציתי שתדעי שאפר להתלונן על כך שאת מגדלת תוכים בצורה כזאת ולא התכוונתי להתעללות אלא להגרה וזה גם לגבי התרנגולות שלי והנה שנינו ממשיכים לגדל!!! שיהיה לך ולוכלם חג שמח ושקט!!!

שני דברים אליך:

1. אם התכוונת לענות לפותחת המקורית של השירשור אז אתה צריך ללמוד לשרשר, כי הגבת אלי ואל תאופיק. 2. התגובות שלך מאוד קיצוניות כאילו מישהו בא להתלונן עליך, מה בדיוק מפריע לך? התלוננו עליך מתישהו? תאמין לי שאם אתה היית מגדל טווס או אפילו רק תרנגול היו מתלוננים עליך במהירות, יש מקומות שגידול חיות תלוי במידת הרעש שלהם, אם יש לך תוכים, והם לא מרעישים אף אחד לא יתלונן, או שהם מרעישים אבל רק בשעות העירות שזה לפי חוקי העזר העירוניים מותר ואין חוק שאוסר זאת, גם אם יתלוננו לא יתייחסו לזה. אני גר ביישוב כפרי שתכלס אני יכול לגדל תרנגול שקורא כל בוקר, אני לא עושה זאת כי אני מעוניין ביחסי שכנות טובה, סביר להניח שאם התרנגולים היו נשארים אצלי אז היה יכול להיות לי בעיה עם השכנים, לצערנו אף אחד מאיתנו לא גר בחווה משלו, וכל עוד זה ככה אנחנו לא יכולים לגדל חיות ברמה כזו, אני מגדל 3 עיזים וכל עוד הם לא מפריעים אף אחד לא יתלונן וההיפך הנכון, אנשים מאוד מתלהבים. הקטע הוא שאם הם היו מסריחים או מרעישים מידי מעבר לשעות העירות המצב היה שונה לחלוטין. בשורה התחתונה היא כזו, אנחנו מגדלים להנאתנו חיות משק, משום שזה להנאתנו, ולא משהו עיסקי/מסחרי, זה בסדר, כי אז הם נחשבים חיות מחמד, ברגע שאנחנו עוברים את הרמה של חיות מחמד, וחורגים לכיוון הפרעה לציבור התושבים אנחנו לא יכולים להמשיך לגדל את החיות, אנחנו צריכים לכבד את המקום שאנחנו נמצאים, ואם אנחנו לא מרוצים אנחנו יכולים לעזוב, אני משאר לעצמי שכל אחד מאיתנו היה שמח לגור בחווה, אבל משום שאנחנו לא יכולים ואנחנו מגדלים את חיות המשק שלנו בצורה פרטית אז צריכים להקפיד על הכללים הנ"ל. לסיכום, כאשר מישהו נכנס לפורום בשאלה דומה לשאלתה של פותחת השירשור צריך לכבד את שאלתה, משום שזה המצב ואין מה לעשות כנגד זה. מעבר לזה, וויכוחים על האם מגדלים בצורה נאותה את החיות זה לא המקום מהסיבה הפשוטה, אנחנו לא שם, ואל לנו לשפוט אם החיה מוחזקת בתנאים טובים או לא, אנחנו באינטרנט ושוכחים לרגע שכאן כל אחד יכול ספר על מישהו שמגדל חיות בצורה ש"פוגעת" בחיות, ואי אפשר לדעת אם זה נכון או לא, זה לא תפקידנו לשפוט את המגדל האחר, אנחנו גם לא יכולים לשפוט אותו, בשביל זה יש אנשים שמוסמכים לכך, מעבר לזה אנחנו לא אמורים לעשות כלום. לידיעתכם.

orelmor

New member
לרונן שרון

טווס זו חיית משק?? התשובה היא לא... זה לא שלא חיבדתי את שאלתה הבהרתי שכאן זה לא המקום לשאול את דבים אלו... היא השתמשה בתקיפות במה שהיא כתבה אז זכותי להחזיר לה את אותו היחס... אם תסתכל בתשובתי הטווס המפריע ותקרע גם מה שרמתי תראה שדברתי אליה בכבוד ואז תקרא את התגובה שלה מה אתה קשור תגיד לי... ואז תקרא שוב את שלי ואז הכול התחיל היא כתבה אלי בתקיפות אני החזרתי.... יחס גורר יחס לא כך??

AVriL AddiCt

New member
קודם כל..עניתי לך ככה כי אמרת לי כאן לא מתאים

כאן זה לא נגד עופות זה בעד... ומההתחלה הכוונה שלי הייתה טובה..לא בא לי שאנשים יגדלו חיות שאסור לגדל בגלל זה רציתי לברר כאן אולי לא הבנת את זה מההודעה שלי..קיצר בוא נסיים את זה יפה..אין לי כוח למריבות חג שמח שיהיה

Amalthea

New member
חוקי העזר שונים בכל יישוב

ולכן רצוי לבדוק ולברר בעיריה. מה שכן, כמו שכתב תאופיק, גם על חיות מחמד "לגיטימיות" אפשר להתלונן. במיוחד אם הן מוחזקות שלא כחוק - כלב לא קשור ובלי זמם לדוגמא, והחוק הוא לרוב לטובת האנשים ולא בעלי החיים. לפעמים זה מנוצל לרעה על ידי אנשים שמאוד לא אוהבים בעלי חיים לצערי הרב. אבל - ניסית לדבר עם השכן ולבדוק אם אפשר אולי לפתור את זה בלי התערבות של העיריה? כי הקול של הטווס באמת בלתי נסבל, ונשמע לרחוק. דברי גם אם השכנים האחרים - לא יכול להיות שרק לך הוא מפריע, ואז תוכלו לגשת אליו יחד. את זה אפשר לעשות כמובן רק אם אפשר לדבר איתו, והוא אדם נחמד ולא אלים.

למעלה