לאודי-טרנסילבניה?חלק אריסטוקרטי?תלוי את מי שואלים ?-
ההונגרים אומרים שדוברי ההונגרית בטרנסילבניה הם הונגרים סוג ב',(אבל מתפעמים מההונגרית הצחה שלהם).
הרומנים אומרים דברו מה שאתם רוצים,אתם רומנים,
הבעיה שכך מתייחסים גם יהודי הונגריה ורומניה ליהודים מחבל טרנסילבניה(שמעתי במו אוזניי יהודי יוצא הונגריה אומר שהטרנסילבנים הם הונגרים סוג ב') .
לא שמעתי אף אחד שאומר שהם אריסטרוקרטים,אממה?,כשהעותומנים כבשו את חצי אירופה הם שלטו על רומניה ועל הונגריה כ-150 שנה,אבל לטרנסילבניה הם לא הגיעו,
ההתנשאות(אריסטוקרטיות) של תושבי חבל טרנסילבניה כנראה באה מתוך 2 סיבות:-
א.חבל טרנסילבניה היה בשליטת הממלכה האוסטרו הונגרית ממחצית המאה ה-19 עד אחרי מלחמת העולם ה-1 ,
הממלכה האוסטרו הונגרית נחשבה בזמנה כאימפריה אירופאית צבאית ותרבותית(הבירה וינה נחשבה ערש התרבות של אירופה)
טרנסילבניה,אע"פ שהייתה פריפריה של הממלכה,הייתה חלק מהאימפריה ,
לכן יוצאי טרנסילבניה בעיני עצמם הם אריסטוקרטים,
כי הם ממשיכי הממלכה האוסטרו הונגרית הגדולה והמפוארת,כשהם רוצים להגיד שמישהו קיבל חינוך טוב,הם אומרים הוא קיבל חינוך מ-וינה(בירת הממלכה)ומבטאים וינה עם י' בסגול.
ב. בעוד ששליטת העותומנים על הונגריה השפיעה על השפה והמנהגים בהונגריה, תושבי טרנסילבניה ההונגרים שמרו על ההונגרית הטהורה .
צ'אוצ'סקו-מאז עלייתו לשלטון ברומניה,עד מותו(המרד נגדו התחיל בטרנסילבניה) גרם להגירתם של מאות אלפי רומנים לחבל טרנסילבניה כדי למחוק את הלאומנות ההונגרית/גרמנית,,,וזה לא הצליח לו.
גם אשתי נולדה בטרנסילבניה(טימשוארה)לאמא טרנסילבנית ואבא מבוקרשט,
הלאומנות ההונגרית מושרשת חזק גם ביהודי טרנסילבניה לכן במשפחת אימה של אשתי יש שמות כמו,אטילה-מלך ההונים,אילדיקו והניקו(נשותיו).
אישתי קיבלה הנחייה מהסבתא ההונגריה(ילידת סאטמר) לא לשכוח בחיים את ההונגרית ,
לכן כשאנו מטיילים בהונגריה-היא מלמדת הונגרית(מקורית),את ילידי הונגריה .
,,,,,אלה היו-60 שניות על טרנסילבניה.
על הפירגון שלך ל"רענון" שלי אענה לך בהונגרית "קוסנם סיפן",
(רבקה מיכאלי אמרה פעם ב"ניקוי ראש" "קוסנם בזק"-זה קרוב).
,,,יותר חשוב- תגובות שלך לפירושים האסטרולוגים שלי-אני לא מקבל.