היי רציתי לומר שחוסר ה-b12

היי רציתי לומר שחוסר ה-b12

גורם לי לתשישות מתמדת, וכל הזמן הרופא תוקעת לי כדורים שאני שוכחת לקחת בכלל. ולדעת זה לא הכי טוב שאיני טועמת קצת בשר אדום. כל הזמן אני מסבירה לה שזה רק בגלל שאני נגעלת לא יותר מזה. (מה אני אוכל משהו שלא מזמן מתהלך?) אגב משהו חשב על זה שבהמות ממליטות רק אחד, ובעולם נשחטות כמויות אדירות של בשר. וזה לא נגמר אף פעם... סתם מחשבה שצצה לי פתאום.

monkilita

New member
ניסית אגוזים??

יש כל מיני שממש מלאים ב B12. לפי ידיעתי אגוזי ברזיל ממש מלאים בזה וגם פקאנים, הכל כמובן לפני קלייה. זה גם טעים וגם מזין. והרבה יותר כיף מכדורים, לא? עוד משהו ששמעתי, מרק מיסו - בכלל משחת מיסו זה המרכיב הצמחי שמכיל הכי הרבה B12 שאפשר..אפשר להשיג בכל בית טבע, או ללכת לאכול סושי צמחוני ולפתוח במרק מיסו מזין וטעים!!!

קחי זריקות או כדורים..

הפיתרון הטוב ביותר. ניתן ללמוד עוד מקריאת המאמר על בי-12 במאמרי הפורום.

דורון ק

New member
B12 ועייפות

אכן חוסר בויטמין B12 גורם לעייפות אבל עייפות יכולה להגרם מהרבה סיבות נוספות!? מחקר מעניין פורסם פעם בו בדקו את ההשפעה של ויטמין B12 בזריקות על רמת העייפות אצל אנשים ללא חוסר וגילו שהוא שיפר את רמת האנרגיה,מעניין אם בתנאים הקלינים של היום היו מגיעים לאותה מסקנה. זאת אחת מהסיבות שישנם ספורטאים הלוקחים בין היתר ויטמין B12 כ-קואנזים אדנוסילקבלמין(נקרא גם "דיבונקיזייד") ממחשבה שהוא ישפר את הביצוע הספורטיבי-כרגע המחשבה הזו היא בגדר מיתוס.

למעלה