היי, שאלה- איך לחסוך לטיול הגדול?

little moon

New member
היי, שאלה- איך לחסוך לטיול הגדול?

שלום לכולם, איזה פורום שימושי!!! אני חיילת משוחררת, רווקה. (בלי ילדים כמובן
). עוד יומיים אני עוברת לגור עם אמא שלי בת"א (עד עכשיו הייתה לי דירה בחינם בקיבוץ שלי). מתחילה עבודה שתכניס לי כ-4500 לחודש. כמו כן זוהי עבודה מועדפת לכן עוד כחצי שנה אקבל גם בונוס של קצת יותר מ-7000 שקלים. והשאלה שלי: אני רוצה עוד כחצי שנה לצאת לטיול בחו"ל. המטרה היא לחסוך כמה שיותר, כל שקל חשוב. אני רוצה לתת לאמא שלי כ-500 שקלים כל חודש כדי לעזור בהוצאות הבית, וכמו כן אני מניחה שאשלם על הרבה מהקניות בסופר. ביחד עם חשבון הפלאפון שאני משלמת בעצמי זה יוצא כבר כמעט 1000 ש"ח בחודש... שלא לדבר על קניות של כמה אלפי שקלים לפני הטיול (אוהל, תיק, נעליים, שק שינה, ביגוד וכו'...) אז מה אתם אומרים, אני צריכה להפסיק לחלוטין לקנות לעצמי בגדים, להפסיק לצאת בימי שישי ולהפסיק לעשן? (ההוצאות שלי על סיגריות הן כ-65 שקלים לחודש, בגדים אני לא קונה באופן קבוע אלא רק כשאני חייבת, ועכשיו אני חייבת כי החורף מתחיל ויש לי רק 2 חולצות ארוכות!). או שיש לי דרך לחסוך ועדיין להמשיך לחיות?
על מה אתם ממליצים לוותר לגמרי?

jol8

New member
היי

אני לא מאמין בסגפנות, ויהיה לך קשה לסחוב חצי שנה של עבודה מבלי להוציא על עצמך. תכיני לך תוכנית פעולה חודשית (מומלץ באקסל): ההכנסות הוצאות הקבועות - חשבונות, אוכל, עזרה לאמא, ... ההוצאות המשוערות - בגדים, בילויים, אירועים של חברים, מתנות... ממליץ להוסיף עוד כ-200 ש"ח על הוצאות בלתי צפויות בכל חודש. בסוף החודש תאפסי את המספרים של החודש שעבר על ערכים מדוייקים יחסית בשביל לקבל תמונה מדוייקת. חצי שנה זה לא הרבה זמן, ולכן התכנית שתכיני תהיה די קרובה למה שתקבלי בסוף. לפי הסכום שתקבלי, תתחילי לתכנן את הטיול, ואם יוצא לך קצת פחות ממה שרצית, או שתתפשרי או שתבקשי עזרה מאמא. בהצלחה רבה.

goldy

New member
עדיף להוסיף 15% ולא סכום קבוע

15% זה בין מינימום הכרחי לבין מורגש. למה שיהיו הוצאת בלתי צפויות? האים הסכום שהוצע באמת יספיק להן?

dify

New member
העצות שלי:)

לא הבנתי את החישוב שלך... הכנסה- 4500 שח לחודש :) הוצאות קבועות- 1000 שח לחודש... (שכוללות עזרה בבית, אוכל לעצמך, סיגריות ונייד) איזה עוד הוצאות את כבר מתכננת? נניח ששאר הדברים (בגדים, יציאות, ו...?) יעלו כ500 שח בחודש בממוצע (שזה הרבה מאד כסף אם את לא מתכננת לפוצץ הכל על מכנס אחד של מעצבת כל חודש). אז מה הבעיה? למה זה לא מספיק לאחלה של חייה? והנה חסכם כל חודש 3000 שח... בחצי שנה- 18 אלף שח... (בהנחה שתעמדי בסכומים הנ"ל) בגדים, אם את מסתובבת בתל אביב- יש אינסוף מקומות שבגדים עולים 20 שח לפריט, עם אינסוף מגוון (שוק הכרמל, שוק בצלאל, תחנה מרכזית החדשה, אלנבי, רחוב ביאליק בר"ג, הרחוב הראשי של חולון, השוק המדהים והגדול של ראשון בימי שלישי (שווה למצוא אוטובוס שמגיע לשם או חברה עם רכב) וכו' וכו'. את יכולה ב500 שח למלא מלתחה ענקית (אומרת זו שקנתה שבוע שעבר ג'קט אחד, 7 חולצות מחוייטות ו3 מכנסיים במאה שח!). לא לקנות אצל הראשון שאת רואה, תסתובבי, תנברי, תחפשי, יש כל הזמן מציאות. אני גם לא מבינה למה אוהל, תיק, נעלים ושק שינה צריכים לעלות אלפי שקלים- ביררת את המחירים עם כמה אנשים? חלק מהמוצרים את יכולה לקבל ממישהו שחזר מטיול וזה שוכב אצלו (יש אנשים שיש להם דברים במצב חדש) ואולי לקנות באתרי יד 2. דבר שני- תעשי סקר שוק לפני שאת מוציאה מאות שקלים על פריט, בטוח יש פערי מחיר (גם ככה אני חושבת שהערכה שלך מוגזמת) והכי חשוב- כשאני חשבתי לטוס לטיול כזה אמרו לי לא לקנות כלום כלום כלום בארץ, לעלות למטוס עם שקית כי שם הדברים עולים רבע ממה שהם פה ויותר משתלם לקנות שם. קחי בחשבון... תדברי עם כמה שיותר אנשים וקבלי טיפים. ואפילו לגבי נעליים- אותה נעל, אותו דגם, אותה חברה, יכולים לעלות בחנות אחת בחמישים-שישם-שיבעים אחוז יותר מאשר בחנות אחרת (!) זה יכול להיות הבדל מאד משמעותי- אז לחפש חנויות מוזלות, למצוא דגם שמוצא חן בעיניך ולחפש אותו בכמה חנויות שונות, אולי אפילו לקנות בדיוטי פרי, בטח לא לקנות בחנות הראשונה בקניוןם שבה את מוצאית את הנעל. בשורה התחתונה- את יכולה להינות עכשיו ולחסוך ולהינות אח"כ. אין סיבה שלא.

טיול לחו"ל אכן עולה הרבה כסף

מנסיון של אחות שיצאה. תרמיל אולי אפשר לבקש, אבל ברוב המקרים צריך שניים. נעליים- יש נעליים מיוחדות לטיולים שעולות משהו באזור ה300 שקל. בהנחה שהיא יוצאת לטרקים ארוכים, ההשקעה שווה את זה. לא שווה לקחת סיכון לצאת עם נעליים שיקרעו ביום העשירי. אוכל, מה שאפשר לקחת, היגינה אישית, בגדים, סה"כ הולכים לגור שם חצי שנה. הערכה שלי שהעסק יעלה לה כ-2,000 ש"ח, רק ההכנות. לזה יש להוסיף את השהייה שם וכו'. במקרה שלך נראה שיהיה לך קל לחסוך, 1,000 ש"ח כל חודש, בתוכנית קבועה. ולהפסיק לעשן הייתי ממליצה בכל מקרה. אם לא בשביל הבריאות, בשביל הכיס. נראה לי מטורף להוציא סכום כזה כל חודש על רעל. רק שכל אחד והבחירות שלו. בהצלחה.

goldy

New member
אני מציע ../images/Emo13.gif

"אני רוצה לתת לאמא שלי כ-500 שקלים כל חודש כדי לעזור בהוצאות הבית" __על סמך מה קבעת את הסכום הזה? תישאלי אותה מה צריך. "וכמו כן אני מניחה שאשלם על הרבה מהקניות בסופר." __עליכן לעשות את כל החישובים בבית: קודם יוצאים עים רשימה מדוייקת, אח"כ מגיעים לסופר. אים אתן עושות קניה משותפת אז תשלמי על דברים שאת רוצה וצורכת: אימך תעביר את הפלסטיק בקופה ובבית תחזירי לה במזומן את החלק שלך. "ביחד עם חשבון הפלאפון שאני משלמת בעצמי זה יוצא כבר כמעט 1000 ש"ח בחודש..." __האים את רשומה לתוכנית שמתאימה לך? תמיד כדאי להפסיק לעשן, בגדים רק מה שהכרחי, יציאות פעם בחודש. מכיוון שהטיול הוא המטרה הראשית שלך (לפני העזרה לאימא) אני ממליץ לך לחסוך כל חודש לפחות 50% מהשכר (באמצעות הו"ק לתוכנית חיסכון). לא ליבנות על הפיקדון אלא להתייחס אליו כאל בונוס שקיבלת בהפתעה (כאילו את לא יודעת שאת הולכת לקבל אותו).

chenshotokan

New member
לדעתי האישית - קודם תקביעי סכום שאת מקציבה

לטיול. כמה באמת את צריכה? הכי הרבה תשאר לעבוד עוד חודש - וזה יממן לך את כל מה שאת צריכה לטיול ואולי אפילו יותר. אחרי שאת יודעת כמה את צריכה לטיול תתחילי לתכנן מהיכן יגיע הכסף.. ומה עדיף לך יותר? יציאה של יום שישי או עוד 20$ לטיול וכו'. תערכי טבלה בסיסית הוצאות הכנסות בססיות ותראי אם איזה סכום את נשארת. אחר כך תערכי טבלה נוספת של הוצאות מזדמנות שיתכן שחשובות לך מאוד כגון יציאות ביום שישי, סיגריו, קנית בגדים מפנקים יותר... וכו' ותראי עם מה את נשארת.. במידה ותראי שאת נשארת עם פחות מהסכון שאת צריכה לחסוך כל חודש תתחילי לעשות קיצוצים.. כמו כן ממליצה לשים בצד כל חודש 100- 200 ש"ח נוספים להוצאות לא יודועות.. הכי הרבה תשארי בסוף עם 600-1200 ש"ח נוספים לטיול/ מתנה לאמא על העזרה שלה. בהצלחה

little moon

New member
ואו תודה

תודה לכולם, קיבלתי את ההצעה לערוך טבלת הוצאות חודשית, וגם את ההצעה לא לכלול בחישובים שלי את המענק... אספר לכם בהמשך איך הולך לי

למעלה