היי שאלה בנוגע להיתר

a white swan

New member
היי שאלה בנוגע להיתר

שלום

יש לי מגרש שהינו חלק מ״מושה״. המושה מחולקת לחמישה חלקים כאשר שלושה מהם שייכים לאותם הבעלים. ז״א אני ועוד שני בעלים.

המרפסת של אחד מהבעלים בקו 0 עם המגרש שלי ואני תכננתי לבנות בצמוד למרפסת ז״א גם בקו 0 שלו
האדריכל שלי הלך למועצה לבקש תיק מידע( אפילו לא הגענו להיתר) וכבר ביקשו ממנו עוד לפני התיק מידע שהם רוצים תוכנית העמדה של הבית ותוכנית פיתוח חוץ ובנוסף הם מבקשים תוכנית פיתוח של כללל הנחלה!! האם זה חוקי? על שאר הנחלה יש בתים קיימים כבר. הם רוצים שהאדריכל שלי יתכנן להם תוכנית פיתוח עם מיקומי חניות , אשפה וכו ושהבעלים יחתמו על זה
זה ממש תמוה בעיני וגם בעיני האדריכל שזו פעם ראשונה שהוא שומע על דבר כזה

החלקה רשומה בטאבו ויש הסכם חלוקה פנימי. ישבנו לעשות פרצלציה כדי שירדו מאיתנו בעניין הזה אבל אני לא יכולה לעשות את זה כי אני מתכוונת להיצמד לשכן שלי ואם אעשה פרטלציה הקווי בניין ישתנו ואהיה חייבת להתרחק ממנו 3 מטרים כמו מהצד השני, כמו כן פרצלציה עכשיו תיקח כמה חודשים ואין לי את הזמן הזה!

אני מתכוונת ללכת למועצה שבוע הבא. האדריכל היה שם עד עכשיו אבל הוא בטוח שזה מה שביקשו ממנו.
איך אני יכולה להוריד אותם מהעניין הזה של הפיתוח לכל החלקה? אני בחיים לא אצא מזה. אני התכוננתי לזה שבעלי השטח יצטרכו לחתום שהם מסכימים לתוכנית שלי ( ואם לא אני יודעת שאני אצטרך לכתוב מכתב בדואר רשום ואת כל התהליך..)אבל לא התכוננתי לדבר כזה.

בעלות ב"מושע" ברכוש משותף או קיימת חלוקה ב"ע" ?

נקודות להבהרה :
כשאת כותבת "נחלה" את מתכוונת לנכס מקרקעין שכנראה אינו חקלאי או בישוב חקלאי. ["נחלה" היא נכס מקרקעין בישוב חקלאי הכולל בתוכו את מכלול החלקות שהוקצו לכל "נחלה" [אדמה למגורים, ואדמות למטרות חקלאות]
כשאת כותבת "מגרש" את בכלל מתכוונת לבנין מגורים עם כ-5 דיירים כשכל אחד מהדיירים יש תת חלקה שנמצאת בבעלותו [להלן הדירה] ו...חלק במושע ברכוש המשותף [במידה ולא הוגדר במפורש בחוזה המכר] זכויות על הגג, זכויות בחצר, זכויות בחדר המדרגות ועוד...
האם קיים רישום "בית משותף" ? האם יש ועד ? האם קיים רישום בטאבו ?

מה ז"א המגרש שלי ? האם מגרש זה מסומן במפות התכנון ובטאבו כרכושך וצמוד לדירתך ?

שאלותייך מחייבות הסבר על המעמד החוקי של כל אחד מבעלי הזכויות, לא כפי שאת מבינה, אלא עפ"י מפת חלוקה [פרצלציה] וגיבוי מפורט בטאבו.

a white swan

New member
תשובה

אין הסכם שיתוף בטאבו. הרישום הוא במושע ואין הסכם שיתוף רשום. יש הסכם שיתוף פנימי שלנו.
זאת חלקה של 2 דונם לי יש מתוכה 434 מ״ר
יש רישום בטאבו לכל אחד מהבעלים
יש מדידה עם חלוקה מסודרת של חמשת החלקים של החלקה. על כל שאר החלקים בנוי בית חוץ מבחלק שלי. לא ברור לי למה מבקשים שאני אעשה לכולם תוכנית פיתוח עם חניות וכו׳. מקווה שעניתי על השאלה .

משמעויות בניה 1 חלקי 5 במושע בחלקה ללא פרצלציה מאושרת.

מדובר עדיין בתעלומה המקשה על התייחסות רצינית, אבל אשתדל תוך יצירת "קונספירציה" שתנסה לתאר מצב עניינים שלי לא כל כך ברור.

1. 2,000 מ"ר במושע מתחלק בשווה ל- 5 אנשים שלכל אחד מהם 400 מ"ר , לא ברור לי מהיכן נולדו עוד 34 מ"ר.

2. האם מדובר על אדמת רמ"י שבה הוחכרו 5 יחידות קרקע ללא פרצלציה ? שבהם יש הסכם שיתוף כללי בע"פ בין כל השותפים ? חוק המקרקעין קובע במפורש שבמקרקעין חייבים הסכם כתוב,

3. במצב העניינים הנוכחי [למיטב הבנתי] ובהנחה שאין הסכם שיתוף ומפת פרצלציה מאושרת [תצ"ר] בטאבו למרות ש-4 בתים מתוך 5 כבר נבנו עדיין זכותך וזכות האחרים משתרעת על כל החלקה ללא קשר לחלקים המבונים,אלא אם קיים מצב אחר שלא ברור לי.

4. מה ז"א לכל אחד יש רישום בטאבו ? כפי שאת מציגה יש רישום במושע, כלומר... ל-x יש 1 חלקי 5 מתוך שטח החלקה [2,000 מ"ר] וכך לכל אחד מהשותפים שלא מרצון יש 400 מ"ר שמיקומם לא הוגדר כי למיטב הבנתי אין הסכם שיתוף ואין מפת פרצלציה מאושרת.

5. למה מבקשים ממך לבצע מהלכים שנראים לא מובנים ?
כי...לדעתי היתה טעות לועדה המקומית לתכנון באישורי הבניה הקיימת [ל-4 הבתים] ומכיוון שהבניה שלך אמורה לסיים את המצב בו קיימת עתודה מקרקעין לא מבונה מבחינת הועדה המקומית לתכנון כל תא שטח ציבורי/שפ"פ/אחר שחסר עפ"י התב"ע ילקח מהמגרש שלך.

שוב...איני מכיר ויודע באיזה מקום מדובר, איזה תב"ע חלה במקום, מה מהות ההסכמים הפנימיים שלא נרשמו בטאבו כחוק .
האם מדובר על קרובי משפחה ?
האם לכל יח"ד במשוואה [מתוך ה-5] יש קיר משותף עם קודמו ? [קוטג'ים]
האם לכל יח"ד יש נגישות מלאה לכביש מוצא ? [או שמדובר בשטח כלוא חלקית ?
היכן חונים בעלי 4 יחה"ד שנבנו ? [באדמה ציבורית ? מדרכה ? חניה פנימית ?
האם נעשה שימוש באחד או יותר מיחה"ד במושג "זכות מעבר"/"זיקת הנאה" ?

אני מרגיש כמו חוקר.

nisimc

New member
זו בדיוק הבעיה!והבעיה שלך

אני התכוננתי לזה שבעלי השטח יצטרכו לחתום שהם מסכימים לתוכנית שלי

a white swan

New member
זה בסדר כי

הם לא אנשים שיעשו בעיות. וגם אם למישהו תהיה בעיה הוא זה שצריך להגיש התנגדות וזה לא אומר שהועדה תקבל את זה.. זה לא שהם מחליטים. שורה תחתונה הועדה מחליטה.

למעלה