היי, שאלה לגבי אנדומטריומה וכאבים אחרי הזרעה

ענבל ח1

New member
היי, שאלה לגבי אנדומטריומה וכאבים אחרי הזרעה

שלום בנות,
אני מפורום פוריות אבל חשבתי שאולי בשאלה הזו, תוכלו אתן לעזור לי יותר.
יש לי אנדומטריומה בשחלה שמאל. לפני שהתחלתי טיפול בפיורגון ואוביטרל לקראת הזרעה, נטלתי חודש גלולות להקטנת הציסטה ולפי הבנתי היא אכן קטנה.
ביום ראשון לפני שבוע עברתי הזרעה, מאז חוויתי באותו ערב כאבי תופת, בייחוד בשחלה שמאל שחשבתי שהם כאבי ביוץ.
בהמשך, לאחר נטילת משככים הכאבים התעמעמו ונחלשו. יומיים לאחר מכן, שלישי בערב, שוב כאבי תופת בכל הגב ובבטן התחתונה, בעיקר שמאל. רביעי בבוקר במיון לא אבחנו גירוי יתר למרות שאמרו שהשחלות ענקיות. הציסטה אובחנה אז כקרוב ל4 ס״מ.
ביום שישי בבוקר עלה לי חום והכאבים בצד שמאל טיפה התחזקו שוב, מותן שמאל, שחלה והקרנה לרגל. אבל בדקו אותי ושוב ללא סימן לגירוי יתר. החום עבר באותו לילה, ייתכן שסתם וירוס רגעי. גם הכאבים מאז התעמעמו אבל עדיין חשה בדקירות בצד שמאל בשחלה ולחץ במותן.
האם הכל מהאנדו׳ לדעתכן? ואם עדיין כואב לי מהאנדו זה מעיד אולי שההריון לא נקלט?
כי הבנתי שבהריון התסמינים נעלמים ולי עדיין כואב... או שזה מוקדם מדי?
סליחה מראש על החפירה ותודה לכל מי שקראה ועונה.

לואי84

New member
לא נשמע כמו וירוס...

ידוע בהחלט שההורמונים שמקבלים בטיפולים מלבים את האנדו' ויכולים להגדיל ציסטות. אגב, לא לכולן התסמינים נעלמים בהריון ככה שזה לא אומר כלום עדין...
חשוב לראות לא ממשיך לך היום כי אז אולי זה מעיד על זיהום.
האם את נמצאת במעקב של רופא מומחה לאנדו'? אם לא, ממליצה לך מאד להיות ולהתייעץ.
האם הרופא שעושה לך את ההזרעות לוקח את האנדו שלך ברצינות? חשוב שזה יהיה מישהו שמבין את ההשלכות ובואי נגיד שהרבה לא מתייחסים.

liats80

New member
גם לי לא נשמע כמו וירוס

תעקבי אחרי החום וכל שינוי שיש - כאבים או עליה של החום לגשת שוב למיון.
וכדאי מאוד להיות במעקב אצל רופא מומחה לאנדו.
ליאת.

ענבל ח1

New member
היי, תודה על התשובות

החום כבר נעלם מזה יומיים אז זה כנראה לא דלקת. הכאבים נחלשים, לפעמים מושכים לעצם הזנב. לתחושתי זו האנדומ׳. האם לדעתכם אני צריכה לעבור אבחון? ואיך עושים זאת?

liats80

New member
חשוב מאוד להתייעץ עם מומחה אנדו

הטיפולים מלבים את האנדו וכל טיפול עלול לגרום להחמרה במצב.
חשוב מאוד להתייעץ עם רופא מומחה שיבדוק אותך וילווה אותך במהלך הטיפולים.
את יכולה לפנות לאחת ממרפאות האנדו (רשימה מופיעה באתר אנד"י) או ללכת לאחד הרופאים באופן פרטי.
הבדיקה בד"כ כוללת שיחה על הסימפטומים ואיכות החיים שלך, בדיקה גניקולוגית ואולטרסאונד.
בהצלחה ותרגישי טוב!
ליאת.

למעלה