היי שאלה לגבי טיסה בהריון תאומים

אני אחת1

New member
היי שאלה לגבי טיסה בהריון תאומים

אחותי רוצה להגיע לארצות הברית (אלי!!:) בכדי ללדת את התיאומים בארצות הברית ואני מבררת לה את הנושא של הביטוח אבל אני גם צריכה לברר לה את הנושא של הטיסה . עד איזה שבוע מותר לה לטוס אלי? מחכה לתשובה תודה!!

אאאממממ

בואי נתחיל בזה שהשאלה שלך מאוד תמוהה בעיני וזה בלשון המעטה.
אחרי שתבררי את עניין הביטוח, תפני את אחותך לקבלת תשובה מהרופא שלה ולא מפורום אינטרנטי.
שיהיה לכן בהצלחה

נחמנית

New member
גם אני לא מבינה את השאלה

אחותך אזרחית או בעלת אישור שהייה לא לצרכי תיירות בארה"ב?

אני לא מבינה את הרעיון דווקא עם הריון תאומים שבו הלידה יותר מורכבת וכל דבר קטן עלול להסתיים בהוצאות ענקיות (בהנחה שאת גרה כאן את בטח מודעת לזה שקיסרי זה לא "בחירה" כמו בישראל, אלא הוצאה כלכלית משמעותית בטח בלי אישורי שהייה חוקיים).

רוצה גם להזהיר שכשאני טסתי מקנדה לארה"ב לצורך כנס של 3 ימים, החברה לא הסכימה להעלות אותי לטיסה בלי אישור מרופא שאומר שאני לא עומדת ללדת בקרוב (ומדובר על שבוע מוקדם יחסית 27). ההגירה בארה"ב שאלה מיליון שאלות ולקח הרבה זמן להכנס עד שהם היו בטוחים שלא באתי ללדת שם. וזה לא היה חריג, וזה כשמגיעים מקנדה שזו מדינה יחסית קרובה והם יודעים שהמערכת בריאות שם טובה וזולה יותר. גם אם היא תצליח לטוס אלייך יש סיכוי שהם ישלחו אותה חזרה ברגע שהיא נוחתת.

(הבהרה - אני ממש לא נגדך או נגד אחותך, כל אחד עושה אתה השיקולים שלו, אבל מדובר במשהו נורא רגיש והחלטה מאוד אישית ובעלת סיכון שרק אתם יכולים לקבל.)

באמת סיפור לא רגיל,

את יכולה לפרט קצת יותר?

ברוכה הבאה לפורום

אני אחת1

New member
זה גם בעיני לא שיגרתי

אבל היא אזרחית וזה אומר שאין שום בעיה שהיא תלד כאן ...
ואנשים מהמשפחה אמרו לה רעיון שאם תלד את התאומים כאן אז היא לא תזדקק לכל הניירת בשביל לאזרח אותם שכרוך בהרבה כאב ראש. (אזרח שלא גר פה אלא קיבל אזרחיות מההורים האמריקאים יכול לאזרח את הילדים שלו ( כלומר הנכדים של האזרח הראשוני -כאן זה מדובר שבעצם ההורים דלי יבקשו אזרחות עבור הנכד, זה מעשי אבל כרוך בהרבה פרוצדורות של ניירת וראיון וכסף שהם דורשים עבור התהליך .בקיצור זה לא המקום להרחיב אבל המחשבה של ללדת כאן היא לא ככ מנותקת מהמציאות מה גם שאמא שלי נפטרה וזה לא שהיא מרגישה צרוך מיוחד ללדת בארץ. ולכן אני בתור אחותה מאוד אשמח אם תגיע אלי אבל רק אם הרופא יאמר שהיא במצב בריאותי טוב לטוס קיצור הרחבתי סתם...
אני מבררת לה את עניין הביטוח והבנתי מחברות שמי שמגיעה לכאן ללא ביטוח לפחות בניו יורק היא מכוסה ויכולה ללכת לרופא כאן גם למי שלא אזרחית כי היא תקבל את הביטוח מהמדינה כי אין לה הכנסה גבוהה אבל שוב אני אומרת שאני מבררת את העניין של הביטוח לפני שהיא יכולה להתקדם בכל העניין הזה.

אני כן רוצה לשמוע חוות דעת של הרופא עד מתי הוא בסדר שהיא תטוס .
ובמצב הבריאותי של אותה התקופה. וזה בערך...
הפחד היחיד שלי זה שידוע שכאן בארצות הברית מריצים לניתוח קיסרי הרבה הרבה יותר מהר מאשר בארץ
שמגלים יותר סבלנות בעניין . ותודה לכל התגובות

forglemmigej

New member
האם נסיעה והוצאות רפואיות כמו שציינו כאן

לא יהיו הרבה יותר יקרות מאשר ללדת בארץ ואז לאזרח ,בכל מקרה זה יעלה..בארץ זו השפה, הכרות עם המקום, ניתוח קיסרי אם חוח צריך שלא יקרע אותה , אני רואה בזה טרחה מיותרת. מה אם חוח יקרה לה משהו בזמן הטיסה

alphadelta

New member
בהנחה

שיש לה ביטוח רפואי שמכסה אותה (וכמובן יכולת שהיה חוקית וכולי) , אז עדיף לשאול את הרופא שיקבל אותה פה וגם את הרופא בארץ. כל הריון הוא שונה, וכל אישה היא שונה. ולכן אין תשובה אחת.

boneguy

New member
הטוב, הרע, והטיפשי

הטוב:
מכיוון שהיא אזרחית, אז במידה ויעלו אותה לטיסה (תלוי באיזה שבוע היא, מצב ההריון, ואישור רופא), חייבים להכניס אותה לארה"ב. תיירים אפשר פשוט לסובב חזרה.

הרע:
מכיוון שאיו לה ביטוח מקומי, וביטוח טיולים לא מכסה הוצאות הריון, יהיו לה כמה אפשרויות, אף אחת לא טובה.

1. לשלם הרבה כסף - גם אם המשך ההריון יילך חלק, וגם הלידה, מדובר על עשרות אלפי דולרים. בד"כ עם תאומים זה לא כזה פשוט, וסביר מאוד שיגיע לקיסרי, פלוס לידה קצת מוקדמת יותר, פלוס יותר בדיקות לפני - אנחנו מדברים פה על עשרות אם לא מאות אלפי דולרים

2. לשקר ולהסתמך על שירותי בריאות של נזקקים - הרי אי אפשר לסובב יולדת מבית חולים, יש מקומות שלוקחים כל אחד. לא סגור על איכות החוויה, אבל מה שבטוח שזה בא על חשבון משלם המיסים.

3. להגיע לארה"ב ולהצטרף לתכנית ביטוח של אובמה-קר (חייבים לכסות מצב קיים), עולה יחסית זול, אבל ידרוש לא מעט בירוקרטיה גם כן, ועלות של כמה מאות דולרים בחודש.

הטיפשי:
מכיוון שהיא אזרחית, ונשמע שיש לה אפשרות לאזרח דרך חוק הסבא, היא תוכל לעשות זאת מתי שהיא רוצה ב- 18 שנים הקרובות בעלות של 3 כרטיסי טיסה לארה"ב. וקצת אגרות. עולה פחות מלילה באשפוז בארה"ב. ועם תאומים יהיה אפשוז, וכנראה ארוך יותר. ואפשר לשלב חופשה.

תגידי לה שתחשוב על זה יותר לעומק. אלא אם בא לה להיכנס לחובות שאין לה מושג מאיפה היא תצא מהם.

בהצלחה

למעלה