היי,שאלה לי אליכם

• פותח הנושא himv
  • פורסם בתאריך

himv

New member
היי,שאלה לי אליכם

היי,רציתי לדעת אם למישהו/י יש מושג מה משמעות השיר ימי הפרח והאהבה ועל מה הוא מדבר? כי זה ממש מעניין אותי,היו לי כיווני חשיבה אבל אני לא בטוח אז אני מבקש לעזרתכם/ן. תודה מראש ואחלה יום!

clyps

New member
שלום לך../images/Emo13.gif

ברוך הבא לפורום דבר ראשון
לגבי פירוש השיר, כשזה מגיע לשירים של קורין, מאוד קשה להשיג פרשנות.. אם בכלל ... קורין עצמה אוהבת שמפרשים את השירים שלה בשלל דרכים, והיא אומרת, שאצלה זה משתנה... לכן, קשה להוציא ממנה תשובה מדוייקת על כוונות ניסתרות בשיר, רמיזות או מטאפורות.. השיר נכתב ע"י יענקלה רוטבליט, וכמובן שהולחן ע"י קורין. פירוש השירים של קורין הוא נושא שכיח, שעולה רבות על סדר היום של הפורום... אנחנו אוהבים לשתף את הדעות שלנו.. ולכן, ספר לנו מה התאוריות שלך לגבי השיר... יהיה נחמד אם נהפוך את זה לשרשור פרשנויות.. כמובן שאתה מוזמן להישאר
שבת שלום!
שיר
.

himv

New member
לא יודע...

חשבתי על כמה כיוונים: כיוון שהגוף שאליו פונה קורין בשיר הוא בלשון נקבה,הסקתי שבטוח שיש פה מערכת יחסים,בין אישה ל-... ופה אני מתלבט,כי המין של הכותב/ת(שקורין שרה) לא מצויין,אז מה שאני חשבתי זה או על מערכת יחסים רומנטית בין גבר לאישה מבוגרת ממנו("בחצי הדרך אל הגורו ראית אותי בצבעי מסע",בדרך אל הגורו מדברת על בחורה שסביר להניח שהיא אחרי צבא,וצבעי מסע זה סממן לשירות צבאי)מה גם שיכול להיות שמדובר במערכת בין אח לאחות,כי גם במערכת יחסים כזו יש איזשהו אלמנט של חיבה ואהבה. למרות שנראה לי יותר שזו מערכת רומנטית,בגלל השם של השיר... ימי הפרח והאהבה... בכל אופן יכול להיות שזיינתי פה סתם בשכל ואין לי יותר מידי מושג,אבל סתם ככה חשבתי.ללא ספק שיר קשה מאוד לפירוש... מה גם שלא "ישבתי" על הפיענוח יותר מידי זמן,אז אולי יותר מאוחר אני אבין יותר טוב ביייייי חבר'ה יום טוב!

clyps

New member
המממ...

הדובר הוא גבר: "כשאמרת לי בוא שאלתי למה.." הפירוש שלך נישמע לי הגיוני מאוד... "מקל הקטורת שבא מהודו".. יכול להיות שמדובר גם בבחור שנוסע להודו, כדי "לחפש את עצמו"---> "רוח מן הים, קמה ונמוגה לכל החידות נמצא פותר..." אולי בחור שנוסע להודו, או בכלל למזרח.. ונפרד מהאהובה שלו, וחוזר אחרי שנים----> "איפה את היום אלוהים יודע, עשית מליונים או עשית תשובה..איפה שלא תהיי בטח את זוכרת.. ימי הפרח ואהבה..." זה מה שאני חושבת... סיפור אהבה לדעתי..
אגב, למה שלא תציג את עצמך יותר?,שם,גיל, מקום מגורים, כמה אלבומים של קורין יש לך, אילו שירים אתה אוהב, האם היית בהופעות? יום טוב
שיר
.

himv

New member
לפי עוד איזה ניתוחון קטן

אני חושב שמדובר בשני חברים שמחליטים ליסוע להודו"שניים תיירים את נפשם יתורו המריאו יחד אל הטיסה" לחפש את עצמם.והנסיעה הזאת מביאה לנתק בקשר רומנטי של אחד מהם,ואז שהוא חוזר ארצה הוא מחפש שוב את אהובתו,ואפליו נותן שורה סוריאליסטית בדמות"כל הכוכבים שבשמיים מתחו ביחד יריעת חופה." שזה מבחינתו מה שהוא רוצה שיהיה...ובסוף הוא נזכר כמה טוב היה לפני הטיסה בזוגיות שלהם"איפה שלא תהיי בטח את זוכרת ימי הפרח ואהבה"

clyps

New member
נישמע טוב../images/Emo13.gif

יכול להיות גם, ששניהם טסו יחד להודו... ועכשיו הוא פשוט ניזכר בזה... וחושב איפה היא היום...

himv

New member
יפה.נכון

יש משהו במה שאת אומרת,בטח יותר ממה שאני אמרתי... אני אופיר,21,צפון.שלום שלום! יש לי רק את האוסף,אני לא כזה מעריץ,לא בגלל שאני לא אוהב את קורין,זה ככה לגבי כל הזמרים,ככה אני...שומע לי בבית או באוטו וזה מספיק ומהנה... סתם השיר הזה נתפס לי בראש כי גם יש לו אחלה קצב... ולא הבנתי את המילים וסתם רציתי לדעת,אז הגעתי לפורום,שאגב בנתיים מאוד עוזר לי אז תודה

clyps

New member
שלום לך אופיר../images/Emo6.gif

נעים להכיר
תישאר איתנו, יהיה כיף
יש כמה שירים שכבר יצא לנו לחשוב עליהם.. זה מאוד נחמד לתת פירושים, לשמוע דעות של אחרים.. תוך כדי גם מגלים המון דברים על הכותב/ת... בכל אופן, הקצב של ימי הפרח ואהבה באמת טוב! ובהופעות הוא בכלל נהדר..
שיר
.

clyps

New member
כן הבנתי../images/Emo3.gif

ובסוף היא עושה :"אההההההההה אההההההההההההההה" **במנגינה של החיים בורוד** כי זה מגיע ישר אחרי

למעלה