היי, שאלה נורא מסקרנת.. לפחות אותי.

mr nice guy

New member
היי, שאלה נורא מסקרנת.. לפחות אותי.

אוקיי, סתם כבדרך אגב, אני בתהליך שיש בי סוג של אמונה אבל עדיין לא חזקה מאוד. אני מנסה להבין כל מיני דברים. כמו: אנחנו כמובן יוצאים מנקודת הנחה שיש אלוהים והוא שומר עלינו. אז איך אפשר להסביר שאין כבר נביאים? אפשר לטעון שיש לנו כבר מדינה והכל, אבל נביאים לא באו כדי לעזור לנו לכבוש שטחים אלא כדי לנסות להחזיר את העם בתשובה ולהפסיק את חטאיהם. עוד שאלה- המתנחלים מאמינים, עזבו עכשיו פוליטיקה, שההתנחלויות שלהם זה קודש וזה רצון ה'. איך תוכלו להסביר, שלפחות לפי טענת הפלסטינים, זה עיקר מקור השנאה שלהם אלינו? הבנתם מה אני מנסה לשאול? סתם 2 נקודות שעניינו אותי.

uuuaaa

New member
נסיון לתשובה

1. החל מסוף תקופת בית-שני הנבואה ניטלה מן הנביאים. חז"ל ביטלו את היצר של עבודה זרה, אך דבר זה גרם שלא יהיו יותר נביאים, כי צריך להיות איזון בין הטוב והרע בעולם, לצורך בחירה חופשית. ובכל מקרה, חז"ל אמרו ש"חכם עדיף מנביא", ובכל דור ודור ישנם חכמים. ואמנם המצב בדורנו הרבה יותר קשה מפעם, כי יצר הרע יודע שהסוף שלו מתקרב ולכן הוא נלחם בכל כוחותיו, כמו אדם שיודע שהולכים להרוג אותו. 2. אם הבעיה האמיתית היתה ההתנחלויות - המתנחלים היו מסכימים ברצון להתפנות. כי פיקוח נפש דוחה את כל התורה. אלא שהמתנחלים מבינים שאלו הם רק תירוצים, וגם אם יפונו - הפלסטינים ימשיכו לטבוח בנו ולנסות להשמיד אותנו. ובכל מקרה, לא משנה מה הפלסטינים טוענים. אם נחזור בתשובה - אף אחד לא יוכל לפגוע בנו.

הנבואה בטלה

ונשאר רק "רוח הקודש" שנחונו בה גדולי שראל לדורותייהם. הלכה - בידוע עשיו שונא ליעקב, וזה לא חשוב בדיוק מה יעשה יעקב, השנאה הייתה, קיימת ותהיה. ואין לנו אלא לנקוט במידת אבותינו ולשפוך שיח אל בורא עולם שיחוס על שארית הפליטה בארץ ישראל. בשורות טובות.

למעלה