היי, שאלה על הסדרה הישנה

LOLtown

New member
היי, שאלה על הסדרה הישנה

צפיתי בכל הפרקים בכל העונות של הסדרה החדשה.

באופן טבעי אני רוצה לראות פרקים מהסדרה הישנה. יצא לי לראות קטעים חטופים קצת מהדוקטור הראשון, הרביעי והשישי.... רציתי לשמוע על איזה פרקים אתם ממליצים? מאיזה עונה או דוקטור כדאי לי להתחיל? (מעדיפה לא להתחיל מהראשון) ואיפה אפשר להשיג אותם (עדיף צפייה ישירה, עדיף עם כתוביות, אפילו באנגלית- אבל לא חייב) ראיתי בינתיים שיש כמה ביוטיוב....

shaharEB

New member
ברוכה הבאה
?

ומצטרפת לשאלה

למרות שיצא לי לראות חלקים בודדים מפרקים ישנים, והשחור לבן והעיצוב לא הלהיבו אותי כל כך

מוגלי7

New member
The Caves of Androzani

הפרק האחרון של הדוקטור ה-5, לא פעם נבחר לפרק הטוב ביותר בכל הזמנים, אפילו בסקרים שנעשו אחרי תחיית הסדרה. (הוא ניצח את בלינק מספר פעמים)

התחלתי לראות אותו אבל מעולם לא סיימתי למען האמת. אולי בגלל המלווה הסופר-מעצבנת שלו בפרק.

LOLtown

New member
כן, שמעתי על הפרק. הכוונה לפרי? P-:

כדאי להתחיל מהפרקים שנחשבים הכי טובים, או משהו שייתן לי הבנה של מה שהולך שם? כי לפעמים בסדרה החדשה מדברים על כל מיני דברים שאין לי מושג מהם- בעיקר על גאליפריי, או יחסים של הדוקטור עם אדוני זמן אחרים..... או בכלל, מה קשור הדוקטור לכדו"א אם גאליפריי עדיין קיימת?

rakefet666

New member
אני אהבתי

את הדוקטור הרביעי (במיוחד הפרקים עם רומאנה כמלווה) ואת "חמשת הדוקטורים" שיש בו (לא כמו שאפשר להבין מהשם) ארבעה דוקטורים שעובדים ביחד (הדוקטור הרביעי מופיע בקאמיו לאיזה חצי שניה...)

ailag

New member
אני עכשיו משלימה את הסדרה הישנה

עם ידיד, ועד הדוקטור הרביעי בכלל הפרקים הלכו לאט מדי והאיכות שברה כל כך את ה suspension of disbelief שזה הרס. (זה שהם רצים כל הזמן באותם סטים וכל זה)
כמובן שזה בגלל שזה מלפני 40-50 שנה אבל שאלת מה כדאי לראות :)

בתחילת הדוקטור הרביעי זה יותר מהיר, אם כי בכל זאת דבילי. (ספוילר לסיפור הראשון שלו - קוראים לסיפור רובוט ופרק שלם הם תוהים מי הוא האויב הנורא. במקביל רואים רובוט דרך העיניים שלו. ואתם צועקים על המסך "נווווו זה רובוט")

השאלה מה את רוצה, אם את רוצה ליהנות או שאת רוצה ידע נרחב. הפרקים הראשונים למשל של הדאלקים הם חשובים בגלל מה שהם, אבל הם איטיים, נראים דביליים (לצופה מבוגר ב 2012) ממחזרים סטים (היי, לא היינו כבר במסדרון הזה?) וכו'. אבל זה דאלקים.

אני בכל מקרה ממליצה על הפרק הראשון - an unearthly child - אם כי לא על הסיפור הראשון. הפרק הראשון כתוב יפה לדעתי והקצב שלו יחסית טוב.

LOLtown

New member
גם וגם. ראיתי review על הפרקים שלדעת

מי שעשה את ה review נחשבים טובים, למרות שהבנתי שיש קונצנזיוס בעניין. אבל אני לא רוצה רק פרקים נבחרים- אני רוצה להבין מה קורה בהם- פרטי רקע כמו אופי הדוקטור והמלווה, על הדמויות שחוזרות על עצמן (מן הסתם על אדוני הזמן האחרים). יותר אני רוצה המלצות בכוון של עונות ודוקטורים. למשל שהבנתי עד עכשיו שכדאי פרקים של הדוקטור רביעי, ושאנשים לא אוהבים את השישי, וכל מיני דברים כאלה- מה מומלץ לראות, ממה כדאי להמנע.

והאמת שראיתי review ספציפי על רובוט, ואני כבר יודעת מה הולך שם...

ailag

New member
הפרק רובוט

שעות של "מעניין מה זה היצור המוזר הזה ולמה השם של הפרקים הוא רובוט" + "הו לא! קונפליקט! אני... מבולבל!!" (מפיל מצחוק) + CGI פרימיטיבי אם כי חביב :)

LOLtown

New member
היה שם בכלל cgi? נראה לי הכל היה שם בובות

גם לא נראה לי שהיה cgi בזמנו, בטח לא בתוכנית דלת תקציב כמו דוקטור הו....

ailag

New member
-=-=-

כשהרובוט גדל וקטן ונהיה אדום.. והתכוונתי כללית לאפקטים כמו איך שהוא רואה וכדו'.

Lior Knight

New member
בתור אחד שהשלים את כל הפרקים הקלאסיים

(בעיקר בדרכים שלא ניתן לציין בפורום)

כדאי לראות את כל הסדרה הקלאסית. נכון שלדוקטור הראשון והשני חסרים הרבה מאוד פרקים אז כעיקרון אפשר לראות כמה פרקים בודדים אבל החל מהפרק הראשון של הדוקטור השלישי כל הסדרה כבר שודרה בצבע וכל הפרקים קיימים במאגרים השונים אז ניתן בקלות לראות את כל הפרקים הנותרים.

אז תתחלי בזה ותראה אם הסדרה מדברת אלייך. היא מאוד שונה מהפורמט של הסדרה החדשה אז יכול להיות שלא תתחברי. אישית מאוד נהנתי מרוב הפרקים שראיתי אבל זה כבר עניין של טעם.

למעלה