היי, שאלה

Serf SaN

New member
היי, שאלה

אני יודע שאני קצת חוזר פה על נושאים שכבר התדיינו (אפילו בעמוד הראשון של הפורום), אבל לא מצאתי בשרשורים האלה תשובה מדוייקת למצב שלי.
אחראית המילואים של היחידה שלי התקשרה אלי לפני כניסת החגים כדי לבשר לי להגיע ליום מילואים אחד ביום חמישי הקרוב. (תקין, כי זה יוצא שבועיים לפני יום המילואים)
היא אמרה כמו כן שהיא שלחה גם צו. אף צו לא הגיע. מה אני עושה במצב כזה?
ליחידה שלי יש עבר מפואר בקריאה לאנשי מילואים בלי שיש להם צו תקין ביד (לא למילואימניק ולא ליחידה), ובסופו של דבר המילואימניק טוב הלב עשה את מה שהתבקש ממנו, אבל לא קיבל שום אגורה על הימים בו הוא שירת כ"מילואמניק". (כן, הצבא מספיק מטומטם לזה, והמילואימניק כנראה היה יותר מדי תמים ונאיבי והאמין להם)
עכשיו, תוסיפו למשוואה הזאת את הבוס שלי שלא מוכן לאשר לי לצאת למילואים בלי שהוא רואה צו מול העיניים.

מה עושים?
אם ביומיים הקרובים לא מגיע צו אל תיבת הדואר שלי, מה אני אמור לעשות?

guya72

New member
תשובה פשוטה

יש דבר חדש שנקרא פקס.
תבקש שישלחו לך עותק מהצו בפקס - כך אתה יודע שאכן יש לך מילואים ושלא עבדו עליך.
לא רוצים / לא יולים לשלוח צו בפקס ?
תפנה לקצין פניות ציבור (תחפש טלפון בגוגל), תשתף אותם בחששות והם יוכלו לבדוק אם אכן יצא לך צו ואולי גם לשלוח אותו בפקס

לדעתי - כבר מחר תתקשר למשרד קישור ותבקש שישלחו לך עותק של הצו בפקס.

armylawman

New member

Serf SaN

New member
שאלה נוספת

אם לא קיבלתי אף זימון רשמי בדואר אך כן התקשרו אלי, אני יכול "להתעלם" מזה?
אני רוצה לעשות את היום מילואים הזה, אבל לא רוצה להיקרע בין המעסיק שלי לצבא, ועוד בסוף לא לקבל על זה כלום.

אושי231

New member
ראה, אם תתעלם אתה עלול למצוא את עצמך

נפקד כי כמו שנאמר זה לא משנה מתי הצו הגיע, אלא משנה שהוא נשלח ומתי הוא נשלח.
היו לי מספיק חיילים שחשבו ש"אם תתעלם הצו יעלם" ומצאו את עצמם אח"כ עומדים למשפט- חבל.

הפתרון הוא כאמור שיחה עם המפקד בנושא שיחרור+ בקשה שישלחו לך צו בפקס.

בהצלחה

Serf SaN

New member
כן, אבל הבוס שלי לא מאמין לי לפני שהוא רואה

צו מול העיניים שלו,
ותכלס? גם אני לא מאמין להם. לא אחרי מה שקרה עם כמה מילואימניקים לפני.

וחוץ מזה, בלי צו - איך אני מקבל את הנסיעות באוטובוס שמגיעות לי?
ואיך אני בכלל מוודא שישלמו לי על היום מילואים, אם בסופו של דבר לא יגיע אף צו הביתה? איזה הוכחה יש לי כנגד צה"ל שהייתי אצלם ביום כך וכך אם אין לי את הצו מילואים, והגורמים ביחידה שלי לא מאמתים את מה שאני אומר?

אגב, מצטער על החפירה. אני סה"כ משוחרר חצי שנה וכבר זימנו אותי, וברוב טובי אמרתי כן.

Serf SaN

New member
שאלה אחרונה ודיי

תתעלמו מהודעה הקודמת, שלחו לי בסוף בפקס.

יש הבדל כלשהו בין צו קריאה שחתום ביד לעומת צוים רגילים מודפסים שנשלחים בדואר?

guya72

New member
לגבי תשלום נסיעות

במידה ואתה לא מקבל את הצו לביתך, אתה יכול ליסוע למקום האיסוף בתחבורה ציבורית (אוטובוסים + רכבת). עליך לשמור את כל הקבלות על הנסיעה.
בחיול - תמסור את הקבלות למש"קית / ק. קישור. הן אמורות לדאוג שתקבל החזר ממת"ש (כיום נקרא מופ"ת).
בהקשר לזה - מציע לך לבצע מעקב אחר הנושא. לוקח בערך כ-3 חודשים עד שהכסף נכנס לחשבון בנק.
אם אתה רואה שמשחקים איתך - תפנה לנציג קבילות חיילים (לי לקח כשנה לקבל החזר נסיעות - עד שפניתי לנקח"ל - ואז פתאום הכל הסתדר במהירות)

למעלה