היי... שאלה:

היי... שאלה:

אני שמעתי שלטרי פראצ'ט יש ספרי פנטזיה ממש טובים אז רציתי לשאול אותכם איזה ספרי פנטסיה שלו הייתם ממליצים לי לקרוא?

Maladict

New member
אז זהו שמוות זה בטוח...

שהוא הכי טוב!!! תקחי את הספרים מסידרת מוות... תתחילי עם תרועת המוות למרות שזה לא הספר הראשון של פראצ'ט בכל זאת יש בו הכי הרבה הסברים על העולם

ויימס

New member
סתם הצעה- צבע הכשף.

זה הספר הראשון. יש מין גישה מהפכנית כזו של להתחיל סדרה בספר הראשון. אני לא יודעת, נשמע לי מוזר, אבל תנסי. זה נשמע מטורף אבל זה עלול לעבוד!

limilu

New member
מה קרה לך?!

אני לא מבינה! איך אפשר להתחיל את זה בספר הראשון? אני ניסיתי, ואז התיאשתי כי זה היה משעמם... אני בטח אנסה מתישהו מחר לקחת אותו...

limilu

New member
מה קרה לך?!

אני לא מבינה! איך אפשר להתחיל את זה בספר הראשון? אני ניסיתי, ואז התיאשתי כי זה היה משעמם... אני בטח אנסה מתישהו מחר לקחת אותו...

ויימס

New member
מ ש ע מ ם ? ? ? ../images/Emo46.gif

טוב, אני עייפה מלהתווכח עם אנשים בנוגע לזה. לזה ולפירמידות. זה ספר נחמד, משעשע, מעניין, מקורי ומיוחד, עם דמויות טובות, עלילה מקורית, סגנון כתיבה טוב, דיאלוגים קולחים, ובורקס! (או.קיי, בלי הבורקס...) מה הבעיה של אנשים...?

RainBird

New member
גם אני נרתעתי מפרצ'ט בצבע הכשף. זה ספר כבד מידי, והוא לא כלכך מעניין בהתחלה.

The Mad Hatter

New member
"תרועת מוות".

הספר המושלם, לדעתי, להתחיל ממנו. אבל אם מדובר בפראצ'ט בכלליות ולאו דווקא בעולמדיסק, אני ממליצה על "בשורות טובות"-ספר כמעט מושלם. אני דווקא פחות ממליצה להתחיל מ"צבע הכשף", הראשון בסדרה. לי, לפחות, הוא היה טיפה נסחב (לא שזה מוריד מגדולתו, חס וחלילה! :)). "מעשי קסמים" (ככה קראו לו?) הוא ספר שיכול להיות די טוב להתחיל ממנו, אבל הוא בין הספרים הפחות טובים בסדרה, לדעתי. אהה, היה מסוכן להגיד את זה. טוב, הוא לא מהפחות טובים, פשוט עבר המוןןןן זמן מאז שנגעתי בו בפעם האחרונה. P:

Athaclena

New member
אני מסכימה איתך

בשורות טובות בשורות טובות בשורות טובות!!!

wild sands

New member
אני חושב שכדאי להתאים

את נקודת המוצא לקורא הפוטנציאלי. יש קוראים שמזדהים ונהנים מסדרת המכשפות (סוגת המכשפות?) ואז כדאי להתחיל מ-Wyrd sisters או Equal rite. יש קוראים שיוכלו להנות יותר מסדרת המשמר ואז כדאי להתחיל מ-Guards, guards!. כמובן שבשביל אלו ש-Ricewind מתאים להם כדאי להתחיל מצבע הכשף. זה נכון כאשר ממליצים למישהו שמכירים. מי שצריך לבחור לבד... אני מסכים עם ויימס כדאי להתחיל בהתחלה.

ויימס

New member
סוף סוף מישהו מסכים איתי פה!

איזו תחושה מעניינת ולא מוכרת! ...אגב, אני מתנגדת אידיאולוגית להחשבת equal rites כספר מכשפות, כי רק סבתא שם והיא לא הדמות הראשית.

wild sands

New member
ממשיך להסכים../images/Emo8.gif

אני חושב שצריך לשייך אותו לסדרת הקוסמים כמו Sourcery.

ויימס

New member
אה, הנה נתגלעה מחלוקת ביחסינו-

אני גם מתנגדת אידיאולוגית להחשבת כל ספר שהקוסמים והאוניברסיטה מופיעים בו כשייך לסדרה אחת, כי הקוסמים הם רק דמויות משניות. לכן, פולחני כשף וראינוע שייך לשונות, אריק, מעשי קסמים, interesting times ואור מופלא שייך לסתמרוח, איש הקציר ו-music שייך למוות. שלא לדבר על זה שחלק נכבד מהזמן אלו גם בכלל לא אותם הקוסמים.

למעלה