היי....שאלה...

puchit

New member
היי....שאלה...

קודם כל שלום וחג שמח! קניתי לא מזמן נגן אמפי3 256MB המוכר בחנות אמר לי שנכנסים לנגן בערך 80 שירים בפורמט אמפי3 ופי שניים שירים בפורמט wma כשהכנסתי את השירים למחשב, בפורמט אמפי3 נכנסו לי בסביבות ה70 שירים ובwma נכנסו 88 שירים... איך זה הגיוני?.... ולמה הוא אמר את זה?.....האם יש פורמט שבו נכנסים פי 2 שירים?.... תודה ושנה טובה...(=

rahmiel2005

New member
המוכר צודק במובן מסויים...

ב256 מגה ביית יכולים להיכנס בערך 60 שירים ובwma זה פי 2 . הדבר שהמוכר שכח להגיד לך שכמות השירים מתייחסת לאורך של 3 דקות בממוצע לכל שיר ובקידוד של 128 קילו ביית לשניה בmp3 ו64 קילו ביית לשנייה בwma. ברגע שמשנים את הקידוד ליותר גבוה יותר נמוך זה משנה את כל התמונה, כעיקרון אני ממליץ לך אישית על wma אבל תמיר את כל הmp3 שלך לקצב של 64 בwma ואז יכנסו לך בערך 120 שירים ב256 מגה ביית זיכרון. מקווה שעזרתי לך! המשך יום נעים וחג שמח.

weird dust

New member
אני חייב להגידש משהו

המרה מחדש של קובץ מומר כגון MP3 לוואמה פוגע באופן משמעותי בקובץ ואינו מומלץ כלל. מספר רב של פעמים השירים נהרסו לחלוטין ומספר פעמים השירים פשוט הפסיקו להישמע טוב. ואני ששומע בתקליטים לעבור לביט רייט נמוך כל כך של MP3 לא מצליח לשמוע כל מיני שירים כי הם איבדו חלק משמעותי מעצמם.

נדב8

New member
זה תלוי

חג שמח ושנה טובה גם לך. באיכות של השיר...ככל שהאיכות סאונד יותר גבוהה ככה הקובץ תופס יותר מקום ביחס לקובץ אחר שמקודד באתו סוג של קידוד באיכות סאונד נמוכה יותר. המוכרים לא תמיד המבינים הכי גדולים והם בד"כ מדקלמים לך מה שכתוב על האריזות של המוצר. כשמשווים את האמ פי שלוש ל wma אז עושים זאת בכלליות ולוקחים את האמ פי שלוש באיכות קידוד רגילה של 128 ביט ועוד כמה פרמטרים נוספים, ואת ה wma כ 64 ביט ועוד כמה פרמטרים נוספים. לכן יוצא בסוף שלפי התנאים שהיצרן מגדיר נכנס לך כפול wma מאשר mp3.

למעלה