היי...שאלה

היי...שאלה

אני עובדת זמן קצר יחסית במקום עבודה חדש, וחולקת משרד משותף עם בחור שהיה באותו חדר במשרד הרבה לפני. מאז שאנחנו יושבים יחד באותו משרד, הוא לא מפסיק להעיר לי הערות, ולהגיד שאני מפריעה לו. אני פריעה לו בכל דבר שאני עושה כמעט...כך משתמע מההתנהגות ומהתגובות שלו: כשאני מדברת בטלפון - אני מפגיעה לו ברוב המקרים. כשאני נכנסת ויוצאת מהחדר, יש לי תחושה לו נעימה שאני מפריעה לו. אני מפריעה לו אם אני מדברת איתו לפעמים. אפילו לשמוע מוזיקה בווליום סביר בהחלט, אני לא תמיד יכולה כי זה מפריעה לו. בקיצור...כל דבר שאני עושה, כמעט, פשוט מפריע לו. גם אם הוא לא אומר מילה, אני מרגישה את זה על פנוי ותגובותיו הלא רצוניות. למעשה הוא בחור מאד נחמד, שמאד הייתי שמחה להמשיך לעבודה איתו באותו משרד, אבל עושה הרושם שזה לא כל כך אפשרי. הוא טיפוס נורא לחוץ, שתגובותיו בלתי צפויות הרבה פעמים. הוא יכל להיות מאד נחמד, ופתאום הוא ממש לא. בקיצור...הוא בלתי צפוי, וזה משגע אותי. אני אף פעם לא יודעת מתי הזמן הנכון לדבר איתו ומתי לא. כל הזמן אני פוחדת שאם אדבר איתו, אוציא אותו משלוותו, ושוב אפריע לו. ושוב...הוא באמת אדם נחמד כשהוא רוצה, אבל כשהוא לא רוצה, הוא גם יכול להיות אנטיפט ברמות מטורפות. אני עושה הכל על מנת שלא להפריע לו. חוץ מזה...כשאני הולכת לעשות לעצמי קפה, אני מציעה לו גם. כשאני הולכת לקנות לאכול, אני שואלת אותו אם להביא לו גם. אני משתדלת להיות הכי טובה וסבלנית אליו. אנחנו אנשים מאד שונים, ואני מאד רוצה להסתדר איתו, ולא יודעת מה לעשות. ניסיתי לקבוע איתו שיחה קצרה ולדבר, אבל הוא אמר שהוא לא יכול עכשיו ושרק ביום שלישי הוא יוכל לדבר איתי. אני חייבת להגיד לו את הדברים לפני יום שלישי, אני מרגישה שאני אוגרת ואוגרת, ואני קרובה מאד להתפרצות. וזה בכלל לא מה שאני רוצה!! חוץ מזה...הוא גם מפריע לי בעבודה, בגלל שהוא מדבר בקול מאד גבוה בטלפון. מה כדאי לעשות? (נ.ב. אני יודעת שלבחורה הקודמת שישבה עימו בחדר, היו הרבה ריבים איתו. הם ממש לא הסתדרו, ובדיוק מאותה הסיבה. אני ממש לא רוצה להיות כמו הבחורה הקודמת. אני בעד לפתור את הבעיה אחת ולתמיד). מה עושים?

ברור

לי שאכן יש פה בעיה רצינית. אני בעד שיחה, אבל אל תצפי לאחריה לשינויים דרסטיים כי הוא לא יכל להישתנות משיחה אחת. אני חושבת שיש לו הרגשה של בעלות על המישרד מתוקף היותו הראשון שם. יכל להיות שתקופה ארוכה הוא היה לבד עד שהכניסו לו את השותפה הקודמת ואח"כ אותך. ברור לי שזה לא מוצא חן בעיניו, והוא יצר לעצמו אנטגוניזם לכל מי שיכנס לחדר בלי קשר אלייך. היתרון שעומד לזכותך, הוא העובדה שאת לא היחידה שמתלוננת. לכן, יש להניח שיאמינו לך אם תתלונני ותבקשי לעבור מישרד. בשיחה תאמרי לו בעדינות (לא באיום) שאם המצב לא ישתנה אז תבקשי לעבור מישרד. בנוסף תהיי חייבת להגיד למה את רוצה לעבור, ואת לא רוצה לפגוע בו. תקבעו כללי עבודה במישרד שיהיו נוחים לשניכם, ותיראו אם אתם יכולים לחיות עם אותם כללים. ברור לי שזו בעיה לא קלה.

דווקא אני הייתי מגלה קצת קשיחות

כי לפעמים צריך להעיר את הבן אדם יכול להיות שהוא מתוסכל בעבודה, שאולי עקב הוותק שלו הוא מרגיש שהוא רוצה קידום, או שהוא כבר רוצה משרד משלו, ואולי הוא סתם סוציומט ולא חברתי והוא מרגיש מאויים כל פעם כשנפש חיה וחביבה מגיעה לחלוק איתו באופן טבעי משהו כשהוא מרגיש כביכול שבגלל הבדלי הותק לא פייר שתהיו "שווים" את יכולה לנסות להיות עדינה, ולהגיד לו "לפעמים אני מקבלת הרגשה שאני מפריעה לך, היית מעוניין שנשב ביחד שנקבע חוקים כדי שאני אדע מה מפריע לך ואתה תדע מה מפריע לי, ונוכל ליצור סביבת עבודה יותר נעימה?" אבל לדעתי, אם הבעיה שלו זה תסכול, וככה זה נראה, הוא עוד יותר יתעצבן מפנייה כזאת שלך, ויחשוב שזו התנשאות והוא יוציא עלייך עוד יותר תסכולים וזה אפילו יכול ליצור שנאה מסויימת אז דווקא במקרה הזה קודם כל הייתי משתיקה אותו עם עובדה חד משמעית "תשמע ממיל'ה, אני חלק מהמשרד הזה בין אם אתה אוהב את העובדה הזאת או לא. אני לא יודעת מה הסיבה שאתה מתנהג אליי ככה, אבל זה כבר עניינך הפרטי. יש לך אופציה לשתף פעולה ושלשנינו יהיה כיף, או להמשיך בדרך שלך. אבל אני לא מתכוונת לשנות את ההתנהגות שלי ולהתחשב בך אם כל מה שאני מקבלת בחזרה זה הערות ופרצופים. אני מתחשבת במי שמתחשב בי. אני לא באתי לכאן לשחק אני באתי לכאן לעבוד. אני מעדיפה לעבוד בסביבה יותר נעימה, ואני אצור לי אותה איתך או בלעדיך. זו החלטה שלך אם לשתף פעולה או להמשיך לתסכל את שנינו. ההחלטה בידיים שלך" גם פה אני מניחה שהתגובה הטבעית הראשונית תהיה התנגדות, והוא לא יבין מאיפה נפלת עליו, אבל אחר כך זה ייכנס לו למוח, הוא יקלוט את מה שאמרת, יבין שאת חלק מהמשרד ושאת מחפשת סך הכל שלום, ואני מניחה שהוא ירצה לשתף פעולה. כי אני לא מאמינה שיש אדם שלא רוצה שיהיה לו כיף. והסתכולים שלו לא קשורים אלייך ואת לא צריכה לספוג אותם, נקודה.

אני מקוה שמחר באמת תתקיים השיחה

כי הוא רמז לי כבר היום, שזה לא כל כך יתאפשר גם מחר... במידה והוא ידחה את השיחה של מחר, אני מתכננת להגיד לו, שיחסי אנוש זה הדבר שממנו מתחילים ונגמרים הדברים. להיות גלויה ולומר שהשיחה שלנו היא הדבר הכי חשוב לי לקיים אותו בהקדם, ושאני מרגישה שאם אנחנו לא נדבר בדחיפות, אני אתפרץ.

בכיף ובהצלחה

ותראי, אני לא יודעת באיזה עבודה את עובדת, ולמה זה כל כך מסובך וצריך לקבוע שיחה כל כך רשמית באופן דרמתי. אני הייתי עושה לו STOP באמצע היום בלי לשאול אותו בכלל, ופשוט מתחילה לדבר. או תופסת אותו בסוף היום בדרך החוצה או בטלפון אפילו אחרי העבודה... מה, הוא ראש הממשלה? לא צריך שעתיים של שיחה 5 דקות ואמרת את שלך.... אפילו פחות

נכון...

הוא ראש הממשלה, אבל הוא מתנהג כאילו כל העולם על הקתפיים שלו. הוא כל הזמן לחוץ, ואין לו זמן לדבר. אז כשבאתי בבוקר הזכרתי לו שאנחנו צריכים לדבר, והוא אמר שישתדל לפנות זמן בהמשך היום. הוא באמת פינה מזמנו חמש דקות ודברנו. נראה לי שהעניינים יסתדרו. עוד לא קבענו כללים ברורים, כי לא היה לו זמן לזה, אבל פחות או יותר הבנתי מה עובר עליו, למה הוא מתנהג בצורה כזה, ולדעתי, יהיה בסדר. דברנו מלב אל לב, עכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב. תודה רבה לכולם

למעלה