היי!- שאלה.

• פותח הנושא LeeLo
  • פורסם בתאריך

LeeLo

New member
היי!- שאלה.

היי, שמי לימור, ויש לי כרגע 100 ש"ח (כן, לא משהו...), והחלטתי להשקיע אותם בקניית ספרים. אז... אולי תוכלו להמליץ לי על כמה ספרי מד"ב טובים (אני לא מנוסה בקטע הזה... נשמע נורא...), שאוכל לקנות בסכום הזה? בתודה מראש, לימור (ומקומות לקנייה, עם אפשר).

מה עם פנטסיה?

או שאולי התכוונת בטעות לשניהם... במד"ב הייתי הולכת על "המשחק של אנדר" (אורסון סקוט קארד) "המשכוכית" (קוני ויליס) "מלבד הכלב" (קוני ויליס) "ספר יום הדין" (קוני ויליס) פנטסיה "רומח הדרקון" (מרגרט וייס+טרייסי היקמן) "כישור הזמן (
)" (רוברט ג´ורדן) "חייל הנבואה" (דייויד אדינגס)
נעץ נ.ב.-מגיע לכם! קוטלי פנטסיה שכמוכם!

LeeLo

New member
את יכולה בבקשה לפרט ?

(פייי... קראת הרבה מהתחום!). אוף ! אני ממש רוצה לקנות הרבה ספרים, אבל התקציב שלי מוגבל ולא מצאתי ספרייה עם מבחר כזה של ספרי מד"ב ופנסטייה! . תודה...!

הלדין

New member
זו טיפה.

פרט לספרים "מלבד הכלב"(לא יודע. קוני וויליס נחשבת לסופרת מד"ב סופר-רך שגובל במיינסטריים. הומור טוב על סמך החלק שאני קראתי) "חייל הנבואה" (מה שנקרא פנטזיה למתחילים וכן חלק מסדרה בשם בלגריאד, אותה ממשיכה המלוריאן ואם את רוצה לקרוא על הקוסמים, יש את ´בלגראת´ ו-´פולגרה´) ן-"אנדר"(בוא נאמר שהם חושבים שזה איכות). "רומח הדרקון" ו-"כישור הזמן" נחשבות לסדרות ממוסחרות וכמה אנשים אפילו פיתחו אלרגיה לסדרות האלה. וכמובן, כמו שאמרתי זו טיפה. את יכולה לקרוא את "הרואים למרחק" מאת רובין הוב(אני עדיין לא בטוח אם זה גבר או אישה), את "שיר של קרח ושל אש"(שני ספרים בעברית, אחד בשני חלקים, ועוד אחד, בשני חלקים, בדרך, צפוי בפסח), את "אגדות"(אנתולוגית פנטסיה), את "חולית"(לא לקרוא את ההקדמונים. משעממים יותר מההמשכונים). כמובן שיש לאנדר המשכונים משלו וכן שני ספרים מקבילים וביניהם אל תקראי את צל ההגמון אלא אם יש לך נדודי שנה חמורים. "ארץ ים" מאת אורסולה לה גווין ועוד. כמובן "שר הטבעות" שנחשב ליצירת מופת(אני יכול להבין למה נחשב ליצירת מופת אבל לא את העובדה שבהשוואה לספרות של היום הספר משעמם להחריד, לדעתי). יש עוד אבל אני לא זוכר. רוב הספרים שם למעלה תורגמו לעברית.

LeeLo

New member
טיפה ?- זה המון.

תודה רבה ! למרות שעכשיו אני טיפה מבולבלת. בכל אופן, אני אחפש את הספרים האלה. אני הולכת ליודן ביום שלישי אחריי בית ספר, כי החנות היא במרחק הליכה בלבד... אני מקווה שאמצא שם ספרים שווים (ויתאימו לי לתקציב...!
).

tukh

New member
רובין הוב

זאת היא, וזה גם לא השם האמיתי שלה קוראים לה מארגרט אוגדן (או משהו דומה) והיא כתבה עוד סדרה אבל לא נראה לי שהיא תורגמה.

מה זה פנטזיה למתחילים?

אני לא חושבת שיש כזה דבר. אפשר להתחיל מכול מקום. אולי הכוונה היא לסדרות יותר מוכרות ויותר מיינסטרימיות, אבל עדיין לא ראיתי שום ספר שכתוב עליו "למתחילים" Fantasy For Dummies?

הלדין

New member
הכוונה היא:

אם מישהו רוצה להתחיל לקרוא פנטזיה והוא לא מחפש משהו מסובך אבל טוב. הנה דוגמה עם איזה ספר לא מתחילים: "שר הטבעות". זה דורש הכנה מסוימת. סדרת הפנטזיה הראשונה שלי הייתה "נרניה" ובהשוואה לשר הטבעות היא שיא הפשטות. למעשה, קראתי את שר הטבעות אחרי כמה שנים של קריאה בגיל 15. ניסיתי אומנם קודם בגיל 10 אבל העיניים הזדגגו מרוב עייפות.

הכנה לשר הטבעות?

זה שספר מד"ב או פנטסי לא הופך אותו לדורש הכנה. כל ספר שהוא. מישהו שחב פעם על רבי מכר למתחילים? נו באמת. אפשר להתחיל מכל דבר, השאלה היא מה מוצא חן בעיניך. ולא - דרגוןלנס זו ההתחלה הכי גרועה שיש.

אני לא כל כך מסכים

סדרת רומח הדרקון, סך הכל היא סידרה חביבה מאד. אמנם הרבה פחות טוב משר הטבעות, אבל יותר טוב מהארי פוטר. ספר קריא ומאד טוב למתחילים.

עצה לניצול מקסימלי של תקציב

תכנסי לסניף של צומת ספרים - יש בערימת המוזלים שלהם כמה ספרי מדע בדיוני מצויינים כמו :רסיסים של כבוד, המשכוכית, ארץ לא נודעת, אוסף הסיפורים זוכי ההוגו, שירת הגבישים. בסכום הזה תוכלי להשיג 4 ספרים. עוד אופציה: חנות הספרים של יואב בתחנה המרכזית בתל-אביב. אפשר למצוא אצלו ספרי מד"ב במחירים מוזלים ובמבחר יחסית גדול.

BoR|S

New member
המממ...

אני מניח שהתכוונת לא רק מד"ב אלא גם פנטזיה אז: מד"ב: המשחק של אנדר - אורסון סקוט קארד פנטסיה: סדרת עולם הדיסק - טרי פראצ´ט סדרת מחזור שער המוות - מרגרט וייז וטרייסי היקמן רומח הדרקון - מרגרט וייז וטרייסי היקמן לקנות ניתן בסטימצקי... בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

preacher

New member
יש מעט אפשרויות

בגלל המחיר של ספרי מד"ב בעברית, אם את רוצה יותר מספר אחד במחיר הזה הכי כדאי לקנות את ספרי אמבר של זילאזני שעולים 35-40 ש"ח כל אחד. אזהרה: זה יגרום לבזבוז נוסף של כסף כשתרצי לקרוא את יתר הספרים... אבל זה שווה את זה. הספרים: 1. תשעה נסיכים לאמבר 2. תותחי אבלון 3. בסימן חד קרן 4. ידו של אוברון 5. ממלכות התוהו אם את קוראת אנגלית יש את כולם וגם את הסדרה השניה והקצת פחות טובה(עוד 5 ספרים) בכרך אחד שעולה 89 ש"ח, וזו לדעתי הדרך הכי משתלמת לבזבז את כספך (וישאר לך כסף לבורקס).

LeeLo

New member
../images/Emo51.gif

קודם כל, תודה לכולכם- עזרתם לי מאוד שהצעתם לי ספרים ואפשרויות שונות. אבל, לצערי ככל הנראה אני אוכל ללכת רק ליודן, משום שזה קרוב לבית הספר שלי... על עולם הדיסק שמעתי ממזמן, אני מקווה שאני אמצא אותו (ובמחיר סביר!). אני חושבת שאני באמת אקנה את ´תשעה נסיכים לאמבר´ (אם אמצא), ואם זה יעניין אני אמשיך. גם ´המשחק של אנדר´ נשמע מעניין (שמעתי את סיפור המסגרת, והביקורות). ואולי אני אקנה גם ספר באנגלית. בעקרון המטרה היא לנסות ולקנות 2 ספרים, אבל לא נראה לי שזה יילך...

אודין

New member
אני ממליצה מאוד

על "המשחק של אנדר" כמד"ב, וכפנטזיה "דרקונים של דמדומי הסתיו" מסדרת רומח הדרקון.

Boojie

New member
לגבי יודן,

לא יודעת איפה את גרה, אבל ביודן שאני מכירה (מרכז חורב, חיפה) יש להם מדפיה של ספרים משומשים (הסדר "השאלה" שמקובל בדי הרבה חנויות - מוכרים את הספר במחיר נמוך, וקונים אותו בחזרה מהלקוח במחצית הסכום כשהוא רוצה להחליף), ואפשר למצוא שם ספרים (כולל מד"ב, מדי פעם - זה תמיד תלוי במה שאנשים בדיוק החזירו) במחירים מאד זולים יחסית למחיר המלא, ובדרך כלל גם במצב טוב. אם גם בסניף שקרוב אליך זה ככה, הרי ששווה לך לבדוק את זה.

למעלה