היי :) שאלות לגבי לזניה

styxgirl

New member
היי :) שאלות לגבי לזניה

ראיתי את המתכון הבא: http://food.walla.co.il/?w=/903/642802 (מצורף למטה)
ורציתי לשאול אתכם כמה דברים כי בטוח אתם מבינים בזה יותר ממני

1. קניתי עלי לזניה. האם צריך לבשל אותם או לשים אותם ככה יבשים בתבנית וזה כבר יתרכך מספיק לבד? במתכון כתוב שאם משתמשים בפסטה אז לבשל קודם אבל לגבי העלים האלה אני לא בטוחה.

2. לא כתוב במתכון על איזה חום ובאיזו תכנית עושים את כל זה. אני מניחה שטורבו, תקנו אותי אם אני טועה, ולגבי החום זאת ממש תעלומה.

3. ברכיבים כתוב רוטב עגבניות (?) ובהכנה כתוב רסק עגבניות. מישהו יכול לשפוך על זה קצת אור? קניתי "עגבניות מרוסקות" או "מקולפות" או משהו כזה. לערבב את זה עם רסק? מה לעשות?

תודה רבה לכל העוזרים! זאת הפעם הראשונה שאני מנסה להכין את זה וזה לאירוע חשוב ביותר.

מצרכים ללזניה בשר וגבינה

חבילת דפי לזניה או ספגטי עבה
400 גר' גבינה צהובה, עדיף מגוררת
לרוטב הבשר:
500 גר' בשר טחון
400 גר' רוטב עגבניות
חצי כוס מים
מלח ופלפל
אורגנו - לבחירה
בצל קצוץ
3/2 שיני שום כתושות
לרוטב בשמל:
כוס וחצי חלב חם
4 כפות קמח
חצי חבילת חמאה קטנה (בערך 4 כפות)
שמנת מתוקה
מלח פלפל
לזניה בשר וגבינה - אופן ההכנה

1. אם בוחרים להשתמש בספגטי אז מבשלים אותו לפי הוראות היצרן.

2. מכינים את הבשר - מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן זית ומוסיפים לו את הבשר. מפוררים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. מוספים את השום.

3. מוספים את הרסק עגבניות יחד עם המים, מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים 15 דקות ומערבבים.

4. מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה מהירה. מטגנים את התערובת כ-3 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה את החלב החם תוך כדי בחישה מתמדת. מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי בחישה.

5. מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה עד לדרגת הסמיכות הרצויה.

6. מרכיבים את הלזניה - בתבנית משומנת או על גבי נייר אפיה מסדרים שכבות בסדר הבא: דפי לזניה או ספגטי מבושל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשמל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשר
ועל כל זה שמים מחצית מהגבינה הצהובה.חוזרים על השכבות פעם אחת נוספת.

7. שמים בתנור לחצי שעה כשהלזניה מכוסה בניר כסף ואחר כך מוצאים את נייר הכסף לעוד 10 דקות כדי שהשכבה העליונה תזהיב.

8. להניח לקרור ל-10 דקות כדי שהלזניה לא תתפרק בזמן החיתוך.

* צריך לתת ללזניה לפחות 10 דקות להתקרר לפני האכילה אחרת היא מתפרקת
 
אני משרה את דפי הלזניה במים רותחים

למס' דקות (יוצקת מים רותחים לקערה שטוחה ומכניסה לתוכם את הדפים, שלושה ארבעה דפים כל פעם)

מדובר ברסק עגבניות.

ועצה לי אליך ממרום גילי: מתכון חדש שלא ניסית עדיין, לא כדאי להכינו דווקא לאירוע שמאד חשוב לך, תמיד ללכת על בטוח או לנסות את המתכון פעם אחת לפני.

בהצלחה!

אריאלה
 
שיהיה ברור, אין צורך לבשל את הדפים כמו פסטה

צריך רק לרכך אותם מעט, כי במילא הם ממשיכים להתרכך באפייה.
 

utoo

New member
דפי לזניה לא זקוקים לבישול מקדים

לפחות לא אלו של ברילה. הם סופגים את הרוטב בזמן האפיה. מעולם לא הרטבתי או ריככתי אותם.
 

רוני1955

Active member
לזניה

המתכון שלי:
מטגנים בצל (הרבה...). מוסיפים לו 1 ק"ג בשר טחון, ומערבבים תוך כדי טיגון עד שכל הבשר שינה את הצבע. מוסיפים קופה גדולה של עגבניות מרוסקות, מעט מים, ו 2 קופסאות קטנות של רסק עגביות. מתבלים לפי הטעם. אני שם שלוש שיני שום קצוצות, פלפל גרוס, מעט מלח, זרעי כוסברה טחונים, ובהר (פלפל אנגלי טחון). מערבב ומבשל כעשרים דקות.
אני בינתיים מכין רוטב לשכבה העליונה: 3 קופסאות רסק עגבניות, מים רותחים, קצת מלח ופלפל, ואורגנו.
לוקחים 2 תבניות פיירקס. פורשים שכבה של עלי לזניה, על זה שכבת בשר. שוב עלי לזניה, ושוב בשר. שוב עלי לזניה, ועל זה מהרוטב. למעלה מפזרים שכבה נדיבה של גבינה צהובה, נייר אלומיניום, ולתנור. אחרי כחצי שעה מורידים את הכיסוי לעוד כמה דקות.
בתאבון.
אני מכין שתי תבניות,כי מתנפלים על זה.
את עלי הלזניה אין צורך לא לבשל ולא להרטיב.
 

lionnet

New member
180 מעלות

והייתי מחליפה את הגבינה הצהובה בפרמז'נו טוב
 
לא צריך לא לבשל ולא לרכך

חשוב מאוד, שיהיה מספיק רוטב, שיכסה טוב את העלים ולשים ניר כסף. רק בסוף להוריד לכמה דקות.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש שני סוגים של עלים

על האריזה כתוב בצורה ברורה האם נדרש לבשל מראש או לא.

בעקרון, גם אם נדרש - לא מדובר על בישול אלא על השרייה במים רותחים ל2 דקות עד שמתרכך מעט וסופג מעט מים
 
פעם באמת היו 2 סוגים

שנים,שאני כבר לא רואה את זה שצריך בישול מקדים ואם קיים, אין שום סיבה שבעולם לקנות אותו. סתם יותר עבודה.
 

yair_bar

New member
מנהל
בכל מצב שווה לבזבז 3 שניות

להביט באריזה (אפילו בסופר לפני הרכישה) כדי לא להרוס לזניה
 

styxgirl

New member
וואו! תודה רבה לכולם ועוד משהו קטן...

אתם חושבים שאני יכולה להכין את הכל יום לפני ולשים במקרר ורק למחרת לאפות את זה?
אני לא רוצה להגיש את זה כשאני מריחה כמו חלק מהארוחה... מה אתם אומרים?

תודה לכל מי שענה, אתם נהדרים
 

yair_bar

New member
מנהל
ההפך

תאפי יום לפני וביום הארוחה תחממי לפני ההגשה.
 

utoo

New member
לחמם בתנור כעשרים דקות, מכוסה

בכלל את יכולה לאפות 10 דקות פחות מהרצוי. להוציא לקרר במקרר. למחרת לחמם.
 

styxgirl

New member
אפילוג

אוקיי אולי התמונה לא מראה את זה בבירור אבל יצא ממש ממש טוב וזה בזכותכם!!! עכשיו אני יכולה להכניס לזניה לרזומה שלי :)
 
למעלה