היי
שאלות לגבי לזניה
ראיתי את המתכון הבא: http://food.walla.co.il/?w=/903/642802 (מצורף למטה)
ורציתי לשאול אתכם כמה דברים כי בטוח אתם מבינים בזה יותר ממני
1. קניתי עלי לזניה. האם צריך לבשל אותם או לשים אותם ככה יבשים בתבנית וזה כבר יתרכך מספיק לבד? במתכון כתוב שאם משתמשים בפסטה אז לבשל קודם אבל לגבי העלים האלה אני לא בטוחה.
2. לא כתוב במתכון על איזה חום ובאיזו תכנית עושים את כל זה. אני מניחה שטורבו, תקנו אותי אם אני טועה, ולגבי החום זאת ממש תעלומה.
3. ברכיבים כתוב רוטב עגבניות (?) ובהכנה כתוב רסק עגבניות. מישהו יכול לשפוך על זה קצת אור? קניתי "עגבניות מרוסקות" או "מקולפות" או משהו כזה. לערבב את זה עם רסק? מה לעשות?
תודה רבה לכל העוזרים! זאת הפעם הראשונה שאני מנסה להכין את זה וזה לאירוע חשוב ביותר.
מצרכים ללזניה בשר וגבינה
חבילת דפי לזניה או ספגטי עבה
400 גר' גבינה צהובה, עדיף מגוררת
לרוטב הבשר:
500 גר' בשר טחון
400 גר' רוטב עגבניות
חצי כוס מים
מלח ופלפל
אורגנו - לבחירה
בצל קצוץ
3/2 שיני שום כתושות
לרוטב בשמל:
כוס וחצי חלב חם
4 כפות קמח
חצי חבילת חמאה קטנה (בערך 4 כפות)
שמנת מתוקה
מלח פלפל
לזניה בשר וגבינה - אופן ההכנה
1. אם בוחרים להשתמש בספגטי אז מבשלים אותו לפי הוראות היצרן.
2. מכינים את הבשר - מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן זית ומוסיפים לו את הבשר. מפוררים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. מוספים את השום.
3. מוספים את הרסק עגבניות יחד עם המים, מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים 15 דקות ומערבבים.
4. מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה מהירה. מטגנים את התערובת כ-3 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה את החלב החם תוך כדי בחישה מתמדת. מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי בחישה.
5. מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
6. מרכיבים את הלזניה - בתבנית משומנת או על גבי נייר אפיה מסדרים שכבות בסדר הבא: דפי לזניה או ספגטי מבושל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשמל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשר
ועל כל זה שמים מחצית מהגבינה הצהובה.חוזרים על השכבות פעם אחת נוספת.
7. שמים בתנור לחצי שעה כשהלזניה מכוסה בניר כסף ואחר כך מוצאים את נייר הכסף לעוד 10 דקות כדי שהשכבה העליונה תזהיב.
8. להניח לקרור ל-10 דקות כדי שהלזניה לא תתפרק בזמן החיתוך.
* צריך לתת ללזניה לפחות 10 דקות להתקרר לפני האכילה אחרת היא מתפרקת
ראיתי את המתכון הבא: http://food.walla.co.il/?w=/903/642802 (מצורף למטה)
ורציתי לשאול אתכם כמה דברים כי בטוח אתם מבינים בזה יותר ממני
1. קניתי עלי לזניה. האם צריך לבשל אותם או לשים אותם ככה יבשים בתבנית וזה כבר יתרכך מספיק לבד? במתכון כתוב שאם משתמשים בפסטה אז לבשל קודם אבל לגבי העלים האלה אני לא בטוחה.
2. לא כתוב במתכון על איזה חום ובאיזו תכנית עושים את כל זה. אני מניחה שטורבו, תקנו אותי אם אני טועה, ולגבי החום זאת ממש תעלומה.
3. ברכיבים כתוב רוטב עגבניות (?) ובהכנה כתוב רסק עגבניות. מישהו יכול לשפוך על זה קצת אור? קניתי "עגבניות מרוסקות" או "מקולפות" או משהו כזה. לערבב את זה עם רסק? מה לעשות?
תודה רבה לכל העוזרים! זאת הפעם הראשונה שאני מנסה להכין את זה וזה לאירוע חשוב ביותר.
מצרכים ללזניה בשר וגבינה
חבילת דפי לזניה או ספגטי עבה
400 גר' גבינה צהובה, עדיף מגוררת
לרוטב הבשר:
500 גר' בשר טחון
400 גר' רוטב עגבניות
חצי כוס מים
מלח ופלפל
אורגנו - לבחירה
בצל קצוץ
3/2 שיני שום כתושות
לרוטב בשמל:
כוס וחצי חלב חם
4 כפות קמח
חצי חבילת חמאה קטנה (בערך 4 כפות)
שמנת מתוקה
מלח פלפל
לזניה בשר וגבינה - אופן ההכנה
1. אם בוחרים להשתמש בספגטי אז מבשלים אותו לפי הוראות היצרן.
2. מכינים את הבשר - מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן זית ומוסיפים לו את הבשר. מפוררים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. מוספים את השום.
3. מוספים את הרסק עגבניות יחד עם המים, מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים 15 דקות ומערבבים.
4. מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה מהירה. מטגנים את התערובת כ-3 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה את החלב החם תוך כדי בחישה מתמדת. מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי בחישה.
5. מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
6. מרכיבים את הלזניה - בתבנית משומנת או על גבי נייר אפיה מסדרים שכבות בסדר הבא: דפי לזניה או ספגטי מבושל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשמל. מעל שמים מחצית מרוטב הבשר
ועל כל זה שמים מחצית מהגבינה הצהובה.חוזרים על השכבות פעם אחת נוספת.
7. שמים בתנור לחצי שעה כשהלזניה מכוסה בניר כסף ואחר כך מוצאים את נייר הכסף לעוד 10 דקות כדי שהשכבה העליונה תזהיב.
8. להניח לקרור ל-10 דקות כדי שהלזניה לא תתפרק בזמן החיתוך.
* צריך לתת ללזניה לפחות 10 דקות להתקרר לפני האכילה אחרת היא מתפרקת