היי, שאלת תחילת השבוע שלי היא:

אופה3

New member
היי, שאלת תחילת השבוע שלי היא:

מה דעתכם על מגורים משותפים יחד לפני החתונה, בשכירות, או אצל אחד מהבני זוג. האם זה באמת בונה את הקשר, האם שעוברים לגור ביחד יש שינוי. ומה דעתכם על מגורים ביחד אצל ההורים שלו או שלה, . אשמח לשמוע דעות, כי אחותי חושבת לגור עם חבר שלה, וההורים שלהם רוצים אצלה, ואני לא ממליצה מניסיון שלי, גרתי עם חמתי כמעט ארבע שנים. תודה ושיהיה שבוע טוב לכולם האופה

סרינה

New member
אני חושבת ש...

אם אין הגבלות דתיות או אחרות, מאוד כדאי לגור ביחד לפני החתונה: זה מאפשר לך ללמוד דברים על בן זוגך שלא תלמדי בשום דרך אחרת. פשוט מכירים אחד את השניה הרבה הרבה יותר טוב, וזה, כמו שאומרים, "מבחן חשוב לזוגיות". לגבי מגורים אצל ההורים, לא נראה לי שזה מומלץ כ"כ (שוב, תלוי הרבה מאוד בנסיבות ובהורים). מניסיון, גרנו כמה חודשים אצל ההורים שלו לפני שעברנו לגור ביחד, ועד כמה שהם היו מקסימים, הרגשתי שכל עוד אנחנו אצלם אנחנו לא יכולים לבנות את החיים שלנו לבד-ביחד. חשוב לציין שגרנו ממש בתוך הבית שלהם (כלומר, לא ביחידת-ילדים או איך שקוראים לזה בימינו), וחלק מהאי-נוחות היה התחושה שגם להם לא נשארת הרבה פרטיות בסידור הזה. שבוע טוב ושקט,

Ronnie*

New member
גם אני חושבת כך -

כן לגור ביחד לפני החתונה, ורצוי שלא עם ההורים. זה גם בודק את היכולת של בני הזוג לנהל ביחד משק בית, ולראות איך מסתדרים זה עם זה על בסיס יומיומי. אנחנו גרנו ביחד שנתיים בשכירות לפני החתונה. מצד אחד, לא הרגשתי שינוי מאוד גדול (כי היינו זוג הרבה קודם, והכרנו אחד את השני טוב מאוד), אבל עדיין - אני מרגישה שזה תרם לנו וטוב שעשינו את זה. לא שזה הכרחי, אבל לדעתי זה מאוד רצוי.

jess ועוד

New member
אני בהחלט בעד

אני רואה את עצמי אחרי שגרתי עם בעלי לפני הנישואין ואת אחי שהתחתן ללא חיים משותפים ואני מוצאת תהום ענקית באמצע.... ההכרה של האדם האמיתי באה לידי ביטוי כשהוא קם כשהוא נרדם כשהוא מתעצבן איך הוא משלם איך הוא אוכל מול הטלויזיה איך הוא מפליץ (גברים כן עושים דברים כאלו...) איך הוא משאיר גרבים נעלים בגדים או כלים ולא פשוט לראות אותו תמיד אחרי מקלחת כשהוא בא לאסוף מהבית או אחרי שהוא מסדר את החדר בבית ההורים ... זו דעתי

אביבית1

New member
לגור ביחד

אם יש אפשרות כזו לדעתי מאוד ממולץ, אנחנו עברנו לגור יחד אחרי 4 חודשים של ביחד. וכמו שג´ס אמרה צריך לראות איך הוא הולך לישון, איך הוא קם והכי חשוב ללמוד את הקריזות של כל אחד. לא מומלץ לגור עם ההורים, אין פרטיות כמ שצריך.

שמופית

New member
מסכימה עם הבנות ../images/Emo45.gif

גם אנחנו גרנו ביחד לפני החתונה, הוא עבר אלי סופית אחרי כ-3 חודשים בערך... למזלי לא היינו צריכים לגור אצל ההורים ויש לנו את הפרטיות שלנו. אני חושבת שכדאי לגור קודם ביחד לבד ורק אחר כך אם רוצים לחסוך קצת, לעבור להורים... אבל נראה לי שקודם צריך לחוות את הזוגיות לבד.

הילית*

New member
לגור ביחד קודם ולא עם ההורים מנצח

אצלי בגדול. א. הכרות טובה יותר עם בן הזוג ב. יש משברים קטנים וגדולים שזוגות שלא גרים יחד עוברים אותם אחרי החתונה. עדיף להתמודד איתם קודפ, ובעיקר הדבר נוגע לשותפות בניהול הבית, ניהול הכסף וכד´

dorlim

New member
לא נותר לי אלא להסכים עם כל הבנות

אגב, גם אני עכשיו לוחצת על אחותי שאם יש לה ולחבר שלה כוונות רציניות שיתחילו במעבר למגורים משותפים....

תוכי

New member
../images/Emo118.gif

לדעתי זה חיוני לגור יחד לפני החתונה זה בונה המון דברים אני גרתי עם חיים 8 חודשים לפני החתונה ובטוח לא אבל לא לגור עם ההורים - לפעמים זה הורס קשרים

fila

New member
אני גם מסכימה עם הבנות../images/Emo45.gif

לדעתי חשוב לגור יחד לפני החתונה. אנחנו לא גרנו יחד בדירה משלנו הוא הצטרף לבית של ההורים שלי אבל זה ממש לא אותו הדבר כמו לגור יחד. למרות שההורים שלי גרים בבית ענק ויש שם פרטיות כזאת שאתה ממש לא חייב לפגוש אותם בכל פעם שאתה יוצא מהחדר, זה עדיין לא כמו לגור לבד. ההורים שלי מאוד נוחים ולא נדחפים והאמת היא שגם שמעון טיפוס נוח אז אצלנו לא נרשמו ויכוחים או חיכוכים בכלל. אבל אני יודעת מחברות שאצלם זה היה ממש גרוע והוביל למשברים אמיתיים.

למעלה